20/8/22

Στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. Ημέρα 178


 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν τη Μελιτόπολη με πυραύλους, ανέφερε η διοίκηση της περιοχής της Ζαπορίζιε. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ρωσικές τράπεζες θα στραφούν σταδιακά από το SWIFT στο Σύστημα Μεταφοράς Χρηματοοικονομικών Μηνυμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εν τω μεταξύ, η Μόσχα διαπραγματεύεται τη χρήση καρτών Mir στην Αίγυπτο, την Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν. 

Η σύγκρουση στην Ουκρανία  πρέπει να ολοκληρωθεί με τη βοήθεια των διαπραγματεύσεων, δήλωσε  ο 99χρονος αρχιραβίνος  της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Χένρι Κίσινγκερ. «Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν. Επιπλέον, θα ήθελα να προειδοποιήσω να μην παραταθεί επ' αόριστον αυτός ο πόλεμος. Γιατί, σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν σαν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και πιθανότατα θα υπήρχε κλιμάκωση. Ως εκ τούτου, ελπίζω ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συμφωνήσουν σύντομα μεταξύ τους για το ποια θα πρέπει να είναι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και ποιο αποτέλεσμα είναι εφικτό», δήλωσε ο Κίσινγκερ.

Ο Καναδάς δεν είναι σε θέση να παράσχει ουσιαστική βοήθεια στην Ευρώπη όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, ανακοίνωσε ο  Τζάστιν Τριντώ

20 Αυγούστου .Στο φόρουμ Army-2022, οι θεατές μπορούν να δουν ένα ενδιαφέρον τρόπαιο των συμμαχικών δυνάμεων - το αμερικανικής κατασκευής ραντάρ an / TPQ-48 .

 

530 νεκροί σε ένα πρωί

 Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης σκότωσαν  περισσότερους από 100 Ουκο-Νατοϊκούς συμπεριλαμβανομένων 20 Αμερικανών μισθοφόρων, κοντά στην Αντέεβκα στην περιοχή του  Χάρκοβο. Στα βόρεια του Χάρκοβο εξοντώθηκαν έως και 130 μαχητές της 127ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιγκόρ Κονασένκοφ.   που πρόσθεσε ότι  εξαλείφτηκε  σχεδόν ολοκληρωτικά  ένα τάγμα της 110ης Ταξιαρχίας των Ουκο-Νατοϊκών   στην περιοχή «Βέλικι Μιχαιλόβκα  στην περιοχή Ντιεπροπετρόφσκ  Οι απώλειες του εχθρού ήταν τουλάχιστον 200 νεκροί και πάνω από 150 τραυματίες.

Οι πολεμικοί ανταποκριτές των καναλιών μεταφέρθηκαν στις θέσεις του ουκρανικού στρατού κοντά στο Μπαχμούτ που καταλήφθηκαν από ένα απόσπασμα «Βαγκνεριανών».

Όλο το περιβάλλον ήταν κυριολεκτικά γεμάτο με κατεστραμμένο  ουκρανικό εξοπλισμό, και συχνά υπάρχουν σώματα Ουκο-Νατοϊκών  που εγκαταλείπονται από τους συναδέλφους τους στο πεδίο της μάχης. «Πρόκειται για στρατιώτες , των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Τους εγκαταλείπουν, δεν παίρνουν τα πτώματα», δήλωσε  στο RIA Novosti ένας από τους «Βαγκνεριανούς».

 

«Οικογένειες, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι δεν ενημερώνονται για τις απώλειες. Κατά κανόνα, τέτοιοι άνθρωποι καταγράφονται αγνοούμενοι εν δράσει για να μην πληρώσουν αποζημίωση για τους νεκρούς».

Οι ανταποκριτές μπόρεσαν να παρατηρήσουν την πορεία της μάχης και την καταστοφή των Ουκο-Νατοϊκών με ένα βαρύ φλογοβόλο σύστημα TOS-1A "Solntsepek" .

 

Οι ανεπανόρθωτες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα νέων ρωσικών επιθέσεων στις περιοχές Νικολάγεφ και Ντιεπροπετρόφσκ  ξεπέρασαν τις 200. Στην περιοχή του χωριού Κισελέβκα του Νικολάγεφ επιτέθηκαν τεθωρακισμένα της 28ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας. Στο Ντιεπροπετρόφσκ  επιτέθηκε το  212ο τάγμα τυφεκιοφόρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: