23/3/24

Κρατούνται τέσσερεις Ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα που ειχαν προαναγγέλλει οι Αμερικανοί από τις 7 Μαρτίου. Στους 115 έφτασαν οι νεκροί


 

Οι ύποπτοι είναι Τατζίκοι και δεν μιλούν ρωσικά 

Το πρωί του Σαββάτου, ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ ανέφερε στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την σύλληψη 11 συμμετεχόντων στην τρομοκρατική επίθεση στο δημαρχείο του Κρόκου. Οι σύλληψη των 4 έγινε στην περιοχή του Μπριάνσκ .
Σύμφωνα με την προεδρική υπηρεσία Τύπου, μεταξύ των κρατουμένων είναι τέσσερεις άμεσοι συμμετέχοντες σε αυτή την τρομοκρατική επίθεση.Οι τρομοκράτες, σχεδίαζαν να διαφύγουν μέσω των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, και είχαν επαφές με την ουκρανική πλευρά. 
 Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να διαφύγουν πέρα από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά. 
Τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τον εντοπισμό και των αλλαν συνεργών τους. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τουλάχιστον 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 115 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης. 

Ένας από τους φερόμενους τρομοκράτες που συμμετείχαν στην επίθεση στη Μόσχα ανακρινόμενος είπε ότι ζούσε στον ξενώνα «Okruzhnoy», στην περιοχή Ντμιτρόφσκι της Μόσχας, όπου το κόστος ζωής ανά ημέρα είναι περίπου 3.000 ρούβλια , για περίπου ένα μήνα και ότι σχεδίαζε να αρχίσει να εργάζεται σε ταξί, καθώς ήταν άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Είπε επίσης ότι συνάντησε κάποιον Αμπντουλάχ, ο οποίος αγόρασε ένα αυτοκίνητο από τους συγγενείς του για να μπορούν να εργαστούν σε ένα ταξί. Σύμφωνα με τον ύποπτο, γνώριζε τον άνδρα μόνο για περίπου 10-12 ημέρες. Ένας άλλος ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι έλαβε 500 χιλιάδες ρούβλια, που του καταβλήθηκαν από έναν υποτιθέμενο βοηθό ενός ιεροκήρυκα τον οποίο συνάντησε πριν από ένα μήνα στο Telegram. «Δεν έχω λάβει ακόμα όλα τα χρήματα, έλαβα μόνο τα μισά από αυτά στην κάρτα», εξήγησε. Ο φερόμενος ως τρομοκράτης εξήγησε επίσης ότι επέστρεψε από την Τουρκία πριν από περίπου ένα μήνα λόγω προβλημάτων με τα έγγραφα. Στο Telegram, «μελέτησε και άκουσε έναν ιεροκήρυκα» του οποίου ο βοηθός του έδωσε εντολές να σκοτώσει ανθρώπους, «όλα αδιακρίτως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα.

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...