1/8/22

Πόλεμο στο Κόσσοβο έπαιζαν τα αλβανά, το ΝΑΤΟ και οι Ρουφιάνοι τους. Οι αμερικανοί ανέβαλαν το πάρτι για 30 ημέρες

 


Μετά από αίτημα του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Πρίστινα Τζέφρι Χόβενιερ για αναβολή της εφαρμογής της απόφασης για την αλλαγή ταυτοτήτων και πινακίδων κυκλοφορίας  κατά 30 ημέρες, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε  "ότι η εφαρμογή των δύο αποφάσεων θα μετατεθεί  μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2022". 

"Ο σερβικός λαός στο Κόσσοβο και το Μετόχι  ακούει όλο και λιγότερο για τις εκκλήσεις μας, και η έκκλησή μας είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη με κάθε κόστος. 
Να ζητήσουμε από τους Αλβανούς να καταλάβουν, να ζητήσουμε από τους Σέρβους να μην πέσουν θύματα πρόκλησης και να μην κάνουν τίποτα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οποιαδήποτε σύγκρουση, δήλωσε  ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. 
Στο, Διάγγελμα του ο πρόεδρος είπε επίσης ότι ζητά από τις  ισχυρές και μεγάλες χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου να φροντίσουν το διεθνές δίκαιο και την πραγματικότητα επί τόπου και να μην αφήσουν τους προστατευόμενούς τους να προκαλέσουν σύγκρουση.

Το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας αρνήθηκε τη συμμετοχή της σερβικής πλευράς στην αύξηση της έντασης με το Κοσσυφοπέδιο. Το υπουργείο σημείωσε ότι η Πρίστινα διαδίδει εσκεμμένα παραπληροφόρηση στον αέρα, στα κοινωνικά δίκτυα,  και σε ιστοσελίδες σχετικά τις φερόμενες συγκρούσεις με τον σερβικό στρατό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Πρίστινα, τις ΗΠΑ και την ΕΕ να σταματήσουν τις προκλήσεις και να σεβαστούν τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο.

 H εκπρόσωπος  του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι η απόφαση της Πρίστινα να αρχίσουν να εφαρμόζει παράλογους κανόνες που εισάγουν διακρίσεις για την αναγκαστική αλλαγή προσωπικών εγγράφων και πινακίδων κυκλοφορίας των ντόπιων Σέρβων από την 1η Αυγούστου είναι ένα ακόμη βήμα προς την εκδίωξη του σερβικού πληθυσμού από το Κοσσυφοπέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...