13/4/23

Έκλεισε η τανάλια στο Αρτεμόφσκ

 

ΜΟΣΧΑ, 13 Απριλίου. TASS. Οι δυνάμεις των ΟΥΚΩΝ στο Αρτεμόφσκ και δεν έχουν πλέον δυνατότητα να   υποχωρήσουν ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον σύμβουλο του επικεφαλής της ΛΔ Ντονέτσκ Γιαν Γκάγκιν. «Ο εχθρός έχει απωθηθεί στα δυτικά περίχωρα του Αρφτεμόφσκ όπου διεξάγονται σκληρές μάχες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι τώρα αποκλεισμένες εκεί», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.Σύμφωνα με τον Γκάκγιν η υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το Αρτεμόφσκ από τους υπάρχοντες δρόμους «είναι αδύνατη». δεδομένου ότι « όλοι ελέγχονται» από το ρωσικό πυροβολικό.

Ο Γιαν Γκάγκιν πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να παραδώσουν τρόφιμα και πυρομαχικά στις μονάδες τους, και να μεταφέρουν ενισχύσεις , απέτυχαν και έγιναν αρκετές. Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Γκάγκιν θα αποτύχει λόγω του μικρού αριθμού εφέδρων, της έλλειψης εξοπλισμού και της ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων.

ΜΟΣΧΑ, 13 Απριλίου. TASS. Το Διαιτητικό Δικαστήριο του Μόνιμου Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης διέταξε τη Ρωσική Ομοσπονδία να καταβάλει αποζημίωση στη «Naftogaz» της Ουκρανίας για ζημίες στην Κριμαία. Την  απόφαση, που ελήφθη χθες ανακοίνωσε η «Naftogaz» σήμερα Πέμπτη . «Η  Ρωσική Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στη Naftogaz 5 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση  για τις ζημίες που προκλήθηκαν από την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της «Naftogaz» στην Κριμαία».

Η Naftogaz ανέφερε ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Μόσχας με την απόφαση του δικαστηρίου, «σύμφωνα με τη Σύμβαση της Νέας Υόρκης του 1958», η Naftogaz έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και αποδοχής στην εκτέλεση της απόφασης στο έδαφος εκείνων των κρατών όπου βρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...