21/11/23

Σαν σήμερα, ,οι «ταλαρίσιοι», οι Αγγλόφιλοι, «δανειολήπτες», δολοφόνησαν τον Φιλογενέστατο και Αληθινό Πατριώτη Πάνο Κολοκοτρώνη

Βούλγαρους μισθοφόρους είχαν οι «δανειολήπτες»,  οι «ταλαρίσιοι» , Κουντουρώτηδες και Μαυροκορδάτοι 
το 1824-25.                                                            Βούλγαρους σφάχτες είχε στο ορδί του στην Πελοπόννησο και το 1944 ο Πουστοθανάσης.
Στις 21 Νοεμβρίου 1824 με το Ιουλιανό ,οι «δανειολήπτες», οι «ταλαρίσιοι» δολοφόνησαν τον Φιλογενέστατο και Αληθινό Πατριώτη Πάνο Κολοκοτρώνη.

Δολοφονήθηκε στις 21 Νοεμβρίου/3 Δεκεμβρίου ,  κοντά στο χωριό Μπεσίρι, της Αρκαδίας, από Βούλγαρους μισθοφόρους των αγγλόφιλων «Κυβερνητικών». 

Επικεφαλής τον δολοφόνων ήταν κάποιος Κότζιος, Βούλγαρος. 

 Το κρανίο του Πάνου Κολοκοτρώνη, που το απέκοψαν οι δολοφόνοι φυλάσσεται στο Μουσείο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας , στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, διάτρητο από τις σφαίρες. 

Ο Πάνος , ήταν ο πρωτότοκος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και είχε παντρευτεί την κόρη της Μπουμπουλίνας. 

 Όπως έγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας Θεόδωρος Ρηγόπουλος γύρω στις 4 το απόγευμα τους περικύκλωσαν 25 Βούλγαροι, που ανήκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις του Κουντουρώτη και του Μαυροκορδάτου, και εκτέλεσαν τον Πάνο. 

 Οι Βούλγαροι απέκοψαν το κεφάλι και λαφυραγώγησαν τη σορό του Κολοκοτρώνη και του αφαίρεσαν ακόμη και τα εσώρουχά και εγκατέλειψαν το ακέφαλο νεκρό σώμα γυμνό. 

 Ο Πάνος Κολοκοτρώνης ενταφιάστηκε την επομένη στο γειτονικό χωριό Σύλιμνα, όπου βρισκόταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όπως λέει ο Χατζάρας για τον Μητσοτακενσκι "πόσα πήρες ρε για τα εμβόλια του Μπούρλα", έτσι κι εμείς θα πούμε στον Σκλαβενίτη "γιατί αύξησες τίς τιμές ρε"; Θεωρείς ρε τον εαυτό σου πατριώτη επειδη έκανες συνεταιρισμό με τον Ποταμιάνο όταν άνοιξες το πρώτο μεγάλο μαγαζί σου στην Πειραιώς; Τώρα ρε που αυξάνεις τίς τιμές, είναι αυτό πατριωτική συμπεριφορα;

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...