5/8/22

Η Άμεση Δικτατορία του προλεταριάτου και το σύνθημα του MAO: (ΒΑΛΤΕ) «Φωτιά στα Κεντρικά»

Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ   ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            (ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ)                        ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΔΕΛΦΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΣΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ "ΠΕΡΙΚΛΑΚΗΔΕΣ"                                           ΕΙΝΑΙ  ΑΡΧΑΙΟ ΜΑΟΪΚΟΙ!                         ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 68!

Το πινέλο είναι το όπλο ενός επαναστάτη. 
Στις 5 Αυγούστου 1966, ο ίδιος ο Μάο Τσε-τουνγκ, οπλισμένος με ένα ειδικό πινέλο για τη συγγραφή ιερογλυφικών, έφτιαξε μια εφημερίδα τοίχου , «Τατζινπάο» , μεγάλων ιερογλυφικών, με το σύνθημα «Φωτιά στα κεντρικά γραφεία!» ή Φωτιά στο Αρχηγείο . 
Σε ελεύθερη απόδοση θα μπορούσαμε να πούμε: "ΝΑ  ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ. 

Το γεγονός αυτό δεν ήταν μόνο ενδοκινεζικό και δεν αφορούσε στην Πολιτιστική Επανάσταση, αλλά είχε και παγκόσμιες διαστάσεις σημασίας, αφού ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό τους Μαοϊκούς και τροτσκιστές φοιτητές να επαναστατήσουν το Μαΐο του 1968 στο Παρίσι και σε άλλες δυτικές χώρες.

 Αυτό το σύνθημα εφαρμόστηκε από τους σπουδαστές «εθνοφρουρούς» και τους εργαζομένους «Ταζοφάν»-«επαναστάτες». 

Το σύνθημα «φωτιά στα κεντρικά γραφεία» οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της διοίκησης και της ηγεσίας του κόμματος των «εθνοφρουρών» και των Τζαοφάν και η κομματική ηγεσία κατηγορήθηκε για γραφειοκρατία. 
Η εκστρατεία του ΜΑΟ σε πρώτη φάση σήμαινε «κριτική του ρεβιζιονισμού και της γραφειοκρατίας» στον κομματικό μηχανισμό, καθώς και την εφαρμογή της άμεσης δικτατορίας του προλεταριάτου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ούγγρος ηγέτης Βίκτορ Όρμπαν απευθύνεται στην CPAC: "Οι παγκοσμιοποιητές μπορούν να πάνε στην κόλαση. Έχω έρθει στο Τέξας."

https://twitter.com/Breaking911/status/1555312282011418631?cxt=HHwWjoC-wfaRypUrAAAA

Ανώνυμος είπε...

Ένας είναι ο Ηγέτης: ο μέγας στρατάρχης Στάλιν.

aviator είπε...

...ο πατερουλης !

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Η κινεζική κουμουνιστοδικτατορία δεν έχει μελετηθεί όσο της αξίζει σαν παγκόσμιο φαινόμενο. και εννοώ την πολιτική της και τους ηγέτες της. Αξίζει να μελετηθεί πολύ περισσότερο από την μπολσεβικοδικτατορία διότι ήταν καθαρότερη υπόθεση ενός λαού πραγματικά. Δεν μπορεί ένας "όπου γης και πατρίς" του περιούστιου λαού με ένα ψευδώνυμο εκεί πέρα ψεύτικο να παριστάνει τον Κινέζο (θα τον ...μυριστούν) και να καταλάβει αυτός και οι όμαιμοί του όλες τις θέσεις κλειδιά! Η κεντρική επιτροπή, οι κερατάδες τέλος πάντων που διοικούσαν την Κίνα ήταν πράγματι Κινέζοι κι όχι μια κεντρική επιτροπή της σοβιετίας με 15 Ρώσους τρεις τέσσερις γεωργιανούς κοζάκους κτλ και 20 ιβραίους που παρίσταναν τον Ρώσο! Ίσως είναι και σκόπιμα συσκοτισμένη η πολιτικη της Κίνας και παρουσιάζει βέβαια και αντικειμενικές δυσκολίες. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Εάν γνωρίζει κάποιος κάποιον ιστορικό αληθινό που έχει γράψει για την Κίνα αυτής της περιόδου θα του ήμουν ευγνώμων να προτείνει . Όχι βέβαια τίποτα μπούρδες Η Κίνα του Μαό και τα παρόμοια. Αληθινή ιστορία λέμε