14/4/21

Η 14η Απριλίου στην Ιστορία

H 14η Απριλίου είναι η 104η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Απομένουν 261 ημέρες. 

754. Ο βασιλιάς των Φράγκων Πιπίνος Γ΄, ο Βραχύς, συναντήθηκε με τον Πάπα Στέφανο Β΄ στο Κερσί της Βόρειας Γαλλίας και του υποσχέθηκε βοήθεια κατά του Λομβαρδού βασιλιά Αϊστούλφου, που είχε καταλάβει παπικές εκτάσεις, και αναγνώρισε την παπική κυριαρχία στο Εξαρχάτο της Ραβέννας. Σε αντάλλαγμα ο Πάπας τον έχρισε πατρίκιο των Ρωμαίων αναγνωρίζοντας τον αυτόν και τα παιδιά του. ως νόμιμο διάδοχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 

 966. Ο παγανιστής βασιλιάς των Πολωνών, Μιέσκο Α΄, ασπάστηκε τον Καθολικισμό. 

971. Μετά από πολιορκία που διήρκεσε δύο ημέρες, ο Βυζαντινός στρατός υπό τον Ιωάννη Τσιμισκή κατέλαβε τη Μεγάλη Πρέσλαβα και συνέλαβε τον Βούλγαρο τσάρο Μπόρις Β και την οικογένεια του. 


972
. Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, ο δεκαεπτάχρονος συναυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Όθων Β΄ , παντρεύτηκε με την πριγκίπισσα Θεοφανώ Σκλήραινα. Πολιτικά, αυτός ο γάμος σήμαινε την αναγνώριση της «Οθωνικής Αυτοκρατορίας» από τον Ιωάννη Τσιμισκή. 

1028 .Ο Ερρίκος Γ΄, γιος του Κορράδου Β΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έγινε βασιλιάς των Γερμανών. 

 1205. Η μάχη της Αδριανούπολης . Την τέταρτη ημέρα μετά το Πάσχα, ολοκληρώθηκε η Καταστροφή των Σταυροφόρων στη μάχη, 5 λεύγες βόρεια της Αδριανούπολης , από το βουλγαρικό πεζικό και το Ιππικό των Κουμάνων. Ο Βαλδουίνος αιχμαλωτίστηκε από τον Καλογιάν Ασσάν.

1471. Κατά τον πόλεμο των Ρόδων στην Αγγλία, έγινε η μάχη του Μπαρνέτ μεταξύ του Οίκου του Γιόρκ του βασιλιά Εδουάρδου Δ και των Λάνκαστερ υπό τις διαταγές του Ριχάρδου του Βάρβικ. 

 1561. Το ουράνιο φαινόμενο της Νυρεμβέργης. Χιλιάδες αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας ήσαν ορατά πάνω από τον ουρανό της Νυρεμβέργης και τρομοκράτησαν τον πληθυσμό. 

1632. Κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου, άρχισε η διήμερη μάχη στον ποταμό Λεχ μεταξύ των Σουηδών υπό τον Γουσταύο Β' Αδόλφο και του στρατού της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που διοικούσε ο Κόμης Γιόχαν Τσερκλάες φον Τίλλυ. 

 1639. Κατά τον τριακονταετή Πόλεμο οι Σουηδοί υπό τον Γιόχαν Μπάνερ νίκησαν τα αυτοκρατορικά καθολικά στρατεύματα των Αψβούργων που διοικούσε ο Ματίας Γκάλας στη μάχη του Κέμνιτς, και εισέβαλαν στη Βοημία. 

 1793. Κατά τον πρώτο Συνασπισμό κατά της Γαλλικής Επανάστασης άρχισε η πολιορκία των Δημοκρατικών στην πόλη του Μάιντς. 

1796. Κ ατά τη διάρκεια της εκστρατείας στην Ιταλία, υπό τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και τον Αντρέ Μασσενά οι Γάλλοι νίκησαν τον στρατό της Σαρδηνίας και των Αψβούργων στην Μάχη του Ντέγκο. 

 1814. Δημιουργήθηκε το Πριγκιπάτο της Έλβα με μονάρχη τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

 1816. Υπογράφηκε η Συνθήκη του Μονάχου, μεταξύ του Βασιλείου της Βαυαρίας και της Αυστριακής Αυτοκρατορίας με την οποία η Αυστρία ανέκτησε τα εδάφη που είχε χάσει με την ειρήνη του Σένμπρουν. 

 1821 Η µάχη στο Λεβίδι της Αρκαδίας. Οι Δημήτριος και Γεώργιος Πλαπούτας με τον Αναγνώστη Στριφτόμπολα και τον Σταύρο Δημητρακόπουλο. και περίπου 70 άνδρες οχυρώθηκαν στο Λεβίδι και απέκρουσαν επιθέσεις 3.000 τούρκων πεζών και ιππέων, του καϊµακάµη Χουρσίτ Πασά, που διοικουσαν οι Μεχµέτ Σαλίχ Αγάς, ο Σιέχ Νετζίµπ Εφέντης και ο Ντεφτερντάρ Εφέντης, Στην συνέχεια, μετά από ενίσχυσή τους, από τα σώµατα του Σωτήρη Χαραλάµπη, και των Πετµεζάδων αντεπιτέθηκαν αναγκάζοντας τους Τούρκους να υποχωρήσουν ατάκτως στην Τριπολιτσά. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη σπουδαία στρατιωτική επιτυχία της Επαναστάσεως. 

 1828. Στις 14/26 Απριλίου, ο Αυτοκράτωρ της Ρωσίας Νικόλαος ο Α' κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , προκειμένου να εφαρμοσθεί η συνθήκη του Λονδίνου. (6 Ιουλ. 1827), με την οποία επιβαλλόταν στην Τουρκία και την Ελλάδα η κατάπαυση των εχθροπραξιών και αναγνωριζόταν η αυτονομία της Ελλάδος. 

 1849. Κατά τη διάρκεια των επαναστάσεων του 1848-1849, ο Λάγιος Κόσουθ. κήρυξε στην μεγάλη εκκλησία στο Ντέμπρετσεν την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας από την Αυστριακή Αυτοκρατορία. Έτσι ξεκίνησε ο ουγγρικός πόλεμος της ανεξαρτησίας. 

 1854. Οι Έλληνες επαναστάτες της Θεσσαλίας, υπό τον Ευθύμιο Κοντογιάννη, αναγκάστηκαν να λύσουν την πολιορκία του Δομοκού, που είχε αρχίσει από τις 28 Μαρτίου του ίδιου έτους. 

1864. Ο Μαξιμιλιανός των Αψβούργων με την σύζυγό του Σαρλότ του Βελγίου αναχώρησαν για το Μεξικό. 

1865. Ο Τζων Ουίλκες Μπουθ πυροβόλησε στο κεφάλι τον πρόεδρο των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν φωνάζοντας «Sic semper tyrannis! » . Ο Λίνκολν, πέθανε την επόμενη στις 07.22 το πρωί. 

 1877. Στο πλαίσιο των τουρκικών αντιποίνων κατά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο εκδόθηκε φιρμάνι του Βεζύρη για την εξορία στη Μικρά Ασία του Έξαρχου της Βουλγαρικής Εκκλησίας Αντίμ (Άνθιμος Α΄ (Αντίμ, κατά κόσμο Ατανάς Σακαλόφ).

 1879. 14/26 Απριλίου. Απόπειρα δολοφονίας του Τσάρου Αλεξάνδρου Β στην Αγία Πετρούπολη. Ο δολοφόνος πυροβόλησε 5 φορές αλλά αστόχησε. 

1895. Μεγάλος σεισμός προκαλεί καταστροφές στη Λιουμπλιάνα.

1900. Ξέσπασε ένοπλη εξέγερση αγροτών εναντίον της δεκάτης στο τουρκοκρατούμενο Νεγκότινο. 

1909. Στο Λονδίνο ιδρύθηκε η αγγλο-περσική εταιρεία πετρελαίου.(τώρα λέγεται BP). Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ξεκίνησε η σφαγή των Αρμενίων της Κιλικίας. Εξαλείφθηκαν 40.000 Αρμένιοι που κατοικούσαν στα Άδανα. Η πόλη ήταν το κέντρο του βασιλείου της Μικρής Αρμενίας το 14ο αιώνα. 

 1912. Ο Τιτανικός άρχισε να βάζει νερά στις 11.40 της 14ης Απριλίου και βυθίστηκε μετά από μερικές ώρες, τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου, παρασύροντας στον θάνατο 1503 επιβάτες. Μεταξύ των θυμάτων ήταν 20 Σέρβοι που πήγαιναν μετανάστες στην Αμερική. 

 1916. Στη Βουλγαρία ήταν η πρώτη ημέρα του Γρηγοριανού Ημερολόγιου.1η Απριλίου έγινε 14 Απριλίου. 

 1927. Στο Γκέτεμποργκ βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης, το πρώτο αυτοκίνητο της σουηδικής Βόλβο. 

 1931. Στην Ισπανία το Κορτές εκθρόνισε τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΓ και προκήρυξε τη Δεύτερη Ισπανική Δημοκρατία με επικεφαλής το γαιοκτήμονα Νιθέτο Αλκαλά Θαμόρα .Ο Αλφόνσος κατέφυγε στην εξορία στο Παρίσι. 

 1939. Η κατεχόμενη από τους Ιταλούς Αλβανία αποχώρησε από την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ). 

 1940. Οι Άγγλοι αποβιβάστηκαν στη Νορβηγία.

  1941. Κατελήφθη η Κοζάνη από τους Γερμανούς. Η 9η Μεραρχία Πάντσερ, αφού κατέλαβε την Κοζάνη , κατευθύνθηκε νότια και καταδιώκοντας τους Βρετανούς έφτασε στην κατεστραμμένη γέφυρα του Αλιάκμονα βόρεια των Σερβίων. Ο νεαρός Βασιλιάς Πέτρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας και δραπέτευσε με αεροπλάνο από το Νικσιτς του Μαυροβουνίου και αφού προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο της Παραμυθιάς, το βράδυ προσγειώθηκε στο Τατόι. Βρετανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τη δεύτερη αεροπορική επιδρομή κατα της Σόφιας χωρίς να υπάρξουν απώλειες. Ο Τσώρτσιλ έδωσε μυστική διαταγή για να μην αναφέρονται οι απώλειες του Βρετανικού Ναυτικού για να προστατευθεί το ηθικό του πληθυσμού. Στη Λευκωσία ιδρύθηκε από τους Άγγλους και την Ιντέλιζνες Σέρβις με μπροστινούς δοσίλογους προοδευτικούς αστούς πολιτικούς και κομμουνιστές, το Πρακτορείο, Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), που καλούσε τους Κυπρίους να πολεμήσουν στο πλευρό των Αγγλων κατακτητών. 

 1942. Μετά το λιμό του χειμώνα του 41, από το Κεντρικό Ταχυδρομείο (στην άλλοτε πλατεία Κοτζιά), ξεκίνησε η απεργία των «τριατατικών» (τηλεφωνία, τηλεγραφία, ταχυδρομείο), με κύριο και βασικό αίτημα την επιβίωση, που επεκτάθηκε και στις άλλες τριατατικές υπηρεσίες και στους άλλους δημοσιοϋπαλληλικούς χώρους. Και έληξε στις 22 Απριλίου. Το αντιτορπιλικό «Roper» του αμερικανικού ναυτικού βύθισε το γερμανικό υποβρύχιο U-85 στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Ιαπωνικά υδροπλάνα βομβάρδισαν το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. 

 1944. Στο Κάιρο, παραιτήθηκε η εξόριστη κυβέρνηση του Εμμανουήλ Τσουδερού που εκτός από πρωθυπουργός, ήταν υπουργός Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας, Γεωργίας και Εθνικής Οικονομίας. Στην βασιλική κυβέρνηση μετείχαν ο Στυλιανός Δημητρακάκης ως υπουργός Δικαιοσύνης και Εργασίας, ο Βύρων Καραπαναγιώτης ως υπουργός Στρατιωτικών, ο Σοφοκλής Βενιζέλος ως υπουργός Ναυτικών,  ο Πέτρος Βούλγαρης ως υπουργός Αεροπορίας, ο Εμμανουήλ Σοφούλης ως υπουργός Προνοίας και Κρατικής Αντιλήψεως, ο Σταύρος Θεοφανίδης ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ο Γεώργιος Μαντζαβίνος ως υφυπουργός Οικονομικών.. Μετά την παραίτηση Τσουδερού ανέλαβε την ίδια ημέρα, στις 14 Απριλίου 1944, η τετραμελής εξόριστη κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου που την αποτελούσαν οι: Σοφοκλής Βενιζέλος, πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών, Στρατιωτικών, Ναυτικών, Αεροπορίας και Δικαιοσύνης Γεώργιος Μαντζαβίνος, υφυπουργός Οικονομικών Ε. Τζανακάκης, υπουργός Προνοίας και Κρατικής Αντιλήψεως και Εργασίας Ιωάννης Δεμέστιχας, υπουργός Εσωτερικών, Παιδείας και Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Η Μεγάλη Παρασκευή του Αγρινίου. Οι Γερμανοί σε αντίποινα για το σαμποτάζ της αμαξοστοιχίας που μετέφερε καύσιμα προς το Αγρίνιο στις 9 Απριλίου κρέμασαν τρείς στην πλατεία Μπέλλου, (τη σημερινή πλατεία Δημοκρατίας), και εκτέλεσαν δια τυφεκισμού 117 στην Αγία Τριάδα. 

 1945. Στις 14/15 Απριλίου 1945, τρεις εβδομάδες πριν την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βρετανικός βομβαρδισμός από περισσότερα από πεντακόσια βομβαρδιστικά κατέστρεψε το ιστορικό κέντρο του Πότσνταμ με κτίρια μοναδικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως το βασιλικό ανάκτορο. Από τους αμάχους υπήρξαν 5000 θύματα. Η πόλη κατελήφθη από τα σοβιετικά στρατεύματα στις 30 Απριλίου. Οι συμμαχικές δυνάμεις στην Ιταλία, κατέλαβαν την Ίμολα και οι αμερικανοί συνέλαβαν τον Ιππότη του τάγματος της Μάλτας Φραντς φον Πάπεν. Στο Σπλιτ, σχηματίστηκε η αντιφασιστική κυβέρνηση της Κροατίας, με επικεφαλής τον συγγραφέα Βλαντίμιρ Νάζορ.

  1947. Ο στρατηγός Σαρλ ντε Γκωλ ίδρυσε το «Συναγερμό του Γαλλικού Λαού».(RPF). 1948.Δύναμη Εθνοφρουράς και Χωροφυλακής ενήργησεν εκκαθαριστική έπιχείρησιν είς τήν περιοχήν Βαρβάρας·Στρατωνίκης της Χαλκιδικής. Απώλειες συμμοριτών εξακριβωμένοι νεκροί 19. 

 1958. Επίθεση της ΕΟΚΑ στην Αμμόχωστο εναντίον του Βρετανού βασανιστή Ντίαρ, που τραυματίστηκε και πέθανε αργότερα .Το σοβιετικό διαστημόπλοιο «Σπούτνικ 2» κάηκε στην ατμόσφαιρα μαζί με το μοναδικό επιβάτη του, τη σκυλίτσα Λάικα. 

1961. Ξεκίνησαν από τη Νικαράγουα οι αμεριακνο-κουβανέζοι που αποβιβάστηκαν στον κόλπο των Χοίρων στην Κούβα. 

 1962. Ο πρόεδρος Ντε Γκωλ ανέθεσε την πρωθυπουργία στον Ζωρζ Πομπιντού. 

 1966 . Η κυβέρνηση των Αποστατών του Στεφ-Στεφ, εξασφάλισε την δεδηλωμένη με την αποσκίρτηση από την Ένωση Κέντρου του βουλευτή Ημαθίας Ιωάννη Γιαμά. Ο Γεώργιος Παπανδρέου κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού δύο ακόμα βουλευτών της Ένωσης Κέντρου για να αποστατήσουν. 

 1976. Ο Πόλποτ έγινε πρωθυπουργός της Καμπότζης. 

 1986.Σε απάντηση βομβιστικής επίθεση στο Δυτικό Βερολίνο, ο Πρόεδρος Ρήγκαν διέταξε τον βομβαρδισμό της Λιβύης. Εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά επιτεθήκαν για περισσότερο από μία ώρα, σε περιοχές της Λιβύης. Όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, η επίθεση έγινε σε αντίποινα για την υποτιθέμενη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του Καντάφι των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν σε διάφορα μέρη του κόσμου. ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ και των πολιτών τους. 

 1988. Η ΕΣΣΔ υπόγραψε στη Γενεύη τη διεθνή συμφωνία για έναν πολιτικό διακανονισμό στο Αφγανιστάν. 

 1999. Στο Κοσσυφοπέδιο αεροπλάνα του ΝΑΤΟ, έπληξαν στο δρόμο Τζακοβίτσα-Πρίζρεν, δυο φάλαγγες αλβανών προσφύγων, που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο. Τουλάχιστον 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Την 22η ημέρα των Νατοϊκών βομβαρδισμών , τα μεσάνυχτα βομβάρδισαν την Πρίστινα . Βόμβες έπεσαν σε δύο σπίτια κοντά στο εργοστάσιο της Κόκα Κόλα. Επίσης βομβάρδισαν τη σιδηροδρομική γέφυρα στην Λιμ κοντά στη Νόβα Βάρος. Το επόμενο κύμα στη 1:00 στόχευε το Μπάιρ. Στις 2:30 νέος βομβαρδισμός της Πρίστινα . 6 πύραυλοι έπεσαν στο αεροδρόμιο Σλάτινα. Το επόμενο «κύμα» ήταν περίπου στις 3:00. 
Ανάμεσα στην Γκλίνα και την Τζάκοβα περίπου στις τρεις το πρωί τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ, χτύπησαν μια κολώνα τεθωρακισμένων του Γιουγκοσλαβικού Στρατού. Σε ένα τεθωρακσιμένο σκοτώθηκε ο Μπόμπαν Μίλιτς του οποίου ο δίδυμος αδελφός είχε σκοτωθεί πριν από 15 ημερες. Και οι δυο είναι θαμμένοι μαζί στην Πρίστινα . Στο θωρακισμένο όχημα μάχης επέβαιναν ένας αντισυνταγματάρχης και άλλοι εξιστρατιώτες. Κυριότερη καταστροφή μια γέφυρα στη Ράσκα. Το επόμενο κύμα στις 5.30.Στο Βαλίεβο βομβάρδισαν το εργοστάσιο «Κρουσίκ».Από το οστικό κύμα έπαθε ζημιές το νοσοκομεία και καταστράφηκε ένα σχολείπ. 
 Στις 5:45 βομβάρδισαν το χωριό Ιζβορ κοντά στο Πίροτ. Μετά «ξεκουράστηκαν» και έπιασαν δουλειά γύρω στις 9:30 που βομβάρδισαν την περιοχή γύρω από το μνημείο για τους ήρωες του Γκαζιμεστάν στο Κοσσυφοπέδιο . Στις 11:00 βομβαρδίστηκε η Πριζρένη. Στις 13:30 χτύπησαν τους Αλβανούς πρόσφυγες .
 Στις 2130 με 5 πυραύλους χτυπησαν και πάλι την Κουρσούμλια και καυεστρεψαν άλλην μια γέφυρα. Βόμβες διασποράς έπεσαν στο χωριό Πάβλοβατς κοντά στο Βράνιε. Ένας άμαχος νεκρός.
 Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση για την ενσωμάτωση της Γιουγκοσλαβίας στην Ένωση Ρωσίας Λευκορωσίας.
 Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά από συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι δήλωσε ότι η Γιουγκοσλαβία συμφωνεί με την ανάπτυξη διεθνών στρατιωτικών παρατηρητών στο Κοσσυφοπέδιο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή άλλων διεθνών οργανισμών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή σε αυτή την αποστολή δεν θα μπορούν να συμπεριληφθούν εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν διόρισε ως ειδικό του εκπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις για το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια κρίσης, τον Βίκτορ Τσερνομίρντιν. 
 Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ενέκριναν τη Γερμανική πρόταση για τη δημιουργία μιας προσωρινής διοίκησης στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχια, η οποία θα γίνει από την ΕΕ.

2003. Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Κεμπέκ κέρδισε στις Γενικές εκλογές του Κεμπέκ. 

 2008. Ιταλικές γενικές εκλογές. Κέρδισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για 3η φορά. Το Δημοκρατικό Κόμμα είχε επικεφαλής τον Βάλτερ Βελτρόνι. 2013. Το πρακτορείο Κ.Κ.Ε. ολοκλήρωσε το 19ο Συνεδρίου του, Νέος Γραμματέας της Κ.Ε. εξελέγη ο σ ΔημήτρηςΚουτσούμπα αντικαθιστώντας την μακροβιότερη αρχηγό του κόμματος (22 χρόνια) Αλέκα Παπαρήγα. 2014. Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν τις πόλεις Αλ Σάρχα και Μαλούλα κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο. 
2015 . Η ΣΥΡΙΖΟΥ Τασία , δήλωσε ότι οι πρόσφυγες βγαίνουν το πρωί, στην Ομόνοια επειδή θέλουν να λιαστούν... 

 2018. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά Συριακών στόχων στα περίχωρα της Δαμασκού και κοντά στην πόλη Χομς. 

 2019.Στις Φινλανδικές το λαϊκιστικό Κόμμα των Φίννων ήρθε δεύτερο με 39 έδρες και 538,805 ψήφους , ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ήταν πρώτο με 546,471 ψήφους και 40 έδρες. Τρίτοι οι Ευρω-Φιλελ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...