6/8/22

Οι ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοι υποχωρούν σε ΟΛΑ τα μέτωπα αφήνοντας πίσω τους νεκρούς να τους μαζέψουν οι Ρώσοι

 


Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε η  59η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία  των Οίκων, η  61η ταξιαρχία  πεζικού , καθώς και η 35η ταξιαρχία πεζοναυτών, εγκατέλειψαν  τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή του Νικολάγιεφ μετά τον βομβαρδισμό που υπέστησαν από το ρωσικό πυροβολικό κατά τον οποίο σκοτώθηκαν περίπου 500 ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοι των οποίων τα πτώματα τα άφησαν να τα μαζέψουν οι Ρώσοι.

Στο μέτωπο του Αρτεμόφσκ στο οποίο διεξάγονται οδομαχίες ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοι αποσύρθηκαν  από τα στρατηγικής σημασίας  υψώματα στην αμυντική περίμετρο της πόλης λόγω των μεγάλων απωλειών που είχαν.

Πριν από δύο ημέρες, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι η 54η  και η 58 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες και η 56η και Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας  εγκατέλειψαν τις θέσεις τους  στις  περιοχές Σολεντάρ, Αρτεμόφσκ και Αβντίϊβκα.

 Οι Ουκρανοί  απενεργοποίησαν την πεζογέφυρα στο Μπαχμούτ (Αερτεμόφσκ).

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να γκρεμίζουν γέφυρες στο Μπαχμούτ. Ένα σαφές σημάδι ότι ο εχθρός  ετοιμάζεται για παράδοση», έγραψε ο  στρατιωτικός παρατηρητής Γιούρι Ποντόλιακ.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «η τρίχρωμη» κυματίζει στο υψηλότερο σημείο του Ντιέπρορουντι στο κέντρο εκπομπής ραδιοφώνου και τηλεόρασης  στην περιοχή της Ζαπορίζιε.

 Νωρίτερα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σκότωσαν περίπου 500 Ουκρανούς εθνικιστές στην περιοχή της Χερσώνας. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε και την καταστροφή της  46ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων της οποίας οι θέσεις  κοντά στο χωριό Μπελογκόρκα  στην περιοχή της Χερσώνας επλήγησαν από την ρωσική αεριοπορία και το πυροβολικό , με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 400 μαχητές.

Επιπλέον, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων με πυραύλους  υψηλής ακρίβειας  στις θέσεις της 63ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των χωριών Αντρέεβκα Λοζόβογιε και Ντόλγκοβε  στην περιοχή της Χερσώνας, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 Ουκονατοϊκοι μαχητές,  και περίπου 150 ακόμη τραυματίστηκαν.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε και την καταστροφή 80 ξένων μισθοφόρων στο Ντνιεπροπετρόφσκ

 Τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τις παλιές τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, αλλά τώρα τις  έφεραν στην τελειότητα , Η υψηλή κατανάλωση πυρομαχικών συνδυάστηκε με την αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Μιχαήλ Χανταρένοκ.

Όπως είπε οι ρωσικές μονάδες δημιούργησαν  μια « κόλαση φωτιάς» για τον ουκρανικό στρατό στη Μαρίνκα.                                               «Η ουσία έγκειται στο γεγονός ότι τα πυροβόλα χρησιμοποιούν συνδυαστικά  δύο τύπους βλημάτων για καταστολή και καταστροφή. Η πυκνότητα της πυρός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αντί για μια Μοίρα  πυροβολικού, ο «άξονας πυρός» παρατάσσει  δέκα ή ακόμα και είκοσι Μοίρες» είπε ο Χανταρένοκ, και πρόσθεσε ότι οι ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκες Ένοπλες Δυνάμεις  δεν έχουν στη διάθεσή τους όπλα για αντίποινα. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως είτε υποχωρούν είτε πεθαίνουν ολόκληρες μονάδες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: