13/4/10

ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΕΣ

Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής που συμπεριλήφθηκε στο Προσχέδιο του «Καλλικράτη», δίνεται η δυνατότητα στους αλλοδαπούς που θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια να «εξελληνίσουν» τα ονοματεπώνυμά τους.
Σε απλά ελληνικά, ο Χασάν θα «βαφτιστεί» Βαγγέλης.
Η παρ. 6 του άρθρου 94 με την οποία προστίθεται νέες αρμοδιότητες στους δήμους εν όψει των (εξ)αναγκαστικών συνενώσεων είναι αποκαλυπτική και φανερώνει την άθλια μεθόδευση.
Όπως αναφέρει, επιτρέπεται: «Ο εξελληνισμός του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών(;) που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια».
Επειδή ομογενής αλλοδαπός που πρόκειται να πολιτογραφηθεί Ελληνας δεν υπάρχει ούτε σαν ορισμός, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αφορά τους μυριάδες πρώην λαθρομετανάστες που με μια πενταετία νόμιμης παραμονής στη χώρα μας γίνονται πατριωτάκια μας…
Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαφανίζει «ελληνοποιηθέντες» αλλογενείς.
Πριν περίπου 11 χρόνια, η τότε υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου είχε με σχετική διάταξη επιτρέψει να αλλάξουν επί το ελληνικότερο, χιλιάδες ονόματα Τσετσένων, Αμπάχζιων, Οσετών κι άλλων φυλών του Καυκάσου.
Εν μια νυκτί τα -οφ και -ιτς έγιναν -όπουλος και κυρίως -ίδης.
Ένα χρόνο αργότερα οι αερομεταφερόμενοι υπήκοοι της πρώην ΕΣΔΔ μέσω των Κυπριακών Αερογραμμών έγιναν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του έδωσαν τη νίκη, αφού η διαφορά του με τη ΝΔ ήταν της τάξης του 1,04%, περίπου 77.000 εκλογείς.


πηγή Αδεσμευτος Τύπος

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ "ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ"

Ανώνυμος είπε...

Το έκαναν και με τους εβραίους... Εδώ όμως θα έχουν μερικά προβληματάκια, γιατί ως γνωστόν τον αράπη κι αν τον πλένεις...
Όσο για τους Αλβανοβαλκάνιους, θα τους αναγνωρίζουμε από τον "προοδευτικό" τους ανθελληνισμό όπως το Νίκο Δήμου.
Αν πάλι ορισμένοι εξ αυτών κουβαλάνε μυαλό στο κεφάλι τους και θέλουν να προσαρμοστούν στην Ελληνική κοινωνία και να ζήσουν αρμονικά, με αυτούς...no problem που λέμε και οι νεοέλληνες.

Ploutarchos είπε...

Εγώ θέλω να ερώτησω, πότε θα εισαγχθεί διάταξη που να επιτρέπει σε αυτούς που άλλαξαν τα ονόματά τους, να επιστρέψουν στα αρχικά τους: πχ. Γιάννης (;) Σαραγκούση, Τζέφρη Μινέικο, Καούτσι Παπούλιας, Χρήστος (;) Ροζενστάιν, Μιχάλης (;) Κοεμτζόγλου, κ.ο.κ.
Κατά τα άλλα, η "πράσινη Δημοκρατία" της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της "πράσινης υπανάπτυξης" θα καταργούσε τις άσχετες προς το πνεύμα ενός νομοσχεδίου διατάξεις...
Τώρα κλαις, γιατί κλαις, συ δεν ήσουν που ψήφιζες χτες;

Με τις υγείες μας,
Πλούταρχος Λ.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο Τζέφρυ έγινε Γιώργος, ο Κοεντζόγλου έγινε Χρυσοχοειδής, ο Σαραγκούσι έγινε Σαραγκούσης, ο Χασάν Τούρκογλου έγινε Βαγγέλης Βενιζέλος....εκεί θα κολλήσουμε;

Ploutarchos είπε...

Και ενώ ο κόσμος καίγεται, στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν:

1) "Σπάνια γενετική διαταραχή εμποδίζει τις ρατσιστικές προκαταλήψεις - Διακρίσεις, προϊόν του φόβου" - Τα "έγκριτα" ΝΕΑ μας ενημερώνουν ότι τελικά είμαστε ρατσιστές από τη φύση μας και ως άλλοι λεπροί θα πρέπει να ζούμε με την ανίατη πάθησή μας:

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1125583

2)Tα γνωστά ποντίκια της ενημέρωσης, υπάλληλοι του μεγάλου αφεντικού τους - γνωστού νταβατζή-εργολάβου, μας ενημερώνουν για επεισόδια "ρατσιστών Ελλήνων" και "Φτωχών Αφρικανών μικροπωλητών".

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_6671.html

Αξιοσημείωτη είναι η διεύθυνση επικοινωνίας με το Τρωκτικό:

"Σχόλια-Eπικοινωνία
Όποιος θέλει να επικοινωνεί μαζί μας στο troktikos@gmail.com (και ιδιαίτερα οποιοσδήποτε ενοχλείται απο ανάρτησή μας που σίγουρα θα έγινε χωρίς σκοπιμότητα) να έρχεται σε επαφή άμεσα μαζί μας. "Lester International Company", 80 broad street Monrovia, Λιβερία - Tηλ. επικοινωνίας:

0037259292619 (Δ-Π από 14.00-16.00μ.μ)"

Μήπως τελικά ούμε στη Λιβερία και δεν το καταλάβαμε;;;

Πλούταρχος Λ.

Ενωμένη Ελλάδα είπε...

Γιατί αυτή η αντιπάθεια στα επίθετα σε -ωφ. Φαντάζομαι δε θα λέγατε Τσετσένο τον ένα εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας. Δεν είναι κακό ο συντάκτης να έχει άγνοια, αυτή διορθωνεται. Αυτό που ίσως δε μπορεί να διορθωθεί είναι η συνεχιζόμενη πολιτική των αμερικανόδουλων να απελεύνουν του ομογενείς αλλοδαπούς από την πρώην ΕΣΣΔ μετά τη λήξη της βίζας, στους οποίους δεν δίνει η ελληνική πολιτεία τη δυνατότητα καταθεσης αίτησης για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας εάν ήρθαν στη χώρα μετά τις 2-5-2001. Μιλάμε για εθνική ντροπή και για ένοχη σιωπή...

Ανώνυμος είπε...

Αλλοδαπός
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ως αλλοδαπό φυσικό πρόσωπο νοείται εκείνο που έχει άλλη (εκτός της ελληνικής) ιθαγένεια ή που δεν έχει την ιθαγένεια κανενός κράτους (ανιθαγενής).

Βασικό κριτήριο διακρίσεως μεταξύ ημεδαπού και αλλοδαπού φυσικού προσώπου αποτελεί η ιθαγένεια, δηλαδή ο δημοσίου δικαίου δεσμός ενός φυσικού προσώπου με ένα κράτος, δυνάμει του οποίου το πρόσωπο αυτό ανήκει στο λαό του συγκεκριμένου κράτους.[1][2]

Ο όρος ιθαγένεια, ταυτίζεται με αυτό που συνήθως στον καθημερινό λόγο ονομάζουμε υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 στοιχ. β΄ Ν.3386/2005, υπήκοος τρίτης χώρας, για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3386/2005, είναι το φυσικό πρόσωπο που δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια, ούτε την ιθαγένεια άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την έννοια του άρθρου 17 παρ. 1 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Εάν κάποιο πρόσωπο διαθέτει περισσότερες από μία ιθαγένειες (πολυϊθαγενής), θεωρείται αλλοδαπός, εφόσον καμία από τις πολλές ιθαγένειες του δεν είναι η ελληνική• αντίθετα αν μεταξύ των πολλών ιθαγενειών έχει και την ελληνική, θεωρείται ημεδαπός.
[Επεξεργασία] Αναφορές

1. ↑ Βρέλλης Σ., Δίκαιο αλλοδαπών, τεύχ. Α' Τα αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα, 2η έκδ., Εκδ.Νομ.Βιβλιοθήκη, 2003/15
2. ↑ Παπασιώπη-Πασιά Ζ., Δίκαιο της Ιθαγένειας, Εκδ.Σάκκουλας, 2002/2

Ανώνυμος είπε...

Μαζική απεργία πείνας πραγματοποιούν οι 170 μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο Υποδοχής της Σάμου, εν αναμονή της απέλασής τους.Να πάει η Αλ Σάλεχ να τους κουνήσει μαντήλι

Οι λαθρό ζητούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τα προβλήματα λειτουργίας του κέντρου, όπου στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι κάτω από άθλιες συνθήκες.Για αυτό διώξτε τους γρηγόροτερα
Όπως αναφέρουν, την προηγούμενη εβδομάδα, 60 άτομα μεταφέρθηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας και απελάθηκαν. Λίγοι ήταν,έπρεπε να έχουν απελάσει 6000 για αρχή και κάθε μέρα άλλους τόσους.

Την ίδια ώρα, για σημαντικές ελλείψεις στα τοπικά αστυνομικά τμήματα κάνει λόγο και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού. Με έγγραφο που απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο ζητά την ενίσχυση του ΑΤ Πυθαγορείου, που έχει την ευθύνη για την 24ωρη φύλαξη του κρατικού αερολιμένα.
Αυτό πρέπει να γίνει αμέσως

Εν αναμονή, μάλιστα, της καλοκαιρινής περιόδου, η ανησυχία είναι διπλή, αφού υπολογίζεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των τμημάτων του νομού λειτουργεί με το 50% των οργανικών τους θέσεων.
Βέβαια,θα κλείσουμε το νησί και τις επιχειρήσεις για να το παίζουν μερικοί λιγούρηδες ευαίσθητοι.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/04/170.html

Ανώνυμος είπε...

Βέροια: Αλλοδαποί ζητιάνοι έχουν "καταλάβει" την πόλη


Πρόκεται για μετανάστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία...
που σύμφωνα με το Δήμο, ζουν σε εγκαταλειμμένα κτίρια και ζητιανεύουν σε κάθε γωνιά της Βέροιας.
Η διακίνησή τους γίνεται οργανωμένα, με αυτοκίνητα και λεωφορεία.
Οι υπεύθυνοι του Δήμου έκαναν ειδική σύσκεψη για το θέμα και αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τη συνεργασία της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και των πολιτών, τους οποίους καλούν να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, το 2009, μόνο στη Θεσσαλονίκη, έγιναν 15 χιλιάδες αιτήσεις στο τμήμα Αλλοδαπών για έκδοση νέων αδειών παραμονής και για συμπλήρωση στοιχείων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, οι αλλοδαποί προέρχονται από την Αλβανία σε ποσοστό 55%, τη Γεωργία (18%), την Αρμενία (5%), την Κίνα (3%), τη Ρωσία (3%) και άλλες χώρες (16%).
Το 38% αυτών ζητά εργασία ενώ το 28% έρχεται στην Ελλάδα για λόγους επανένωσης με την οικογένειά του.
Ποσοστό 10% έρχεται για λόγους εκπαίδευσης και 7% λόγω συγγένειας με κάποιον Έλληνα. Το 4% των μεταναστών ζητούν άδεια για 5ετή παραμονή ενώ 13% ζητούν άδεια παραμονής για άλλους λόγους.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/04/blog-post_1153.html

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΟΥΡΗ),ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΗΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ Π.Χ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΑΧΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ.
ΜΕΤΑ....ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ!!!! ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΑΛΙ.
ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΡΟΠΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ!!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!!

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ε ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ,ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Αν οι παπανδρελληνες αλλαξουν το ονομα τους σε ελληνικο (διοτι περι αλλαγης προκειται- ο Μουσταφα πως μεταφραζεται στα ελληνικα;) τοτε δεν θα μπορουμε να ξεχωρισουμε ποιος ειναι ποιος.

Και ακριβως εδω ειναι το προβλημα:
θα δουμε συντομα σε δημοσκοπησεις υπερ της ονομασιας των Σκοπιων σε Μακεδονια κατι ποσοστο 40% και θα λεμε "αλλαξαν γνωμη οι Ελληνες".

Μα ποιοι Ελληνες; Ο Αλβανος που αλλαξε το ονομα του θα υπερασπιστει τη χωρα;
Ο Σκοπιανος που ηρθε με βουλγαρικο διαβατηριο;
Το εχουν σκεφτει αυτο οι ΠΑΣΟΚΟΙ και ΝΔκρατες;;;
Κυριε Χατζαρα ειναι πολυ σοβαρο το θεμα;

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...