18/8/22

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ΒΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ

 

Στην Τουρκική Ιστορία ίσως να μην βρείτε καμιά αναφορά στην μάχη που έγινε στο πέρασμα του Αλή Βεράν, στην οποία οι Έλληνες Προδότες αποδίδουν την Μικρασιατική Καταστροφή.

Αυτό γίνεται επειδή οι Τούρκοι Πανηγυρίζουν στις 17/30 Αυγούστου τη Νίκη τους στο Ντουμπλού Πινάρ κοντά στην Κιουτάχεια.

Η Κιουτάχεια, ήταν βάσει των σχεδίων, η γραμμή Άμυνας στην οποία έπρεπε να υποχωρήσουν οι Μεραρχίες από την «Εξέχουσα» του Αφιόν.

Εκεί βρισκόταταν η Ομάδα Φράγκου, που αντιστάθηκε και υποχώρησε στις 17/30 Αυγούστου.

Αυτή είναι η Νίκη που εορτάζουν οι Τούρκοι.

Στην Μάχη του Ντουμπλού Πινάρ δεν συμμετείχε η Ομάδα Τρικούπη, ο οποίος δεν είχε καμιά συμμετοχή στιες μάχες.

Η Ομάδα Τρικούπη είχε περικυκλωθεί .

Και   ο Τρικούπης διέταξε την 9η Μεραρχία, να επιτεθεί  και να διανοίξει την διάβαση του Αλή Βεράν την οποία κατείχαν οι Τούρκοι.

Και οι Έλληνες που επιτέθηκαν σφαγιάστηκαν.

Η μάχη του Αλή Βερά είναι μια λεπτομέρεια της μάχης του Ντουμπλού Πινάρ,  στην οποία όμως  οι προδότες προσπαθούν λόγω της χρονικής σύμπτωσης να αποδώσουν μυθικές διαστάσεις.

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Χατζάρα σε ποιά μάχη έλαβες μέρος;

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...