13/4/10

Κουραφέξαλα! Τα επιτόκια πήγαν στο 6%

Το τι ανοησία σκαρφίστηκαν να γράψουν οι παπαγάλοι δεν περιγράφεται. «Μας διέσωσαν» οι Βρυξελλάριοι. Κανόνια 45 δις για τους «κερδοσκόπους» της αγοράς ομολόγων που έπρεπε και «να αναδιπλωθούν ατάκτως», κλπ, κλπ.
Τα spreads των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν μεταξύ 6% και 6,6%.Σπουδαία τα λάχανα.
Το πραγματκό «κανόνι» ήταν η οδηγία του Στρος-Καν: « Μειώστε μισθούς και τιμές»
Ο γενικός διευθυντής του το ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι, «Το μοναδικό αποτελεσματικό φάρμακο είναι μια περίοδος αποπληθωρισμού, στη διάρκεια της οποίας θα υποχωρήσουν τόσο οι μισθοί όσο και οι τιμές ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας».
Τις τιμές όμως, τις αυξάνουν, το μεν Κράτος, με την φορο-ληστρική επιδρομή του και τα Καρτέλ, που διόρισαν γενική διευθύντρια ανταγωνισμού την υπάλληλο τους.
Επομένως μείωση τιμών ξεχάστε την.
Η ουσία είναι, η μείωση μισθών, που πάει μαζί με τα 45 δίς.
Στη Γερμανία οι παπαγάλοι αντιδρούν κατά του «μηχανισμού στήριξης».Επειδή το Βερολίνο θα δανείζεται με 3% και θα βοηθάει την Ψωροκώσταινα με 5% κερδίζοντας μόνο 70% .
Στις Βρυξέλλες εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και της Ελλάδας είχαν διαβουλεύσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης.
Η κυβέρνηση της Goldman Sahs θα προσφύγει στην βοήθεια και τα CDS θα πληρωθούν.(και οι προμήθειες)
Η απόφαση του Eurogroup και του ΔΝΤ δεν αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά την πολιτική στήριξη των αχυρανθρώπων τους για να επιτευχθεί η επιβολή των αντιλαϊκών και καταστροφικών για την πραγματική οικονομία μέτρων.
Μεσομακροπρόθεσμα οι «αγορές» ,τα διεθνή αρπαχτικά και οι «επενδυτές», κάνοντας «την κρίση ευκαιρία», θα βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια του Αιγαίου , το Ουράνιο της Μακεδονίας και όλο τον εθνικό πλούτο μέσω των «αποκρατικοποιήσεων».

Σπύρος Χατζάρας


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μοναδικό αποτελεσματικό φάρμακο είναι μια περίοδος αποπληθωρισμού, στη διάρκεια της οποίας θα υποχωρήσουν τόσο οι μισθοί, όσο και οι τιμές ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

1)Χρησιμοποιεί τη χαρ/κη λέξη της ελεύθερης αγοράς : "αποτελεσματικό". Είναι δυνατόν η ελεύθερη αγορά να θέλει να αλλάξει η κατάσταση από την οποία κερδίζει, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο;
2)Στο υφιστάμενο σύστημα δανεισμού και με βάση τον τρόπο που κόβονται τα δανειζόμενα χρήματα δεν υπάρχει αποπληθωρισμός. Υπάρχει μείωση πληθωρισμού με σκοπό την μετέπειτα αύξησή του.
3)Προσέξτε:Χρησιμοποιεί τη φράση "θα υποχωρήσουν". Ούτε καν πρέπει να υποχωρήσουν ή καλό θα ήταν να υποχωρήσουν. Δεν προκειται για εντολή στους αχυρανθρώπους, παρά για ανακοίνωση υπαλλήλου γραφείου προς έναν ολόκληρο λαό.
4)Με την υποχώρηση τόσο των μισθών όσο και των τιμών η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών Ελλήνων(γιατί αν ήταν πολίτες θα είχαν ξεσηκωθεί)παραμένει η ίδια. Πώς είναι δυνατόν να χαίρονται?
5)Η μείωση των μισθών θα επιχειρηθεί με το άνοιγμα των επαγγελμάτων ώστε μέσα από τον ανταγωνισμό της ελεύθερης αγοράς να πέσουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα οι τιμές. Αυτό μπορεί αρχικά να γίνει, αλλά μετά, όταν ενεργοποιηθεί ο συγκεντρωτικός μηχανισμός της οικονομίας τα οφέλη θα συγκεντρωθούν σε λίγους (πολυεθνικές) και ο φορτηγατζής που μένει απέναντι και μάζεψε όλη του τη ζωή χρήματα για να προικίσει τις δυο του κόρες δεν θα μπορεί ούτε γλειφιτζούρι να πάρει στο εγγόνι του.
6)Στόχος τους η αύξηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας. Ανταγωνίζονται μόνο όσοι παράγουν, όχι αυτοί που καταναλώνουν. Η Ελλάδα δεν παράγει, άρα μας κοροϊδεύουν.

Ανώνυμος είπε...

GOLDMAN SUCKS....4,55 ετήσιο επιτόκιο για διετή ΕΓΔ. Η Γκόλντμαν "σακς"μας "ρουφάει" το αίμα και εμείς το θεωρούμε επιτυχία που μπορέσαμε και δανειστήκαμε. Ούτε η Ζιμπάμπουε δεν δανείζεται με τέτοια επιτόκια. Η μόνη λύση να κηρύξουμε πτώχευση...

Ανώνυμος είπε...

Απο τον σημερινό "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ"
Να κρύψουν τα ίχνη της στρατιάς των εισαγόμενων ψηφοφόρων που θα αλλοιώσουν λόγω του αριθμητικού μεγέθους τους (θα ξεπεράσουν τους 533.000), τη σύνθεση του εκλογικού σώματος βιάζονται στο ΠΑΣΟΚ.
Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής που συμπεριλήφθηκε στο Προσχέδιο του «Καλλικράτη», δίνεται η δυνατότητα στους αλλοδαπούς που θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια να «εξελληνίσουν» τα ονοματεπώνυμά τους. Σε απλά ελληνικά, ο Χασάν θα «βαφτιστεί» Βαγγέλης και ο Γκεόργκε από τη Γεωργία τι άλλο, παρά Γιώργος. Η παρ. 6 του άρθρου 94 με την οποία προστίθεται νέες αρμοδιότητες στους δήμους εν όψει των (εξ)αναγκαστικών συνενώσεων είναι αποκαλυπτική και φανερώνει την πασοκική κουτοπονηριά.
Όπως αναφέρει, επιτρέπεται: «Ο εξελληνισμός του ονοματεπωνύμου Ελλήνων του εξωτερικού, ομογενών αλλοδαπών(;) που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια και παλιννοστησάντων ομογενών, που έχουν την ελληνική ιθαγένεια». Επειδή ομογενής αλλοδαπός που πρόκειται να πολιτογραφηθεί Ελληνας δεν υπάρχει ούτε σαν ορισμός, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αφορά τους μυριάδες πρώην λαθρομετανάστες που με μια πενταετία νόμιμης παραμονής στη χώρα μας γίνονται πατριωτάκια μας…
Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαφανίζει «ελληνοποιηθέντες» αλλογενείς.
Πριν περίπου 11 χρόνια, η τότε υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου είχε με σχετική διάταξη επιτρέψει να αλλάξουν επί το ελληνικότερο, χιλιάδες ονόματα Τσετσένων, Αμπάχζιων, Οσετών κι άλλων φυλών του Καυκάσου. Εν μια νυκτί τα -οφ και -ιτς έγιναν -όπουλος και κυρίως -ίδης. Ένα χρόνο αργότερα οι αερομεταφερόμενοι υπήκοοι της πρώην ΕΣΔΔ μέσω των Κυπριακών Αερογραμμών έγιναν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ του έδωσαν τη νίκη, αφού η διαφορά του με τη ΝΔ ήταν της τάξης του 1,04%, περίπου 77.000 εκλογείς. Ακολούθησε το πόρισμα – βόμβα του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που υπολόγιζε σε 150.000 τους παρανόμως ελληνοποιηθέντες πολίτες χωρών της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης. Παράλληλα, οι εκθέσεις των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης αποκάλυψαν εκτεταμένο κύκλωμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ το οποίο βάπτιζε «Ελληνες» Ρώσους κακοποιούς και Λιβανέζους επιχειρηματίες. Την ίδια περίοδο καταβλήθηκε προσπάθεια να μην έρθει στο φως ή να παρουσιασθεί ετεροχρονισμένα στη Βουλή το πόρισμα του διπλωμάτη με βαθμό πληρεξουσίου υπουργού Β. Χαρ. Δημητρίου, το οποίο συντάχθηκε μετά από ΕΔΕ που διεξήγαγε ο ίδιος στα προξενικά γραφεία της χώρας μας στην Μόσχα, την Τιφλίδα, τη Μαριούπολη και το Νοβοροσίσκ.
Σύμφωνα με την έρευνα:
* Πολιτικοί (που δεν κατονομάζονται αλλά φωτογραφίζονται επαρκώς) μεσολαβούσαν για παράνομες ελληνοποιήσεις.
- Εκδόθηκαν χιλιάδες πλαστά έγγραφα για να «ελληνοποιηθούν» δήθεν ομογενείς.
- Δεκάδες δισκέτες αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές που αποδείκνυαν ότι στις εκλογές του 2000 έγινε νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας με λαούς του Καυκάσου έκαναν «φτερά».
Τώρα όπως φαίνεται ετοιμάζουν νέο γύρο κλοπής της λαϊκής ψήφου, εφαρμόζοντας την ίδια τακτική: δηλαδή την ελληνοποίηση αλλοεθνών!

Ανώνυμος είπε...

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα! Πλέον, η προδοσία της Ελλάδος από τους πολιτικούς γίνεται εμφανή και στον πιο δύσπιστο που έβαζε κάποτε "πιπέρι στη γλώσσα" σε όποιον τολμούσε να το φωνάξει.

Υπάρχει λύση;

Διαβάστε το άρθρο: http://elliniki-anagennisi.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Το στρατιωτικό καθεστώς του 1967-74,  δεν ζήτησε ποτέ,  την εξόφληση του Γερμανικού Κατοχικού Δανείου, όταν ο Βίλλυ Μπράντ το εξοφλούσε στου...