11/11/23

Η διαδρομή του συναλλάγματος που ερχόταν στην τράπεζα Κρήτης

Οι "Έκδότες" και η Τράπεζα της Ελλάδος ασχολήθηκαν πολύ με το συνάλλαγμα που έφερνε στην Ελλάδα ο κ. Γεώργιος Κοσκωτάς και δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο και παράνομο.

 Η νόμιμη δραστηριότητα της Τραπέζης Κρήτης με το Συνάλλαγμα ήταν η κύρια πηγή κεροφορίας  της. Αυτές τις πράξεις δεν τις έλεγξε κανείς και ποτέ.

Το 1993. με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, επισκεύφθηκα  τον κ. Αντώνη Λιβάνη του οποίου προστατευόμενος ήταν ο κ. Καλλιβιανάκης που τοποθετήκε διοικητής στην τράπεζα Κρήτης, τον ενημέρωσα για το δίκτυο Τραπεζών της BCCI που ξέπλενε το χρημα της Cia και του πρότεινα να ελέγξουμε τις διαδρομές του Συναλλάγματος που περνούσε από την Αθήνα μέσω Τραπέζης Κρήτης, Μακεδονίας Θράκης και Μέριλ Ληντς Αθηνών και που κατέληγε στην BCCI .

Με άκουσε με προσοχή και μου απάντησε οτι μόνος του δεν μπορεί να αναλάβη την ευθύνη για κάτι τέτοιο και ότι θα ενημέρωνε τον Ανδρέα.

Δεν μου απάντησε ποτέ.

"The reports are totally uhtruth", δηλαδή.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

15 Ιουλίου 1974. Το Colpo-Grosso. Το Πραξικόπημα Cia-Μπονάνου-Γκιζίκη-Ιωαννίδη-Αραπάκη στη Λευκωσία, για να σωθεί η Κύπρος, την οποία παρέδιδαν στους Τούρκους , με την διάλυση της Εθνοφρουράς, ο πράκτορας του ΜΙ6, Μούσκος και το ΑΚΕΛ.

    Η αντίστροφη μέτρηση για την ιουδαϊκή/νατοϊκή λύση στο Κυπριακό  που προέβλεπε και το πραξικόπημα   των  μασόνων και πρακτόρων  Μπονάνου...