12/4/22

Το έγκλημα της Δευτέρας του Πάσχα του 1999. Το ΝΑΤΟ εκτέλεσε στη Σερβία 55 αμάχους

 

Πέρασαν 23 χρόνια. Ήταν η δεύτερη ημέρα του Πάσχα του 1999 .Στις 11 και 40 πρωί , (τοπική ώρα), ένα αμερικανικό F-15E Strike Eagle έπληξε με δύο πυραύλους AGM-130 την επιβατική αμαξοστοιχία, «393» που έκανε το δρομολόγιο Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη.
 Οι αμερικανοί σκότωσαν 55 άμαχους Σέρβους. 
Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν μικρά παιδιά και μια έγκυος. 
Οι πύραυλοι χτύπησαν το τρένο, αλλά δεν κατέστρεψαν τη γέφυρα, για την οποία το ΝΑΤΟ έλεγε, μετά την επίθεση, ότι ήταν ο στόχος Τότε, ήταν Δευτέρα. Η δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Και το τρένο περνούσε τη σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον Νότιο Μοράβα . Στις 2 Ιουνίου 2000, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), με βάση έρευνα «ειδικής επιτροπής», που ερεύνησε τις καταγγελίες εναντίον του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το απάλλαξε από κάθε ευθύνη αποδίδοντας τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας, της σερβικής τηλεόρασης,και του καραβανιού των Αλβανών στην Τζακοβίτσα σε «ανθρώπινα λάθη» ενώ απέβλεπαν σε στρατιωτικούς στόχους «μεγάλης σημασίας». 
Μόνο για τη σφαγή των αμάχων της Γκρντέλιτσα η απαλλακτική απόφαση της επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...