7/7/20

Η μάχη του Εσκί Σεχήρ

Αναμένω αύριο, δήλωση του «λαλίστατου» αντιστρατήγου για την 99η επέτειο τα ελληνικής ΝΙΚΗΣ στην μάχη του Εσκί Σεχήρ. 
Φαντάζομαι ότι ο υπουργός άμυνας που δεν είναι έτοιμος, θα κάνει δήλωση σε 13 ημέρες με το Γρηγοριανό.

 ΥΓ. Η ΚΟΝΤΗ (Κνίτισα) θα κάνει δήλωση συμπαράστασης στις χήρες των Τούρκων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε, με τους Τούρκους πρέπει να βάζουμε πάνω απ' όλα την φιλία των λαών. Και να μη θυμόμαστε Εσκή Σεχήρια, Δερβενάκια, Σμύρνες κι άλλες τοποθεσίες, που δεν συνάδουν στην σύσφιξη των σχέσεων μας.
Και λίγο-λίγο να καταλάβουμε οτι στην Μικρά Ασία, οι πρόγονοι των Τούρκων ( πχ Θαλής, Ηράκλειτος, Αναξίμανδρος, Πρίαμος, Έκτορας, Ισίδωρος, Ανθέμιος Κομνηνοί κλπ ), δεν είχαν καμμιά σχέση με τους Έλληνες ( μη κυττάτε τα ονόματα, τα αλλάξανε μόλις γίνανε...Μωαμεθανοί !). Δηλ. δεν μπορεί οι γείτονες ενω παλεύουν τόσο για την φιλία μας, μιά ζωή να μας ανέχονται να λέμε οτι ο πολιτισμός των αρχαίων (!) Τούρκων είναι δικός μας. Πόσο υπομονή να κάνουν ; Πρέπει και μείς κάποτε να υποχωρήσουμε.
Όπως με τους φίλους μας τους Σκοπιανούς, που ( αργήσαμε αλλά το) καταλάβαμε από τα αρχαία τεκμήρια των ανασκαφών, οτι αυτοί ήταν οι Μακεδόνες. Δηλ. κι ένας ηλίθιος από Ιστορία, το καταλάβαινε οτι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν οι σημερινοί Σκοπιανοί. Ναι βρε κουτά ! Σας την σκάσανε οι αρχαίοι. Σκοπιανοί ήτανε, αλλά το παίζανε Έλληνες γιατί ήταν δε θέλανε ν' ακούγεται στην πιάτσα το "Σκοπιανοί". Επίτηδες μιλάγανε και γράφανε Ελληνικά, για να μη τους πάρουνε χαμπάρι οι άλλοι. Στο σπίτι βέβαια, όλοι μιλάγανε σκοπιανά. Αλλά έξω, δεν τους άρεσε. Ήτανε βλαχομπαρόκ τα σκοπιανά. Μιλάμε, πολύ προχωρημένοι.
Τό 'πιασε η γάτα ο Αλέξης. Και πολύ διαβασμένος μιλάμε ! Και μας οδήγησε εκ του ασφαλούς, σε μιάν ατέρμονη φιλία με τους φίλους Σκοπιανούς, έξω από αντιπαλότητες και ανιστοριστίλες. Και μπράβο του. Δεν πρόλαβε τους Τούρκους. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά !