17/11/23

Η 17η Νοεμβρίου στην Ιστορία

Η 17η Νοεμβρίου είναι η 321η ημέρα του Γρηγοριανού ημερολογίου.
 Απομένουν 44 ημέρες ως το τέλος του έτους.

474Ο ανήλικος αυτοκράτορας Λέων Β΄ πέθανε μετά από βασιλεία δέκα μηνών. Ο πατέρας του, Ζήνων, έγινε ο μοναδικός ηγεμόνας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

1225. Ο Αδόλφος Δ΄ φον Χολστάϊν νίκησε στη μάχη τους Μόλιν τους Δανούς του Αλβέρτου.

1494. Ο γαλλικός στρατός του Καρόλου Η΄ κατέλαβε τη Φλωρεντία. 

1511. Ο Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας, ο Τυδώρ,  ενέκρινε τη Συνθήκη του Ουεστμίνστερ με την οποία έδωσαν  με τον Φερδινάνδο Β΄ της Αραγωνίας υπόσχεση αμοιβαίας βοήθειας εναντίον των Γάλλων.

1570.Στην Ιταλία ισχυρός σεισμός έπληξε  τη Φερράρα.

1796. Ο Ναπολέων νίκησε τους Αυστριακούς στη γέφυρα του Άρκολι στην Ιταλία. Την ίδια ημέρα πέθανε η Αικατερίνη Β’της Ρωσίας.

1810. Υπό την πίεση του Ηνωμένου Βασίλειου η Σουηδία κήρυξε τον πόλεμο στον Ναπολέοντα.

1812. Η Μάχη του Κράσνυ, κατά την υποχώρηση της Στρατιάς του Ναπολέοντα κατά την οποία ο Ναπολέων διοίκησε προσωπικά λέγοντας, ήρθε η ώρα να προαχθώ σε στρατηγό.

1815. Στις 5/17 Νοεμβρίου στο Παρίσι ο βρετανός υπουργός εξωτερικών Κάσλρι και ο Καποδίστριας υπέγραψαν εκ μέρους της Ρωσίας και της Βρετανίας τη Συνθήκη , σύμφωνα με την οποία τα Ιόνια Νησιά αποτελούσαν ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, με το όνομα, «Ηνωμένα Κράτη τω Ιονίων Νήσων» υπό την αποκλειστική προστασία της Βρετανίας.

1821. Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες, υπό τον Μάρκο Μπότσαρη και τον Γεώργιο Βαρνακιώτη, εισέβαλαν στην Άρτα, ενεργούντες για λογαριασμό του Αλή Πασά.

1828. Ο φρούραρχος της Άμφισσας Μεχμέτ μπέης Δεβόλης παρέδωσε  την πόλη στον Δημήτριο Υψηλάντη.

1831. Το Εκουαδόρ και η Βενεζουέλα διαχωρίστηκαν από την Μεγάλη Κολομβία.

1839 . Πρεμιέρα στο Μιλάνο της πρώτης όπερας του Τζουζέπε Βέρντι

1864. Τέθηκε σε ισχύ το Σύνταγμα του 1864 με το οποίο επιβλήθηκε στους Έλληνες το πολίτευμα της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας.


1869
.Στην Αίγυπτο, εγκαινιάστηκε η Διώρυγα Σουέζ.


1878. Στην Ιταλία έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ουμβέρτου Α' από έναν «αναρχικό» μάγειρα.

1885 . Άρχισε η μάχη της Σλίβνιτσα, κατά τον Σερβο-βουλγαρικό Πόλεμο

1902Οι εκλογές στις 17/30 Νοεμβρίου 1902 έγιναν από την κυβέρνηση Αλ. Ζαΐμη και ήσαν οι πρώτες του 20ού αιώνα. Το Εκλογικό Σύστημα ήταν πλειοψηφικό με ευρεία και στενή περιφέρεια και η ψηφοφορία έγινε με σφαιρίδια. Το διάταγμα της διάλυσης της βουλής υπέγραψε ο βασιλιάς Γεώργιος στην Κοπεγχάγη, όπου έκανε διακοπές. Αυτοδυναμία δεν κέρδισε κανένα κόμμα. Το Εθνικόν Κόμμα του Θεόδωρου Δηλιγιάννη έβγαλε 102 βουλευτές όσους και το «Νεωτεριστικόν» του Γεώργιου Θεοτόκη. Ο Αλέξανδρος Ζαΐμης με το «Τρίτον Κόμμα» έβγαλε 19 , ενώ το «Νεοελληνικόν» του Δημήτριου Ράλλη 11.Ανάμεσα στους οπαδούς των αρχηγών υπήρξαν συνεχείς συγκρούσεις με πολλούς τραυματίες. Οι διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν ως οπλα τις σανίδες από τις οικοδομές της οδού Σταδίου και για αυτό τα γεγονότα έμειναν στην ιστορία ως «Σανιδικά».

1903. Το Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα διασπάστηκε στους Μπολσεβίκους και τους μενσεβίκους.

1904 .Ανταρτικό σώμα 40 ανδρών, υπό τον Ανθλγό Γεώργιο Τσόντο (Βάρδα), από τα Σφακιά, διέσχισε  την Ελληνοτουρκική μεθόριο κοντά στο Αγιόφυλλο της Θεσσαλίας και μπήκε στην Μακεδονία. Σε αυτόν ανέθεσε το Ελληνικό Μακεδονικό Κομιτάτο την γενική αρχηγία των ανταρτικών σωμάτων του βιλαετίου Μοναστηρίου, μετά την ασθένεια του προκατόχου του Γεωργίου Κατεχάκη.


1912. 
Βαλκανικός Πόλεμος: Έναρξη της μάχης της  Τσατάλτζας. Στις 17 Νοεμβρίου ,(4 Νοεμβρίου με το Ιουλιανό), τα βουλγαρικά στρατεύματα (118000 άνδρες) υπό τη διοίκηση του αντιστράτηγου Ράντκο Ντιμίτριεφ και με την υποστήριξη 482 πυροβόλων  προσπάθησαν να ξεπεράσουν την αμυντική γραμμή του οθωμανικού στρατού  στην Τσατάλτζα και να προχωρήσουν προς την  Κωνσταντινούπολη, αλλά  υπέστησαν βαριές απώλειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Αυτή ήταν η σημαντικότερη στρατιωτική επιτυχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πολέμου και η πρώτη μεγάλη ήττα του βουλγαρικού στρατού μετά την ίδρυση του Τρίτου Βουλγαρικού Κράτους.

1917. Η δεύτερη ναυμαχία της Ελιγολάνδης μεταξύ των στόλων της γερμανικής αυτοκρατορίας και του Ηνωμένου Βασίλειου. Στην Παλαιστίνη, βρετανικά στρατεύματα κατέλαβαν την Γιάφα 
1918. Στις 4/17 Νοεμβρίου άρχισε στον Πειραιά, το ιδρυτικό Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος. Την ίδια ημέρα μονάδες του σερβικού στρατού υπό τις διαταγές του στρατηγού Πέταρ Μπόγιοβιτς απελευθέρωσαν το Ζρένιανιν. Τα γερμανικά στρατεύματα εκκένωσαν  τις Βρυξέλες.

 1919 .Ο Κόκκινος Στρατός ηττήθηκε στο Κουρσκ από το σώμα του στρατηγού Αντόν Ντενικίν που ηγείτο της Λευκής Φρουράς στην Νότια Ρωσσία

1920 . Η Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας Όλγα Κωνσταντίνοβνα Ρομανόβα έγινε Αντιβασίλισσα της Ελλάδας ως τις 11 Δεκεμβρίου 1920. Την ίδια ημέρα οι Μπολσεβίκοι κατέλαβαν την Κριμαία από τους Λευκούς.


1922
. Στην Κωνσταντινούπολη επιβιβάστηκε σε βρετανικό θωρηκτό HMS Malaya ο πρώην Οθωμανός σουλτάνος Μεχμέτ VI με προορισμό την Ιταλία. Βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι Συντηρητικοί κέρδισαν 345 έδρες, δεύτεροι οι Εργατικοί με 142, ενώ οι Φιλελεύθεροι του Λόιντ Τζορτζ έβγαλαν 62, και οι Φιλελεύθεροι του Άσκουϊθ 54. 

1929. Στην Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ καθαιρέθηκε από το Πολιτικό Γραφείο και διαγράφηκε από το Κόμμα ο Νικολάι Μπουχάριν ως «η αιχμή του δόρατος» και, «ως επικεφαλής των δεξιών συνθηκολόγων».

1930. Έγινε η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας στη Βρέστη στο υποβρύχιο Γλαύκος (ΙΙ) . Ναυπηγήθηκε στη Γαλλία μεταξύ 1927 – 1930.  Παρελήφθη την 1 Δεκεμβρίου του 1930 από τον Πλωτάρχη Α. Ζάγκα .Κατά τον πόλεμο του 1940-1941 δεν πήρε μέρος σε επιχειρήσεις λόγω της συνεχιζόμενης επισκευής του. Άρχισε η Διάσκεψη Οικονομικών Υποθέσεων της Γενεύης για την Παγκόσμια Ύφεση

1932 .Ο Φραντς φον Πάπεν παραιτήθηκε από καγκελάριος της Γερμανίας για να επιτρέψει το σχηματισμό νέου συνασπισμού  για τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

1933. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τη Σοβιετική Ένωση.

1935.Στη Μόσχα, ολοκληρώθηκε το πρώτο Συνέδριο των Σταχανοβιτών Εργατών και των εργαζομένων που άρχισε στις 14 Νοεμβρίου.

1936. Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπαναστασίου, και πρωτεργάτης της αγροτικής μεταρρύθμισης.

1937 . Ο Λόρδος Χάλιφαξ συναντήθηκε με τον Χίτλερ, για να βρεθεί ειρηνική λύση στο ζήτημα των Σουδητών.

1939. Εννέα φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Πράγας, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη των διαδηλώσεων Γιαν Οπλετάλ,  εκτελεστήκαν από τους Ναζί . 

1940. Στο Μέτωπο Μόραβα-Ιβάν, το Τρίτο Σώμα συνέχισε την επίθεση του. Η IX Μεραρχία παρά τη σφροδρή ιταλική αντίσταση κατάφερε να καταλάβει δυο σηµαντικά υψώµατα επί της Μόραβας ενώ η X Μεραρχία κατέλαβε το αντέρεισµα νότια της Ντάρζας αποκρούοντας παράλληλα τις ισχυρές ιταλικές αντεπιθέσεις. .Στον βορειοανατολικό τοµέα, η XV Μεραρχία, πέτυχε µετά από σκληρές µάχες και µε µεγάλες απώλειες να καταλάβει το χωριό Μοτσορίτσε και την Γκολοµπέρδα απειλώντας να υπερκεράσει το Ιβάν και την στενωπό Τσαγκόνι. Στο Ύψωμα 1878 (Μόραβα) έπεσε μαχόμενος ο πρώτος Ανώτερος Έλληνας Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς ο ταγματάρχης  Παναγιώτης Ηλία Μαντούβαλος του 50ου Συντάγματος Πεζικού
 Η 1η Μεραρχία του Δευτέρου Σώματος κατάφερε να καταλάβει την Ερσέκα και να αποκόψει την οδό Λεσκοβίκί – Κορυτσά, ενώ το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων του πρώτου Σώματος κατέλαβε την Βίγλα, ανοίγοντας το δρόμο για την ανακατάληψη της Κόνιτσας. Στο πολεμικό ανακοινωθέν τού Ελληνικού Στρατηγείου, της 17ης Νοεμβρίου τονιζόταν ότι, «Αί Ελληνικαί δυνάμεις εκδιώκουν καί τούς τελευταίους Ιταλικούς σχηματισμούς, οίτινες, κατά τάς πρώτας ημέρας τών επιχειρήσεων, είχον εισχωρήσει είς ωρισμένα σημεία τού μετώπου εντός τού Ελληνικού εδάφους. Κατά τήν εκδίωξιν τών Ιταλών συνελήφθησαν πολλοί αιχμάλωτοι καί περιήλθεν άφθονον πολεμικόν υλικόν είς χείρας τού στρατού μας».

1941.Πραγματοποιήθκε φοιτητική απεργία στην Αθήνα, με αιτήματα τη βελτίωση της σίτισης και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για διευκόλυνση της μελέτης.

1942. Στη Γαλλία ο Πιερ Λαβάλ αναλαμβάνει πλήρη εξουσία από τον Πετέν.           Ο ναύαρχος Νταρλάν απομακρύνθηκε . Το πρώτο τμήμα του Ιερού Λόχου πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Κυρηναϊκή.   Η ομάδα αυτή συγκροτήθηκε  από 8 αξιωματικούς, με επικεφαλής τον Αντισμήναρχο Γ. Αλεξανδρή, και ανήκε  στη Β’ Μοίρα του Συντάγματος S.A.S, 

1943. Τρίωρος αεροπορικός βομβαρδισμός της Σάμου από την Γερμανική αεροπορία με θλιβερό απολογισμό 78 αμάχους νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές στο Βαθύ και στο Πυθαγόρειο. 

1944. Η απόπειρα εσωκομματικού πραξικοπήματος του Βελουχιώτη με τη σύσκεψη των Καπετάνιων ση Λαμία.

1947‎‎. Στη Γιουγκοσλαβία  δόθηκε στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή  Σάματς-Σαράγεβο  μήκους 242 χιλιομέτρων, στην κατασκευή της οποίας συμμετείχαν «μπριγάδες» νέων από όλη τη Γιουγκοσλαβία.
 1950 . Ο Τενζίν Γκιάτσο, ο 14ος Δαλάι Λάμα, χειροτονήθηκε αρχηγός του κράτους του Θιβέτ.

1954. Ανεξαρτητοποιήθηκαν  23 «Μαρκεζινικοί» βουλευτές του Ελληνικού Συναγερμού. Ο Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ εκλέχτηκε πρόεδρος της Αιγύπτου.

1958. Πραξικόπημα στο Σουδάν.

1959 . Η νοτιοαφρικανική εταιρεία De Beers,  του Γιοχάνεσμπουργκ, άρχισε την παραγωγή τεχνητών διαμαντιών

1961 .Στη Γαλλία συνελήφθη  ο Ανρί Μανουρί, ως υπεύθυνος για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γάλλου Προέδρου Σαρλ ντε Γκολ.


1968.
 Ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάστηκε από το στρατοδικείο δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του Γεώργιου Παπαδόπουλου και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Αίγινας.


1969.Οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ άρχισαν συνομιλίες στο Ελσίνκι για τον περιορισμό των στρατηγικών εξοπλισμών. (SALT I).


1970
. Μετά από μια ομαλή προσγείωση στη σεληνιακή επιφάνεια στην περιοχή της κοιλάδας «Imbrium» από το διαστημικό σταθμό «Luna-17» κατέβηκε στην επιφάνεια της Σελήνης το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Lunokhod-1».

1972.Εφθασε  στην Αθήνα η πρώτη κινεζική αντιπροσωπεία για ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα. Η Κίνα αναγνώρισε έτσι  το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 .

1973 .Πολυτεχνείο. Τα Ξημερώματα του Σάββατου, άρμα μάχης έριξε την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου, και μπήκε ο στρατός. Κατά την  είσοδο του Στρατού δεν υπήρξαν συμπλοκές και θυματα.


1974 .
 Έγιναν οι πρώτες εκλογές μετά το 1964. Ψήφισαν 4.963.558.Συμμετοχή 79,53%. Πρώτο κόμμα αναδείχτηκε η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή με 54,37%. Η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις του Γεώργιου Μαύρου έλαβε 20,42% και το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα με 13,58%.

Η Ενωμένη Αριστερά πήρε 9,47%/.

1978. Η Σοβιετική Ένωση ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμή μιας βόμβας νετρονίου.

1979 .Κρίση ομήρων στο Ιράν: Ο Ιρανός ηγέτης Ρουχολάχ Χομεϊνί διέταξε την απελευθέρωση 13 Αμερικανών ομήρων από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη.

1988‎‎. Η καθαίρεση  των  Γιασάρι και Αζέμ Βλάσι, από την ηγεσία της τοπικής Ενωσης  Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο, συμπεριλαμβανομένης απεργίας περίπου 1.000 ανθρακωρύχων στο ορυχείο Στάρι Τργκ, 

1989. Άρχισε η «Βελούδινη Επανάσταση της Πράγας και η αστυνομία διέλυσε την πρώτη ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση.

1991. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το Κογκρέσο ενέκρινε ψήφισμα για τη δημιουργία της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικό.. (NAFTA). Η Συνέλευση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» υιοθέτησε  το πρώτο σύνταγμα της κυρίαρχης και ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Μακεδονίας

1992 .Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμθηκαν να δικαστούν οι Γιώργος Κοσκωτάς, Γιάννης Ματζουράνης και Αλίκη Κουτσόγιωργα για ενεργητική δωροδοκία, απλή συνέργια και αποδοχή προϊόντος εγκλήματος από ιδιοτέλεια.

1993. Δικαστές από 11 χώρες ορκίστηκαν στην εναρκτήρια συνεδρίαση του δικαστηρίου του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν στη Γιουγκοσλαβία, το πρώτο τέτοιο δικαστήριο μετά τη Νυρεμβέργη  και το Τόκιο,Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών που υπεγράφη με τον Καναδά και το Μεξικό. Την ίδια ημέρα έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στη Νιγηρία.

1996 .Δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη Σερβία, και ο συνασπισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «Ζάγιεντνο» κέρδισε στο Βελιγράδι, στη Νις, στο Νόβι Σαντ και το Κράγκουγιεβατς. Ήταν η πρώτη νίκη της σερβικής αντιπολίτευσης μετά την καθιέρωση του πολιτικού πολυκομματικού συστήματος το 1990 . Η προσπάθεια του καθεστώτος Μιλόσεβιτς να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των εκλογών προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις τριών μηνών. Ο Εμίλ Κωνσταντινέσκου εξελέγη Πρόεδρος της Ρουμανίας

1997 .Στο Λούξορ, της Αίγυπτου, έξι ισλαμιστές μαχητές της «Τζεμάα αλ Ισλαμίγια» επιτέθηκαν εναντίον τουριστών έξω από το Ναό της Χατσεπσούτ. Αποτέλεσμα 67 τουρίστες νεκροί, καθώς και τρεις αστυνομικοί και οι έξι τρομοκράτες.

2000.Ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι παύθηκε από πρόεδρος του Περού

2001‎‎ .Στο Κοσσυφοπέδιο έγιναν οι πρώτες κοινοβουλευτικές εκλογές από την άφιξη των διεθνών δυνάμεων στην επαρχία τον Ιούνιο του 1999. Η Δημοκρατική Λίγκατου Κοσσυφοπεδίου του Ιμπραήμ Ρουγκόβα έλαβε το 45, 6% των ψήφων. Ο συνασπισμός «Επιστροφή» των Σέρβων ελαβε το 11,34% των ψήφων. 

2006. Απόπειρα πραξικοπήματος στη Μαδαγασκάρη.

2007‎‎ .Στο Κοσσυφοπέδιο έγιναν κοινοβουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου υπό τον Χασίμ Θάτσι.‎

2008 . Η Σεβερνομακεντόνιγια  κατέθεσε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, για παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη το 1995 και προέβλεπε τη μη υποβολή βέτο από την Ελλάδα  στην ένταξη της Σεβερνομακεντόνιγια  σε διεθνείς οργανισμούς

2015. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας ανακοίνωσε  ότι η Πτήση 9268 της Metrojet ανατινάχτηκε πάνω από το Σινά  από βόμβα στο αεροσκάφος.   Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε  πυραυλικές επιθέσεις από τη Μεσόγειο σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Αλ Ράκα. Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε  τη Λευκάδα. 2 νεκροί. Στη Ρουμανία έλαβε  ψήφο εμπιστοσύνης η  κυβέρνηση τεχνοκρατών, με πρωθυπουργό τον Ντατσιάν Τσιόλος. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου  πήρε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στην Τουρκία.

 2017.Ο στρατός του Ιράκ απελευθέρωσε  την πόλη Ράβα, την τελευταία που είχε απομείνει υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους  στο Ιράκ.  

2018.Στη Γαλλία, ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις  των Κίτρινων Γιλέκων. Εκατοντάδες χιλιάδες  διαδήλωσαν  εναντίον της φορολογίας στα καύσιμα στη Γαλλία αποκλείοντας δρόμους. Ένας νεκρός άνθρωπος  και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σε επεισόδια με την αστυνομία. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών  μέτρησε 287.710 Κίτρινα Γιλέκα.

2019.   Στην Επαρχία Βουχάν της Κίνας καταγράφηκε το πρώτο γνωστό  κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό. Στη Λευκορωσία έγιναν βουλευτικές εκλογές, υπό την εποπτεία του ΟΑΣΕ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παρίσι «Η πρόταση μομφής ψηφίστηκε από 331 βουλευτές. Η κυβέρνηση Μπαρνιέ έπεσε»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Πουστρόν θα μιλήσει στους Γάλλους τους γκέϊ και τους αλλοδαπούς που τον εξέλεξαν  στις 21:00 ωρα  Ελλάδος.  Ο  Πο...