25/3/24

Πως η Cia και το MI6 οργάνωσαν την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα και της έβαλαν για καμουφλάζ την ισλαμιστή θυγατρική τους

 Ο Οσάμα Ιμπν Ζαλένσκι ο μεγας ιεροκήρυκας 


Η επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του «Κρόκους Σίτυ Χωλ» οργανώθηκε για να αποτρέψει τις ανθρωπιστικές  συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σαμπάχ» ο Τούρκος συνήγορος του πολίτη Σερέφ Μαλκότς (Şeref Malkoc) που είναι Διαμεσολαβητής για ανθρωπιστικά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας .
 «Κάθε φορά που υπάρχει μια «θετική ατμόσφαιρα », υπάρχουν γεγονότα που καθιστούν αδύνατες τις διαπραγματεύσεις .Αυτή η επίθεση είναι έργο εκείνων που δεν θέλουν ειρήνη», είπε.

Τη νύχτα της 25ης Μαρτίου, ανασύρθηκαν ακόμα 17  πτώματα κάτω από τα ερείπια του «Κρόκους Σίτυ Χωλ» της Μόσχας, οπότε ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση έχει αυξηθεί σε 144.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 97 άτομα. Άλλοι 85 τραυματίες έλαβαν μέχρι στιγμής  εξιτήρια. Η αστυνομία και η πυροσβεστική απομάκρυναν πάνω από 5 χιλιάδες θεατές.

Σύμφωνα  τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες η «χορογραφία» της Cia και του  MI6 προέβλεπε την ταυτόχρονη  τρομοκρατική επίθεση των Ισλαμιστών  σε μια από τις χώρες της Κεντρικής Ασίας η οποία όμως αποτράπηκε.

Η ομάδα που επιτέθηκε στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου, σχηματίστηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την τρομοκρατική επίθεση. Οι δύο από τους συμμετέχοντες στρατολογήθηκαν  και έλαβαν οδηγίες ενώ ευρίσκοντο  στην Τουρκία και οι άλλοι στρατολογήθηκαν ενώ βρισκόντουσαν στο έδαφος της Ρωσίας. 

Από τους οργανωτές  επιλέχθηκαν άτομα «καθαρά»που δεν είχαν καμιά προηγούμενη επαφή  με το «ριζοσπαστικό Ισλάμ».«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης  συναντήθηκαν πριν από περίπου 3-4 εβδομάδες».

«Ήταν τυχαία επιλεγμένοι «ΚΟΜΠΆΡΣΟΙ», με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα νοημοσύνης . Αυτό επέτρεψε στους χειριστές τους, οι οποίοι διαθέτουν  «μια ποικιλία τεχνικών και μεθόδων στρατολόγησης, ψυχολογικής πίεσης», να μετατρέψουν τους οδηγούς ταξί και τους κομμωτές σε τρομοκράτες», λένε οι Ρώσοι.

«Πιθανότατα, έχουμε να κάνουμε με ένα τυχαίο σύνολο  που βασικό τους κίνητρο ήταν η αμοιβή λόγω της φτώχειας τους και η οποία δεν είχαν καμιά σχέση με το «ριζοσπαστικό Ισλάμ» αλλά «ριζοσπαστικοποιήθηκαν  από τον χειριστή τους», λένε οι Ρώσοι.

 Ένας από τους τέσσερεις κατηγορούμενους είναι ύποπτος για δεσμούς με ξένους "ριζοσπάστες ιεροκήρυκες".

 Επιπλέον, σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συνεργάζονται στενά με ριζοσπάστες ιεροκήρυκες όπως ο Αμπντουλάχ Κοστέτσκι (Abdullah Kosteksky) και ο Αμπού Ουμάρ Σασιτλίνσκι (Abu Umar Sasitlinsky).

Οι προετοιμασίες για την τρομοκρατική επίθεση ξεκίνησαν αρκετές εβδομάδες πριν από την πραγματοποίησή της.

 Ο  νεότερος από την Ομάδα , ένας 19χρονος ζούσε στην Μόσχα στο Ιβάνοβο για αρκετά χρόνια, εργάστηκε ως «στυλίστας» σε σαλόνια ομορφιάς.

Στις 4 Μαρτίου, ο αρχηγός της Ομάδας, έφτασε στη Ρωσία από την Τουρκία . 

Αυτός, στις 7 Μαρτίου, την ημέρα που η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων σε αίθουσες συναυλιών και σε Εμπορικά Κέντρα της Μόσχας  εμφανίστηκε στο  «Κρόκους Σίτυ Χωλ», όπου γινότασν συναυλία του Ιταλού τενόρου Αλεσσάντρο Σαφίνα . Ο τρομοκράτης πιθανότατα κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης μελέτησε τη διάταξη του κτιρίου, τη θέση των φυλακίων και σχεδίασε  οδούς διαφυγής

 Η τρομοκρατική επίθεση αρχικά σχεδιάστηκε να γίνει πριν τις εκλογές, για μία από τις ημέρες μετά τις 7 Μαρτίου, για τις συναυλίες που είχαν προγευματιστεί στο  «Κρόκους Σίτυ Χωλ», για τις 8 Μαρτίου και τι 9-11 Μαρτίου. 

Κρίνοντας από τις μαρτυρίες των συλληφθέντων, η στρατολόγηση πραγματοποιήθηκε μέσα από το Telegram, από δίκτυο καναλιών που ανήκουν σε ιεροκήρυκες Ουαχάμπι. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι κατηγορούμενοι έπρεπε να λάβουν 500 χιλιάδες ρούβλια  ως αμοιβή για όλους και τα 250 χιλιάδες ρούβλια μεταφέρθηκαν ως προκαταβολή στην τραπεζική τους κάρτα. . 

Η FSB της Ρωσίας ανέφερε ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο  «Κρόκους Σίτυ Χωλ», οι εγκληματίες επρόκειτο να διασχίσουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Ουκρανία, και είχαν επαφές από την ουκρανική πλευρά. 

O Γιακόβ Κεντμίμ πρώην επικεφαλής της ειδικής ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών «Nativ» δήλωσε ότι ,«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υπερασπίζονται τόσο απεγνωσμένα την εκδοχή της συμμετοχής τουΙσλαμικού Κράτους «ISIS» στην οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα. Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν κυρίως ως αποδεικτικό στοιχείο ένα βίντεο που λέγεται ότι να δημοσιεύθηκε από τον αφγανικό πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά δεν έχουν καμιά απόδειξη για αυτό ,διότι ότι το βίντεο μπορεί να είναι ψεύτικο. Επιπλέον, ο αφγανικός πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους δεν προέβη ποτέ σε εχθρικές ενέργειες προς τη Ρωσία. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς των θρησκευτικών μαχητών. Δεν διαπράττουν τα εγκλήματά τους για χρήματα. Κανένα μέλος του ISIS δεν θα έλεγε ότι διέπραξε έγκλημα για χρήματα. Επιπλέον, οι ριζοσπάστες ισλαμιστές δεν θα δημιουργούσαν  διάδρομο για τους μαχητές τους να υποχωρήσουν στην Ουκρανία». 

Ο  Κεντμί τόνισε και οτι , «Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους .είναι έτοιμοι για τον θάνατό τους και διαπράττουν ένα έγκλημα με επίγνωση του επικείμενου θανάτου τους»

ΣΠΥΡΊΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: