12/11/20

Περί του κεφαλαιούχου Ρουφιανογιάννη

 

Έχω βαρεθεί να απαντώ σε κάθε βαλτό που παριστάνει τον μακάκα, και στους άσχετους που νομίζουν ότι επειδή είναι παντελώς ΖΩΑ είναι και ΑΘΩΟΙ δίκην ΑΜΝΩΝ. 


ΑΥΤΟΙ που «διερωτώνται» αν είχε κεφάλαια ο   Ρουφιανογιάννης, ας αναλογιστούν γιατί συντηρούσε δυο σώματα , για τα οποί πληρωνόταν από τα λεφτά του δανείου  και γιατί διαμαρτυρόταν στα «απομνημονεύματα»  για τους άλλους «συναδελφούς επιχειρηματίες», (ΑΚΑ :war profiteers) που τάιζαν τους δικούς τους με αρνιά και του ζητούσαν και οι δικοί του.

ΑΥΤΟΙ που «διερωτώνται» αν είχε κεφάλαια ο   Ρουφιανογιάννης ας αναλογιστούν που βρήκε το 2000 ισπανικά δίστηλα που έδωσε εξ ιδίων  για την κατάληψη του Παλαμηδιού το 1831.

ΑΥΤΟΙ που «διερωτώνται» αν είχε κεφάλαια ο   Ρουφιανογιάννης ας αναλογιστούν τι έκανε ως «Πολιτάρχης» των Αθηνών παρέα με τον Γούρα και πως παντρεύτηκε  την αρχοντοπούλα Κατίγκω (Αικατερίνη) Σκουζέ (1810-1877), κόρη του Χατζή Γεωργαντά Σκουζέ, και τι ακριβώς  σημαίνει αυτό που γράφουν οι «φίλοι» του Ρουφιανογιάννη, ότι « ερχόταν σε άμεση επαφή με τους Έλληνες που υπέφεραν από διάφορες αυθαιρεσίες από τον φρούραρχο της Ακρόπολης Γιάννη Γκούρα».

Οι ΑΣΧΕΤΟΙ  ας διαβάσουν  και να μάθουν. Εγώ τα έμαθα και τα λέω. 

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω! Δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο.

Όσο για τους Βαλτούς. Να πάνε στο διάολο και να κάνουν αυτό που πρέπει «για να ασπρίσουν».

 

ΧΑΤΖΑΡΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: