19/3/24

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη, επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της. 
Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνικής Ομοψυχίας» ,είχε ο Άγγλος Επιτετραμένος που είχε συναντήσεις με την «αντιπολίτευση», τους πράκτορες Στράτο,Μπούσιο Δαγγλή. 

Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ, κατήγγειλε «εις πάντας τους Έλληνας τους νυν και τους μέλλοντας» από του βήματος της Βουλής τους εγκατεστημένους «εις τα Κέντρα της Ευρώπης Φιλελευθέρους» με πρώτο και καλύτερο τον Βενιζέλο, ότι εργαζόντουσαν κατά των εθνικών συμφερόντων που υπερασπιζόταν ΕΚΕΙΝΟΣ , ο οποίος είχε αποδεχθεί την εκκένωση της Μικράς Ασίας και της Θράκης ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ" .
Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε της Ψήφου εμπιστοσύνης αλλά δια της αποχής. Υπέρ ψήφισαν μόνο 163  επί συνόλου 369. Δεν ψήφισαν οι 10 υπουργοί. Με την «Ελιά» είχαν εκλεγει 251 ,για να φέρουν τον «Κώτσο Βασιλιά»

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΚΑΙ Ο "ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ" ΓΟΥΝΑΡΗΣ ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ  ΑΛΛΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΤΗς ΖΗΜΙΑΣ.
 
Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ  ΈΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑ ΧΑΖΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο "ΑΝΤΡΕΑΣ",  Ο "ΤΣΙΠΡΑΣ".
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ, Ο ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ, Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΩΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ ΣΤΗΝ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ " ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ

 Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΟΣ  ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ 

ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΗΝΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΥΣΙΟΥ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΑΧΩΝ 

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΑΥΤΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΓΙΑ 102 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΟΜΕΓΚΛΑΤΟΥΡΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ     ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΜΑΣ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΙ     ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΓΚΡΕΤΣΙΑ.

   Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΔΗΛΩΣΗ

Η δήλωση Γούναρη έγινε "εν αναβρασμώ"

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ κ. ΛΙΝΤΛΕΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...