16/4/10

Έλλειμμα χωρίς...σύνορα

Του Δημήτρη Τσαλαπάτη


Όλα στην ώρα τους εξελίσσονται τελικά.
Όπως έχουν στήσει την μηχανή οι δανειστές της οικουμένης, με ακρίβεια, σχέδιο, και κάνοντας από την αρχή την κρίση (που αυτοί προκάλεσαν) ευκαιρία για την πάρτη τους.
Και βέβαια να έρχεται καπάκι ο αστερισμός της παγκόσμιας κυβέρνησης που φαίνεται, ήδη στο πάτο.

Κάπως έτσι η ονομασία ,πετρέλαια ,Θράκη, Φαρμακονήσι και τα ρέστα , μοιάζουν να ,έρχονται σε δεύτερη μοίρα αφού το έλλειμμα και τα σπρέντ βγάζουν μάτι, με τις διαρροές να διαμορφώνουν «ατζέντα επικοινωνίας»,σαν επικαιρότητα.

Την Δευτέρα ,ανακοινώθηκε, φθάνει στην Αθήνα, Κλιμάκιο τού ΔΝΤ αλλά …διευκρινίζεται ο,τι η άφιξη αφορά διαβουλεύσεις για «πολιτικές που ενδεχομένως εφαρμοσθούν»,με τα δεδομένα,λέει, της πρόσφατης απόφασης της συνόδου κορυφής.

Και φαίνεται πώς πάλι η συνταγή είναι στις αποσκευές εκείνων που μας πούλησαν (όχι μόνο σε μάς) τοξικά για «επενδύσεις», δημιουργική λογιστική για το ευρώ , αμυντικές λύσεις που γέρνουν και ένα σωρό γκρίζες ζώνες που δεν τις βρίσκουν εξεταστικές αλλά τις ψάχνουν και οι δανειστές μας.

Μ όνο που πάλι αυτοί έρχονται τώρα και μας δανείζουν ,στην ουσία από δικά μας λεφτά ,απ΄ό,τι έβγαλαν κι απ΄άλλα που μπορεί να μας οφείλουν ακόμη και από επανορθώσεις που δεν έγιναν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι αυτοί – οίκοι με φήμη και παράδοση στις αγορές- κατάφεραν και με την δική μας κρίση (μόνο στη δυτική ακτή) να μειώσουν μέσα στο 2009 ,τις δικές τους απώλειες , στα 20 δις, δολάρια από 213 δις, πού είχαν φτάσει.
Η συνταγή που σερβίρουν πάντως , αποτελεί το καινούργιο Κεφάλαιο που γράφεται στις αγορές, μόνο με δανεικά και τους δανειστές να στοιχηματίζουν και το κέρδος αλλά και την ζημιά του πελάτη
Και αυτοί να κερδίζουν έτσι σε κάθε περίπτωση
Και εμείς εκεί με το έλλειμμα

ΥΓ. Που δεν έχει σύνορα πιά……

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αστυνομικό δελτίο

Φόβος και τρόμος οι σπείρες που χτυπούν μετά τα μεσάνυχτα στους δρόμους της πόλης...
Τα ξημερώματα 4 κακοποιοί χτύπησαν στην οδό Κασσάνδρου. Πλησίασαν οδηγό παρκαρισμένου αυτοκινήτου και όταν έφτασαν, άνοιξαν την πόρτα του οδηγού και έβγαλαν μαχαίρια. Βούτηξαν 2 κινητά τηλέφωνα, μία αλυσίδα λαιμού και μία αλυσίδα που φορούσε ο οδηγός στο χέρι, αλλά και ένα ακριβό ρολόι.
Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και ο οδηγός ειδοποίησε την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκαν οι 2 από τους 4 δράστες. Πρόκειται για έναν 26χρονο αλλοδαπό και έναν 27χρονο Έλληνα που οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Πάνω τους βρέθηκαν 2 μαχαίρια, αλλά όχι και τα κλοπιμαία.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των 2 που διαφεύγουν και θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου να φτάσει στα ίχνη τους...

http://eglimatikotita.blogspot.com
/2010/04/blog-post_9126.html

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...