12/4/23

Δεν Ξεχνώ , το έγκλημα της Δευτέρας του Πάσχα του 1999. Το ΝΑΤΟ δολοφόνησε στη Σερβία 55 αμάχους


 

Πέρασαν 24 χρόνια. Ήταν η δεύτερη ημέρα του Πάσχα του 1999 .Στις 11 και 40 πρωί , (τοπική ώρα), ένα αμερικανικό F-15E Strike Eagle έπληξε με δύο πυραύλους AGM-130 την επιβατική αμαξοστοιχία, «393» που έκανε το δρομολόγιο Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη

 Οι αμερικανοί σκότωσαν 55 άμαχους Σέρβους. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν μικρά παιδιά και μια έγκυος. 

 Οι πύραυλοι χτύπησαν το τρένο, αλλά δεν κατέστρεψαν τη γέφυρα, για την οποία το ΝΑΤΟ έλεγε, μετά την επίθεση, ότι ήταν ο στόχος Τότε, ήταν Δευτέρα. Η δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Και το τρένο περνούσε τη σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον Νότιο Μοράβα . 

Στις 2 Ιουνίου 2000, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), με βάση έρευνα «ειδικής επιτροπής», που ερεύνησε τις καταγγελίες εναντίον του ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το απάλλαξε από κάθε ευθύνη αποδίδοντας τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας, της σερβικής τηλεόρασης,και του καραβανιού των Αλβανών στην Τζακοβίτσα σε «ανθρώπινα λάθη» ενώ απέβλεπαν σε στρατιωτικούς στόχους «μεγάλης σημασίας». 

 Μόνο για τη σφαγή των αμάχων της Γκρντέλιτσα η απαλλακτική απόφαση της επιτροπής δεν ήταν ομόφωνη.

Στην Πρίστινα βομβαρδίστηκε η ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Σλάτινα. 
Στο Πάντσεβο στις 02:30 βομβαρδίστηκαν διυλιστήρια πετρελαίου. Στο Κρούσεβατς, περίπου στις 0:00 χτυπήθηκε η βιομηχανία «14 Οκτώβρη» και η μονάδα θερμού νερού τη πόλης.
 Στο Κραγκούγεβατς στις 2:44 βομβάρδισαν εκ νέου το εργοστάσιο αυτοκινήτων «Ζάσταβα»Zastava».
 Το βράδυ της 12ης Απριλίου στο Πάντσεβο περίπου στις 22:35 βομβάρδισαν και πάλι το διυλιστήριο πετρελαίου. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. 
Στο Νόβι Σαντ, γύρω στις 23:00 χτύπησαν και πάλι το διυλιστήριο. Την ίδια ώρα στο Σόμπορ για πέμπτη φορά βομβαρδίστηκαν οι εγκαταστάσεις της «Νάφθαγκαζ» . 
Η Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Γιουγκοσλαβίας ελαβε απόφαση υπέρ της προσχώρησης στην Ένωση Λευκορωσίας-Ρωσίας . 

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, δεν συμμετείχαν στη σύνοδο. 
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εναρξη των βομβαρδισμών αποφάσισαν ότι οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν όσο το Βελιγράδι δεν πληροί τις απαιτήσεις που είχαν οριστεί προηγουμένως από το ΝΑΤΟ. 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει και ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Μιλόσεβιτς.
 Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Γουίλιμα Κοέν δήλωσε ότι δεν υπάρχει συναίνεση στο ΝΑΤΟ σχετικά με την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην ΟΔΓ. 
Η Ρωσία ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο να καθορίσει ποιες είναι οι νομικές συνέπειες για τη χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...