28/11/23

Ο Νομπελίστας Νουριέλ Ρουμπινί έριξε το Σύνθημα : Ο Σώζον εαυτόν Σωθήτω


 

 Πουλήστε πριν να είναι πολύ αργά: 

Ο οικονομολόγος Ρουμπινί προβλέπει «λουτρό αίματος»: 

Οι επενδυτές θα χάσουν τρισεκατομμύρια.


Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί , προέβλεψε απώλειες δεκάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδυτές και μετόχους στον αναπτυγμ,ένο και αναπτυσσόμενο κόσμο λόγω της  γεωπολιτικής ύφεσης και του τέλους της εποχής του «νεοφιλελεύθερου ελεύθερου εμπορίου».

«Η αισιοδοξία  που είδαμε φέτος ήταν οι ευσεβείς πόθοι, των Αγορών που ελπίζουν σε επικείμενη μείωση των βασικών επιτοκίων. Μια μεγάλης κλίμακας χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου είναι πολύ μακριά. 

Σε γενικές γραμμές, η ανάπτυξη συνδέθηκε με μια μικρή ομάδα εταιρειών πληροφορικής, των οποίων οι μετοχές αυξήθηκαν λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Εάν αφαιρέσετε αυτόν τον παράγοντα, δεν υπήρξαν αλλαγές στις αγορές», έγραψε ο Ρουμπινί

 

Μετά τη φούσκα που σχετίζεται με τις επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων και τα έργα κρυπτογράφησης που έσκασε στο χρηματιστήριο την περασμένη άνοιξη, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. «Αυτό το λουτρό αίματος είναι πιθανό να συνεχιστεί... Η ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται ήδη σε στασιμοπληθωριστική ύφεση και η Κίνα είναι βυθισμένη σε μια διαρθρωτική επιβράδυνση. Αν και οι ΗΠΑ έχουν αποφύγει την ύφεση, είναι ακόμα πιθανό εάν η Fed συνεχίσει να διατηρεί τα επιτόκια υψηλά, γεγονός που θα οδηγήσει σε υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων», έγραψε ο Ρουμπινί και υπενθύμισε τις γεωπολιτικές «εντάσεις»  στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή, την Ταϊβάν και την Κορεατική Χερσόνησο. 

Το πιο επικίνδυνο σενάριο θα ήταν μια άμεση σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, αλλά ακόμη και αν αυτό μπορεί να αποφευχθεί, οι περιορισμοί στο διασυνοριακό εμπόριο, η «βαλκανοποίηση» των αλυσίδων εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο και οι δυσκολίες με την κίνηση κεφαλαίων, ανθρώπων και γνώσεων είναι αναπόφευκτες.

 «Η εποχή του ελεύθερου νεοφιλελεύθερου εμπορίου έχει τελειώσει. Τώρα η στήριξη της εγχώριας οικονομίας, οι επιδοτήσεις και το ασφαλές εμπόριο κερδίζουν δυναμική», έγραψε ο οικονομολόγος. Ο κόσμος πολώνεται όλο και περισσότερο - χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα στους πιο σημαντικούς τομείς, όπως η χρηματοδότηση, η νομισματική και νομισματική πολιτική, το εμπόριο, οι επενδύσεις και η τεχνολογία», υπενθύμισε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χατζαρα θα μας τρελανεις;
Ο Ρουμπινι ειναι εβραιος.
Κι οπως ξερεις οι εβραιοι εχουν παρει διαζυγιο με την αληθεια.
Σιγα μη δωσουμε βαση στα λογια ενος εβραιου

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή ο Τέρρυ Χατζηιερεμίας θα χάσει τα χρήματά του;

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...