9/4/23

Απάντηση στον τυχάρπαστο και αγράμματο Βορίδη. «Στις Δημοκρατίες κάθε δικαστής νομοθετεί με τις αποφάσεις του που δημιουργούν δεδικασμένο και σε καμιά Δημοκρατία δεν θα νομοθετούσε ένα υποκείμενο σαν τον Χιονάτο Ποπάτο Απόπατο Κολεγιόπαιδα

 Ο πρόεδρος του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, προέβη σε δήλωση για τον "Μητσοτακισμό" και τις παρεμβάσεις του αιμοσταγούς  ναζιστή και  φασίστα «Τσεκουράτου»,  που οι Μητσοτακένσκι τον έχουν διορίσει Υπουργό.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζανερίκου

«Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του π. δ. 26/2012, εισάγεται  η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση,          που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. 

Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, αφού τόσο κατά το άρθρο 23 του προϊσχύσαντος Ν. 1756/1988, όσο και κατά το άρθρο 27 του ήδη ισχύοντος Ν. 4938/2022: «…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…» και όχι από το σύνολο των αρεοπαγιτών, που υπηρετούν σ’ αυτό, ο αριθμός των οποίων, σημειωτέον, δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα τμήματα, αλλά μπορεί να μεταβάλλεται, με σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ή σε έκτακτες περιπτώσεις με πράξεις του Προέδρου του ΑΠ, που εγκρίνονται από την ολομέλεια αυτού. 

Ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού.

 Να σημειωθεί, ακόμη, ότι σε περίπτωση ισοψηφίας σε «ολομέλεια» τμήματος με άρτιο αριθμό Δικαστών, αφού οι πολυμελείς συνθέσεις (άρθρο 4 Ν. 1756/1988 και ήδη ισχύοντος 4938/2022) πρέπει να έχουν περιττό αριθμό, θα έπρεπε να εισαχθεί (δίκην σωματείου) ρύθμιση ότι υπερισχύει η γνώμη του Προέδρου του.

 Η ρύθμιση, που εισάγεται με την επίμαχη τροπολογία, παρά την κατ’ επίφαση αιτιολογία της, δηλαδή της «θωράκισης της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου» για την ανακήρυξη ή μη κομμάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 32 του π. δ. 26/2012, ώστε να μη μπορεί αυτή να αμφισβητηθεί, αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της Κυβέρνησης, που είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αναφορικά με την άσκηση της διακριτικής μου ευχέρειας να ορίζω την (πενταμελή) σύνθεση του τμήματος του οποίου είμαι Πρόεδρος. 

Άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες αποφάσεις των τμημάτων του Αρείου Πάγου, που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν με τις πενταμελείς τους συνθέσεις και όχι από τις ολομέλειές τους δεν είναι θωρακισμένες και μπορεί να αμφισβητούνται; 

Η δεύτερη προσθήκη, κατά την οποία το Α1 τμήμα του ΑΠ,  μπορεί να ζητεί στοιχεία για την τεκμηρίωση της σχετικής του κρίσης, από τις κατά περίπτωση αρμόδιες ή άλλες αρχές ήταν εντελώς περιττή, αφού με την ήδη ισχύουσα από τον περασμένο Φεβρουάριο ρύθμιση το τμήμα ελέγχει και αυτεπαγγέλτως τη συνδρομή των προϋποθέσεων ανακήρυξης, 

Στο πλαίσιο, επομένως, της αυτεπάγγελτης έρευνάς του, από που θα αντλούσε τα στοιχεία, για την τεκμηρίωση της κρίσης του; από τον μπακάλη της γειτονιάς;

 Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ο ΥΠΕΣ, προαναγγέλλοντας την τροπολογία σε εκπομπή της ΕΡΤ την Πέμπτη 06-04-2023, παρενέβη, ανεπίτρεπτα, ευθέως στην κρίση του Α1 τμήματος του ΑΠ, αφού δήλωσε, μεταξύ άλλων: 

«Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της δικαιοσύνης (σημ: ξέχασε να πει κατωτέρου του ΑΠ Δικαστηρίου) να τον καταδικάζει (τον Κασιδιάρη) ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και να έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός». 

Δηλαδή, ο ΥΠΕΣ, εμμέσως, πλην σαφώς υπέδειξε στους Δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους, για το συγκεκριμένο θέμα».

 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς τους πετσόκοψε έτσι, ο Αρεοπαγίτης !!! Πολύ νούμερο ο Μάκης ρε Κούλα !

Ανώνυμος είπε...

Ο λεβέντης αρεοπαγιτης όμως ας λάβει υπόψη του ότι στα κατώτερα κλιμάκια της δικαιοσύνης υπάρχουν "δικαστές" που επηρεάζονται από υπόγεια παρασκήνια (στοά κ.τ.λ) και δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό συμβαίνει π.χ. στο πρω(κ)τοδικειο λιμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζανερίκος τωρα θυμηθηκε να παρεμβει, ενω εως τωρα του βουλωνε και ας ειχαν παρει την δικαιοσύνη παρτουζα όλοι. Ο Τζανερίκος πως και το αποφασισε;;;Ποιος θελει να υπάρχει το κ@λοπαιδι του Δομοκού για να στρέψει την αντίδραση εκεί ;;;Ποιος θέλκει την πτωση της ΚΝΔ απο την ίδια την ΚΝΔ για να πέσει και η Κούλα και να αντικατασταθεί απο το Ολγάκι;;;;ποιος σχετίζεται με το μικρό Ισραηλ;;;;Ποιος ολοιγάρχης θέλει μια άλλη ΚΝΔ;;;;;Ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως βολεύεται απο αυτην την διαμάχη;;;; Ποιος έχει κάνει συμφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ;;;Το κ@λοπαίδι που εκβιάζεται και εκβιάζει μήπως ιχε συμφωνιών με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΠΡΕΣΠΕΣ με αντάλλαγμα την μη δικη του επι 5 χρονάκια;;;ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ ΤΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ ΚΑΙ Η ΒΛΆΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΠΟΛΟΥ....ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ....ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΙΡΙΚΟ ΤΟΝ ΣΙΩΠΗΛΟ ΕΩΣ ΧΘΕΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Να και η άλλη σάπια σταφίδα, όπως λέει ο δάσκαλος Χατζάρας.
Ο Τούρκογλου πήρε Χέση!!!
https://twitter.com/EVenizelos/status/1645044357068730369?s=20

Ανώνυμος είπε...

Για να φτάσει το Κίνημα 21 στην εξουσία, κύριε Χατζαρα, πρέπει να πάρει 35-40%. Αυτή την στιγμή στην χώρα υπάρχουν περίπου 1.500. 000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταλάβει τις θέσεις του Δημοσίου με "μέσον" τα κόμματα που ανήκουν. Είναι δηλαδή τοποτηρητες-κομματικοι "στρατιώτες" που δεν πρόκειται να φύγουν από τα κόμματα που τούς διόρισαν !! Από την άλλη υπάρχουν και περί το ένα-ενάμισι εκατομμύριο ανένταχτοι κομματικά πολίτες οι οποίοι είναι ή άνεργοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και ψάχνουν να βρουν μία(μοίρα στον ήλιο) ή ελεύθεροι επαγγελματίες που αγωνίζονται για την επιβίωση και την σύνταξη τους. Και αυτοί καθόλου δεν ενδιαφέρονται για την μοίρα της Ελλάδος και το συλλογικό καλό αλλά για τον εαυτό τους και την δική τους μοίρα. Επομένως, εσύ και ο Ζώης ως έξυπνοι άνθρωποι δεν μπορεί να μην έχετε αντιληφθεί ότι δεν έχετε καμία ελπίδα για να φτάσετε κάποτε στην εξουσία με τέτοια ανθρωπογεωγραφια που υπάρχει αυτή την εποχή στην ελληνική κοινωνία. Άρα πού αποσκοπείτε; Στο ουτοπικό όνειρο να ξυπνήσει κάποτε ο ελληνικός λαός που μάλλον δεν θέλει να ξυπνήσει ή στις 800.000 ευρώ του 1-1,5% αν το φτάσετε κι αυτό; Το σχόλιο όπως και η παρατήρηση είναι εντελώς καλοπροαιρετη, σε διαβεβαιώ!! Απλώς θέλουμε να μάς πεις τι προοπτικές βλέπεις με το Κίνημά σας για την χώρα και πότε θα γίνουν πράξη τα σχέδια σας ÷

Ανώνυμος είπε...

το τσεκούρι στον ορθάνοιχτο πάτο σου ναζιστή μάκη, από τα τραβέλια που σε γ@μάνε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τούρκογλου πήρε το μέρος του τσεκουράτου ή δεν κατάλαβα καλά;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Τζανερικος στο τέλος Ιουνίου βγαίνει στην σύνταξη. Επομένως σύμφωνα με την Κοινή Λογική αλλά και την δικαστική λογική (που βασίζεται εν πολλοίς στην κοινή), η παραίτηση του κ. Τζανερικου τώρα, τρεις περίπου μήνες πριν βγει στην σύνταξη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υποκριτική!! Αυτά που λέει τώρα έπρεπε να τα είχε επισημάνει προ πολλού.