6/3/09

Σε πλήρη ανάπτυξη η επιχείρηση κατάλυσης της ελληνικής κυριαρχίας και μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα «Μπένετον».


Η έκθεση, «Gay McDougall» όπως και η έκθεση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ, αποτελούν, το πολιτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο, για την «εξέγερση των μεταναστών», για την οποία οι «τελικές πρόβες» συνεχίζονται.
Επισημαίνω,σαν πρώτη αντίδραση τις ακόλουθες παραγράφους με ιδιαίτερη πολιτική σημασία για το μέλλον.
36. The Muslim minority is only officially recognized in Western Thrace, however, over recent years large numbers of Muslims have migrated to Greece and settled in other areas where they face challenges to religious freedoms. In Athens there are no recognized Mosques and no Muslim cemeteries. Mosques function “underground” and illegally. They call for the legalization
of Mosques and note that legislation allowing for a Mosque and Islamic Centre met with strong objections from the Greek Orthodox Church and Athens residents. When a Muslim dies the body is sent to the country of origin or to Thrace for burial. The Greek Orthodox Church reportedly donated land for a Muslim cemetery however progress has been slow.
36. Η μουσουλμανική μειονότητα επισήμως αναγνωρίζεται μόνο στη δυτική Θράκη, Εντούτοις, κανένας μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων έχει μεταναστεύσει στην Ελλάδα και έχει εγκατασταθεί σε άλλες περιοχές όπου αντιμετωπίζουν προκλήσεις στις θρησκευτικές τους ελευθερίες. Στην Αθήνα δεν υπάρχει κανένα αναγνωρισμένο μουσουλμανικό Τέμενος και κανένα μουσουλμανικό νεκροταφείο.Η Λειτουργία των μουσουλμανικών τεμενών είναι «υπόγεια» και παράνομη. Απαιτούν τη νομιμοποίηση των μουσουλμανικών τεμενών και παρόλο που η νομοθεσία προβλέπει ένα μουσουλμανικό τέμενος και ένα ισλαμικό κέντρο , αντιμετωπίστηκε με έντονες επιφυλάξεις από τους κατοίκους Αθηναίων και την ορθόδοξη εκκλησία. Όταν ένας μουσουλμάνος πεθαίνει, το σώμα του στέλνεται στη χώρα προέλευσης ή στη Θράκη για τον ενταφιασμό. Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες παραχώρησε έκταση για τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου αλλά η πρόοδος είναι αργή.».

Είναι προφανές , ότι η εισβολή από την Τουρκία των λαθρομεταναστών αποβλέπει στην «επιβολή» προτύπων στην ελληνική κοινωνία. Ο στόχος είναι η εθνική, η γλωσσική, πολιτιστική και θρησκευτική μεταβολή, και η μετατροπή της. Ελληνικής Δημοκρατίας, από το κράτος, και το εθνικό κέντρο των Ελλήνων, σε πολυεθνική επαρχία της « παγκόσμιας ολιγαρχίας»

.....«The Macedonian language is not recognized, taught, or a language of tuition in schools» .
-«η μακεδονική γλώσσα δεν αναγνωρίζεται ως γλώσσα εκπαιδευτικού συστήματος, και δεν δεν διδάσκεται» .

-Η αναφορά στην «μακεδονική γλώσσα», συμβαδίζει με την πρόταση Νίμιτς για «συμβιβασμό στην αναγνώριση της γλώσσας» .

81. The Greek government’s interpretation of the term “minorities” is too restrictive to meet current standards
81.Η ερμηνεία από την Ελλάδα του όρου μειονότητα είναι πολύ περιοριστική θα ανταποκριθεί στα σημερινά δεδομένα.
-Η δήλωση στον ΟΠΕΚ του κ. Ροζενστάιν ειναι επομένως ξεκάθαρη τώρα.

82. One also senses an interest in promoting a singular national identity
82.Κάποιος μπορεί να αισθανθει ένα ενδιαφέρον για την προώθηση μιας μοναδικής εθνικής ταυτότητας.

-Να λοιπόν η ουσία του προβλήματος. Η μοναδική εθνική ταυτότητα. Αυτό που θέλουν να αλλάξουν. Η καλύτερα να μας επιβάλουν.Τώρα γλινεται κατανοητή και η "Πρεμούρα", ορισμένων για τά "ελληνόπουλα" από την Αφρική κλπ.

87. In the modern paradigm, while minority issues are a legitimate interest of the
international community, they should not be seen as tied to or implicating specific
inter-state relations that may threaten the principle of territorial integrity. ....

87. Η διεθνής κοινότητα έχει το νόμιμο δικαίωμα να εκφράσει το ενδιαφέρον της για τα ζητήματα μειονοτήτων, και δεν πρέπει να συνδέονται η να προκαλούν προβλήματα στις διακρατικές σχέσεις που μπορεί να απειλήσουν την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας.
....Η απόφαση ότι μια συγκεκριμένη ομάδα πρέπει να τύχει προστασίας ως μειονότητα που δεν επιφέρει επιπτώσεις στις διακρατικές σχέσεις. Οι μειονότητες είναι συστατικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας και όχι ξένο στοιχείο.

-Αυτή είναι η εφαρμογή, του δόγματος της «περιορισμένης κυριαρχίας», που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Γιουγκοσλαβία με το Κοσσυφοπέδιο. Η παρέμβαση, στα θέματα μειονοτήτων είναι «νόμιμο δικαίωμα» της διεθνούς κοινότητας, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών και τον κοφρίμ-μααμινίμ.

-Είναι απορίας άξιο, γιατί η κυρία McDougall αρνείται το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, ως Μακεδόνων ,στα 2 εκ. των κατοίκων της βορείου Ελλάδος, και το αναγνωρίζει σε μερικές εκατοντάδες «χαφίέδες» .
-Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού έχει τα όρια του. Εάν ο κ. «καθηγητής» αισθάνεται ως «Αλίκη Βουγιουκλάκη», ιδίως μετά την εκπομπή του στο υποκατάστημα του BBC, αυτό, δεν υποχρεώνει το ελληνικό κράτος, ούτε στην έκδοση ταυτότητας με αυτό το όνομα, ούτε στην αναγνώριση πνευματικών δικαιωμάτων στις ταινίες της.
Ικανοποίηση Γκρούεφσκι
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο της έκθεσης της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για ζητήματα μειονοτήτων, Γκέι Μακ Ντούγκαλ.
Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της έκθεσης, ο κ. Γκρούεφσκι, από την πόλη Στιπ όπου συμμετείχε σήμερα σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των προεδρικών και δημοτικών εκλογών της 22ας Μαρτίου, δήλωσε:
«Για εμάς ήταν κάτι το αναμενόμενο και δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη. Ίσως γι άλλους να αποτέλεσε έκπληξη, για εμάς όμως όχι. Είναι θετικό το γεγονός ότι το ζήτημα έλαβε διεθνή στήριξη. Για εμάς αποτελεί ένα είδος ικανοποίησης, διότι από την άλλη πλευρά υπήρχε άρνηση παραδοχής».

-Το πλήρες κείμενο της έκθεσης, της Gay McDougall, της «ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα» του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα,
-στο i-reporter.
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=10824828&postID=7116491527838867720&isPopup=true

-και στο taxlaia.
http://taxalia.blogspot.com/2009/03/gay-mcdougall.html.

Η δήλωση του εκπροσώπου του Υπ.Εξωτερικών,
-στο http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/Articles/el-GR/05032009_SB2054.htm

----------
ΥΓ.Οι πρόβες.

...Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη διάρκεια πορειών διαμαρτυρίας

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης, στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για την επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια.
Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα και αριστερών οργανώσεων. Αφεητρία ήταν τα Προπύλαια και οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Ομόνοια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή, μέσω της οδού Σταδίου, για να επιστρέψουν στο τέλος στα Προπύλαια.
Ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών.
Στα επεισόδια που ακολούθησαν, νεαροί προξένησαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα και τζαμαρίες καταστημάτων στην οδό Σταδίου.
Eπεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Ένταση επικράτησε το απόγευμα και στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια πορείας που διοργάνωσαν το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και ο Σύλλογος Αντιρρησιών Συνείδησης.
Η πορεία κατέληξε στην Καμάρα.
Οι νεαροί πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών
-----------------------
Το ρεπορτάζ του in.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=992758&lngDtrID=244

Λίγα 24ωρα μετά τα επεισόδια της Οχρίδας και την ταξιδιωτική οδηγία της Ελλάδας για την ΠΓΔΜ, έρχεται έκθεση ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ να φορτίσει το κλίμα, καθώς στα συμπεράσματά της αναφέρει ότι υπάρχει «μακεδονική μειονότητα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία». Αντιδρά το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνεται εκμετάλευση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών για μειονοτικά θέματα, Γκέι Μακ Ντούγκαλ, η οποία επισκέφθηκε τη χώρα μας την περίοδο 8-16 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει στην έκθεσή της ότι υπάρχει «μακεδονική εθνοτική μειονότητα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία» , την οποία δεν αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Καλεί, δε, την Αθήνα να ξεφύγει από τη στενή οπτική του αν υπάρχει στη χώρα «μακεδονική» ή «τουρκική» μειονότητα, διότι αυτή απηχεί μια περιοριστική και ξεπερασμένη αντίληψη.

Παράλληλα, ζητά να εστιάσει πλήρως «στην προστασία του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, στην ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι» και να διασφαλίσει τόσο στην «τουρκική» όσο και στη «μακεδονική» μειονότητα κάθε είδους προστασία προκύπτει από τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, τα όσα αναφέρονται στην έκθεση αναμένεται να φορτίσουν ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις της Ελλάδος με την ΠΓΔΜ, δεδομένου και του γεγονότος ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι έχει καταφέρει να εντάξει το θέμα της αναγνώρισης «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας» στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, ενώ δεν έχει διστάσει να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ουσιαστικά την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» και να επιστρέψει την ελληνική ιθαγένεια σε εκδιωχθέντες «σλαβομακεδόνες».

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει επισήμως τις θέσεις της κατά τη συζήτηση της έκθεσης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη στις 10 Μαρτίου.

Σημείωσε, ακόμη ότι οι μηχανισμοί προστασίας και ενδυνάμωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να μετατρέπονται σε άλλοθι και εργαλείο για όσους «συνειδητά επιχειρούν να τους εκμεταλλευθούν για την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων στο επίπεδο των διακρατικών σχέσεων».

Η κ. Μακ Ντούγκαλ αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην 26σέλιδη έκθεσή της στην «εθνοτική ταυτότητα στην περιοχή της Φλώρινας». Επισημαίνει συγκεκριμένα ότι η Αθήνα δεν αναγνωρίζει τη «μακεδονική εθνική μειονότητα» που κατοικεί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όπως και την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας». Κάνει αναφορά στην παρενόχληση και στις διακρίσεις που υφίστανται όσοι δηλώνουν «Μακεδόνες», ενώ καλεί για αναγνώριση όλων των οργανώσεων που χρησιμοποιούν το επίθετο «μακεδονικός».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σκέλη της έκθεσης, η κ. Μακ Ντούγκαλ ομιλεί για τη «μουσουλμανική μειονότητα» της Θράκης, τη μόνη όπως τη χαρακτηρίζει μειονότητα που αναγνωρίζει επισήμως η Ελλάδα, καθώς και για τους Ρομά. Καλεί για την ελεύθερη χρήση του όρου «τουρκικός» σε διάφορες ενώσεις, ενώ εμμέσως ζητεί την εκλογή μουφτή, εφόσον αυτός περιορίζεται στα θρησκευτικά του καθήκοντα. Ζητεί επίσης βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά.
-----

To ρεπορτάζ από την http://www.kathimerini.gr/
ΟΗΕ: Προβλήματα στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα
Έκθεση της Ανεξάρτητης Εμπειρογνώμονος των Ηνωμένων Εθνών για θέματα μειονοτήτων, Γκέι ΜακΝτούγκαλ.

Τα αποτελέσματα των επαφών της στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο και τις δικές της εκτιμήσεις καταγράφει σε σχετική έκθεσή της η Ανεξάρτητη Εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών για θέματα μειονοτήτων, Γκέι ΜακΝτούγκαλ η οποία είχε επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 8 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2008.

Όπως σημειώνει στην έκθεσή της, σκοπός ήταν η «προώθηση της υλοποίησης της Διακήρυξης για τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε εθνικές ή εθνοτικές, θρησκευτικές και γλωσσικές μειονότητες». Η κ. Μακ Ντούγκαλ αναφέρει ότι είχε ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της χώρας και διεξήγαγε εκτεταμένες διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και με θρησκευτικούς ηγέτες, κοινωνικούς παράγοντες και οργανώσεις των πολιτών.

Στην έκθεσή της, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα, τη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία προστατεύεται από τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το καθεστώς των άλλων μειονοτικών κοινοτήτων. Η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των άλλων μειονοτήτων είναι αβάσιμοι».

Στη συνέχεια, η κ. ΜακΝτούγκαλ προτρέπει την κυβέρνηση της Ελλάδας «να αποχωρήσει από τη διαμάχη» για το αν υπάρχει «Μακεδονική» ή «Τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα και την καλεί «να επικεντρωθεί στην προστασία των δικαιωμάτων για τον αυτοπροσδιορισμό, την ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι των εν λόγω κοινοτήτων», προσθέτοντας: «Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ειδικά με αυτές τις αποφάσεις ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τις λέξεις «Μακεδονική» και «Τουρκική» στο όνομά τους και να εκφράζουν ελεύθερα τις εθνοτικές ταυτότητες».

Επίσης, κάνει αναφορά σε «διακρίσεις κατά των Ρομά στην Ελλάδα», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πολλά παιδιά Ρομά είτε διαχωρίζονται σε σχολεία ή δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, λόγω της ταυτότητάς τους».

Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας επικροτεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη θετικών πολιτικών που συντονίζονται σε διυπουργικό επίπεδο από τον Υπουργό Εσωτερικών, μέσω του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης για τους Ρομά. Ωστόσο, αναφέρει ότι «υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από την εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο, ιδίως όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και για το διαχωρισμό των Ρομά σε ορισμένα δημόσια σχολεία».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
----------------------------
Αγαπητοί φίλοι το δελτιο των 11 θα επιστρέψει την Τρίτη στο διαδύκτιο.

Σπύρος Χατζάρας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την "αναφορά" της κυρίας ΜακΝτούγκαλ για τις "μειονότητες" στην Ελλάδα.

http://taxalia.blogspot.com/2009/03/gay-mcdougall.html


Παραθέτω από τη σελίδα 22 της αναφοράς:

"One also senses an interest in promoting a singular national identity. This approach may leave little room for diversity."

Ας δούμε πως αντιλαμβάνονται οι ΗΠΑ την έννοια της εθνοτικής ομάδας.

Τα στοιχεία προέρχονται από το factbook της CIA:

* "Μακεδονία"

- "Mακεδόνες" 64.2%
- Αλβανοί 25.2%
- Τούρκοι 3.9%
- Ρομά (Γύφτοι) 2.7%
- Σέρβοι 1.8%
- λοιποί 2.2% (απογραφή 2002)


* Αλβανία

- Αλβανοί 95%
- Έλληνες 3%
- λοιποί 2% [Βλάχοι, Ρομά (Γύφτοι), Σέρβοι, "Μακεδόνες", Βούλγαροι] (εκτιμήσεις 1989)

σημείωση: το 1989, άλλες εκτιμήσεις για τον Ελληνικό πληθυσμό κυμαίνονταν από 1% (επίσημες Αλβανικές στατιστικές) μέχρι 12% (από μια Ελληνική οργάνωση)

* Ελλάδα

- πληθυσμός: Έλληνες 93%
- λοιποί (ξένοι υπήκοοι) 7% (απογραφή 2001)

σημείωση: το ποσοστό αντιπροσωπεύει την υπηκοότητα, διότι η Ελλάδα δεν συλλέγει δεδομένα για την εθνικότητα


* ΗΠΑ

- άσπροι 79.96%
- μαύροι 12.85%
- Ασιάτες 4.43%
- Ινδιάνοι και Εσκιμώοι 0.97%
- Χαβαϊανοί και άλλοι νησιώτες του Ειρηνικού 0.18%
- δύο ή περισσότερες φυλές 1.61% (εκτίμηση Ιουλίου 2007)


Από τη στιγμή που δεν υπάρχει "άσπρη" ή "μαύρη" εθνοτική ομάδα, μήπως οι ΗΠΑ "προωθούν μια μοναδική εθνική ταυτότητα", η οποία "δεν αφήνει χώρο στην ποικιλομορφία";

Θα μας το εξηγήσει σε επόμενη αναφορά της;

Εδώ είμαστε και περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς κύριε Χατζάρα! Ακριβώς! Άριστες οι επισημάνσεις! Ώρα λοιπόν να πάρουμε τη "χατζάρα" μας και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.

Ανώνυμος είπε...

μόνο το διαδίκτυο έχει καταλάβει τι παίζει, για τους υπόλοιπους φροντίζουν κάποιοι να κοιμούνται τον υπνο του δικαίου

Ανώνυμος είπε...

μενω στη βουλγαρια εδω και καιρο,οταν οι αγροτες μας κλεισανε το προμαχωνα για περιπου ενα μηνα οι βουλγαροι ξενερωσανε χασανε παλλα χρηματα,καθημερινα στα βουλγαρικα μμε ειχαν οικονομικα κατεστραμενους επιχειρηματιες (βουλγαρους)και πολιτικους να απευθηνουν εκλισεις στην εε να ανοιξουν το ελληνικα συνορα,και τα κλεισαμε μονο για ενα μηνα!!, σκεφτητε να αποσυρουμε τις επιχειρησεις μας και να κλεισουμε τα συναρα μας στους σκοπιανους για 2-3 χρονια η και για παντα?και να αποσυρθουμε απ ολες τις οποιες συνομιλιες και συμφωνιες με τα σκοπια?να το παιζουμε και μεις τρελιτσα?αφου οι πολιτικοι μας κοιμουνται ορθιοι,εμεις σαν ελληνες πολιτες να μπορουσαμε να μποικοταρουμε τους σκοπιανους,μην ξεχνατε την φιλικη εταιρια απο που ξεκινησε και που εφτασε(επανασταση 1821 κτλ),μπορουσανε οι ελληνες πριν 200 χρονια και τωρα δεν μπορουμε?να ενωθουμε ολοι οι ελληνες ανεξαρτητως κομματων,στα εθνικα θεματα δεν χωραει η κομματικη ταυτοτητα,παντα θα υπαρχουν οι προδοτες σε ολους τους λαους και στη καθε σημαντικη χρονικη περιοδο της ιστοριας μα αυτοι ειναι αξιοι της μοιρας τους,συχαμενοι και υποτελεις στους δυνατους ετσι τους γραφει η ιστορια,ενω για τους ηρωες που πολεμησανε δεν χωρανε στις βιβλιοθηκες οι παλικαριες και τα κατωρθωματα τους λες και η ιστορια ειναι μια μανα και οι ηρωες τα παιδια της και τα δειχνει με καμαρι και περηφανεια και καπου καπου πρεπει να τα θυμομαστε και μεις οι νεοτεροι σε ηλικια ελληνες για να παιρνουμε κουραγιο και παραδειγμα αυτοσεβασμου και θυσιας για τη πατριδα και την ελευθερια.

Ανώνυμος είπε...

mia aporia.giati oi masonoi kai xiliastes sta kratika aksiomata kai ta parasirmena provata pou vazoun to A exoun koino iero misos kata tis eklisias;mipos giati kai oi dio eksipiretoun ton diethni sionismo;oi men protoi poulontas psixi sto dialo gia na anarixithoun sto epaggelma tous me tis plates pou eksasfalizei i masonia kai me tis antiparoxes pou zita apo aytous se kratikes politikes pou na proothoun to diethnosionistiko montelo,oi de alloi apo ton prosilitismo pou ifistantai apo instruktores pou misoun mnisikaka tin eklisia giati ston emfilio stathike apenanti tous kai oi pliges tis itas tous den exoun klisi ,kai sinexizoun ton trito giro apo tin metapoliteysi kai apo to 90 me tis plates kai antiparoxes pou en gnosi i apo afeleia dinoun ston diethosionismo kai tis metapsixropolemikes dogmatikes tou global leadership;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΠΣΚΔ!!!!

axinosp είπε...

Ο Ελέφαντας των $700 τρισεκατομμυρίων
http://axinosp.blogspot.com/2009/03/700.html