19/8/22

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πατρούσεφ: Η Δύση προετοιμάζεται για ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία 

"Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία δείχνει ότι η Δύση ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία",  είπε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ στην 17η ετήσια συνάντηση των γραμματέων των Συμβουλίων Ασφαλείας των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην Τασκένδη. "

Τα γεγονότα γύρω από την Ουκρανία δείχνουν ότι οι Δυτικοί προσπαθούν να ισορροπήσουν στα πρόθυρα μεταξύ υβριδικών ενεργειών και μιας ανοιχτής ένοπλης σύγκρουσης με τη χώρα μας, για την οποία δεν σταματούν να προετοιμάζονται", δήλωσε ο Πατρούσεφ. 
 Ο John Mearsheimer, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, σε άρθρο του στο περιοδικό Foreign Affairs, πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία εάν η Ρωσία κερδίσει σημαντικές νίκες.
 Η αμερικανική παρέμβαση είναι επίσης δυνατή εάν η σύγκρουση συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε. 
Ο ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Ριαμπκόφ αποκάλυψε ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην εισέλθουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία Όπως δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ στις 19 Αυγούστου, η κατάσταση είναι «αρκετά οξεία». «Η Ρωσία», είπε, « διατηρεί επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της Ουκρανίας». Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι το έργο αυτό διεξάγεται «σε αρκετά υψηλά επίπεδα της σημερινής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον». «Μεταφέρουμε όλεςτις εκτιμήσεις μας και τις προειδοποιήσεις μας. Η Μόσχα δεν θα ήθελε η Ουάσιγκτον να γίνει μέρος της σύγκρουσης», είπε.

Οι συμμαχικές δυνάμεις από τη βιομηχανική ζώνη  της Σολεντάρ εισήλθαν στην πόλη

Τα συμμαχικά στρατεύματα εγκατέλειψαν τη βιομηχανική ζώνη του Σολεντάρ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) και στις 19 Αυγούστου εισήλθαν στην πόλη. «Μέχρι στιγμής, αρκετοί δρόμοι είναι ήδη υπό έλεγχο μας, δήλωσε ο Αντρίυ Μαρότσκο , αξιωματικός του δεύτερου σώματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ (LPR)στον αέρα του Πρώτου Καναλιού.

Στις 17 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ανέφερε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των επιστρατευμένων  στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο  Σολεντάρ.

-Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι μαχητές του  ΝΑΤΟ-Ναζιστικού  τάγματος «Kraken» εξετέλεσαν   100 Ουκρανούς στρατιώτες που διέφυγαν από το πεδίο της μάχης κοντά στο Χάρκοβο. 

-Το φθινόπωρο, η ανεργία μπορεί να αυξηθεί στη Ρωσία. Τώρα ο δείκτης της βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας
-Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 12 βλήματα HIMARS MLRS 
-Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το howitzer M777 που παρήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κοντά στο χωριό Primorsky στην περιοχή Zaporozhye, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
- Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στον πυρηνικό σταθμό zaporizhzhya μπορεί να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη. 
-Ο πρώην δήμαρχος του Κρασνοντάρ, Αντέι Αλεξέενκο, θα ηγηθεί σύντομα της φιλορωσικής κυβέρνησης της περιοχής του Χάρκοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...