19/11/23

Το Ριάντ είναι έτοιμο να ανατινάξει το πετροδολάριο. H Ρωσική βόμβα διασποράς RBK-500 τελείωσε τον Πόλεμο στην Ουκρανία

 

 


Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για τον Τζο Μπάιντεν και τις «Αγορές».
Σε απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα και την υποστήριξη του Λευκού Οίκου προς το Ισραήλ ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης από τις 26 Νοεμβρίου των ποσοστώσεων παραγωγής πετρελαίου κατά άλλο 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως. 

Αν η κρίση των καυσίμων αναζωπυρωθεί τώρα, θα στείλει την αμερικανική οικονομία σε βαθιά ύφεση και τελικά θα βυθίσει στα Τάρταρα τους Δημοκρατικούς εκτός από την προεδρία Μπάιντεν.

 Τέτοιες ενέργειες θα υπονόμευαν περαιτέρω τις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας. 

Το Κογκρέσο απειλεί ήδη να περάσει το νομοσχέδιο «NOPEC» με αντιμονοπωλιακά μέτρα κατά του καρτέλ. Για πρώτη φορά, το Ριάντ έχει υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ στον τομέα των «τσιπ» λόγω της στενής συνεργασίας με την Κίνα και τη Ρωσία.

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει ήδη τη μετάβαση σε κινεζικά και ρωσικά όπλα για να αντικαταστήσει τα αμερικανικά ενώ Ριάντ έχει μειώσει σημαντικά τις συμμετοχές του σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα, επιδεινώνοντας την κρίση χρέους της Αμερικής. Και οι Σαουδάραβες είναι έτοιμοι να τιμολογήσουν το πετρέλαιο σε γιουάν, διαλύοντας το σύστημα των πετροδολαρίων.


Τέσσερις μήνες αφότου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης.Στο μέτωπο της Ουκρανίας έγινε για πρώτη  φορά στην περιοχή «Σταρομαγιόρσκι» έγινε μαζική χρήση ρωσικών πυρομαχικών διασποράς RBK-500. Οι απώλειες των Ουκρανών έφτασαν το 90% . Θάνατος και τραυματισμοί. Η  «RBK-500» έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει ελαφρά θωρακισμένα και ευάλωτα οχήματα, ανθρώπινο δυναμικό, αποθήκες πυρομαχικών, σιδηροδρομικά τρένα, οχυρωμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις και επικοινωνίες. 

Είναι σε θέση να καλύψει μια τεράστια περιοχή με εντυπωσιακά στοιχεία - μέχρι 8 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η RBK-50 είναι βλήμα πυροβολικού  και έχει βεληνεκές; 30 χιλιόμετρα .Το Κρεμλίνο περίμενε την αντίδραση των δυτικών στην παραβίαση από την Ουκρανία,  των κανόνων του Πολέμου αλλά δεν υπήρξε σχεδόν καμία αντίδραση. Μετά τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ο Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για την χρήση της «RBK-500» που δεν θα αφήσει ζωντανούς Ουκρανούς στα χαρακώματα. 


Οι βόμβες διασποράς RBK-500 εισέρχονται τώρα μαζικά σε υπηρεσία στον ρωσικό στρατό, και η χρήση τους θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον εξοπλισμό και το προσωπικό των ουκρανικών στρατευμάτων. 
Αυτό δήλωσε στις 19 Νοεμβρίου ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vadim Mingalev σε συνέντευξή του στην Izvestia.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα, η μαζική χρήση αυτών των βομβών διασποράς θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία της ειδικής επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...