13/11/23

13 Νοεμβρίου 1973. Ο Σιφναίος έδωσε το εναρκτηριο λάκτισμα . Η Παράσταση "ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" απέναντι από (θερινό) "το Μεγάλο μας Τσίρκο" είχε αρχίσει. Η ΚΥΠ ήταν βοηθός του σκηνοθέτη.

Ο Μαρκεζίνης μελετούσε τα μέτρα που θα ελάμβανε για την Οικονομία. Αυξήσεις 45% ζήτησαν οι εργαζόμενοι, ο Μαρκεζίνης σκεφτόταν 20% στα μεροκάματα και στους μισθούς 16%

Ο Παπαδόπουλος προήδρευε και ο Ιωαννίδης περίμενε.
Αθωώθηκαν οι 12 από τους 17 κατηγορούμενος για τα επεισόδια στο μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου. Οι 400 της ΕΡΕ που ήσαν έτοιμοι να μετάσχουν των εκλογών. Ο Ηλίας Ηλιού ήταν κατά της αποχής εκ των εκλογών.       Ο υπουργός Παιδείας της κυβερνήσεως του Σπύρου Μαρκεζίνη, Παναγιώτης Σιφναίος, επειδή δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει, επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο  συναντήθηκε με τη Σύγκλητο, και απείλησε της επιτροπές των φοιτητών με χρήση βίας, σε περίπτωση διαδηλώσεων και απεργιών. Έτσι προκάλεσε την κατάληψη που έγινε την επομένη.
Στις 13 Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο μαζεύτηκαν περίπου 1200 και κάπως περισσότεροι στην ΑΣΟΕΕ. Εμείς στο Εθνικό όταν μάθαμε για την συγκέντρωση  στο Πολυτεχνείο ξεκινήσαμε να πάμε αλλά φθάσαμε αργά. Είχε διαλύθεί και δώσαμε ραντεβού για την επομένη που θα γινόντουσαν οι Συνελεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...