6/4/10

Ληστρικές επιθέσεις με όπλα και βία... παντού

Οι επιθέσεις από τη Δευτέρα ως το μεσημέρι

Ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν σε ζευγάρι που περνούσε με αυτοκίνητο από την οδό Διγενή Ακρίτα στο λόφο Υμηττού.Σε μια διασταύρωση όταν ο οδηγός έκοψε ταχύτητα , οι δυο ληστές, που είχαν στήσει καρτέρι, εμφανίστηκαν στο πλάι του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού. Ο ένας από αυτούς κρατούσε όπλο και το κόλλησε στο τζάμι. . Παρέδωσαν τα 30 ευρώ που είχαν πάνω τους μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο και οι δύο ληστές έσπευσαν να εξαφανιστούν χωρίς να τους πειράξουν.

Ληστεία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μάστιγα αποτελούν πλέον οι ληστείες στα πέριξ της Ακρόπολης, ειδικά τις ώρες με πολύ κίνηση. Οι ληστές κρυμμένοι στο πλήθος περιμένουν τα θύματά τους και δεν διστάζουν να επιτεθούν γνωρίζοντας πως είναι εύκολο να εξαφανιστούν στα γύρω στενά.Αυτή τη φορά θύμα ληστή ήταν μια γυναίκα που περπατούσε στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.Ο δράστης πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά στην 20χρονη κρατώντας ένα σπασμένο μπουκάλι. Την ακινητοποίησε βάζοντας το μπουκάλι στο λαιμό της και της άρπαξε την τσάντα.Πριν οι περαστικοί και οι καταστηματάρχες προλάβουν να αντιδράσουν ο ληστής είχε εξαφανιστεί.

Σύρραξη στον Κωλονό

Μετά τη μία το πρωί, στην οδό Μαιζώνος στην Αθήνα,περίπου δέκα αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια. Ξαφνικά ο ένας από αυτούς έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί.

Άγριος ξυλοδαρμός και κλοπή μοτοσικλέτας

Επίθεση από επτά αγνώστους δέχθηκαν χθες το βράδυ δύο νεαροί, ενώ βρίσκονταν με τις μοτοσικλέτες τους σταματημένοι στη διασταύρωση των οδών Αγ. Άννης και Ιεράς Οδού. Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν με ξύλα σε διάφορα μέρη του σώματος τον ένα μοτοσικλετιστή, ενώ ο φίλος του παρακολουθούσε ανήμπορος να αντιδράσει. Οι κακοποιοί, αφού τραυμάτισαν το θύμα τους, του αφαίρεσαν τη μηχανή, με την οποία και διέφυγαν.

Κάθε κατάστημα αποτελεί πλέον στόχο ληστών που “κόβουν κίνηση” και χτυπούν όπου υπάρχει πελατεία...

Στόχος ενός ένοπλου ήταν αυτή τη φορά ένα μπουγατσατζήδικο στο Μενίδι. Ο ληστής περίμενε να μείνει μόνη της ιδιοκτήτρια και μπήκε με το όπλο στο χέρι.
Χωρίς περιστροφές ο δράστης άρπαξε τα χρήματα από το ταμείο και την τσάντα της γυναίκας που περιείχε 300 ευρώ και εξαφανίστηκε

Ληστεία ταξιτζή

Λίγο μετά τις εννιά το βράδυ δυο άτομα έκαναν επιβιβαστήκαν σε ταξί στην οδό Πίνδου. Αμέσως ο ένας έβγαλε πιστόλι και είπε στον ταξιτζή να κατέβει απ' το αμάξι.
Ο δράστης μπήκε στη θέση του οδηγού και έφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Λίγα μέτρα πιο κάτω το ταξί του “έφυγε” σε μια στροφή και καρφώθηκε πίσω από ένα φορτηγό που ήταν παρκαρισμένο...Οι δράστες πριν εγκαταλείψουν το όχημα φρόντισαν να αρπάξουν τα 60 ευρώ που είχε στο ντουλαπάκι ο οδηγός.

Οι πρώτες ληστείες τραπεζών μετά τις διακοπές

-Χρόνια Πολλά είπαν στους υπαλλήλους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον Άγιο Δημήτριο οι ληστές στις 07:29 το πρωί. Πριν ακόμη ανοίξει, οι ληστές έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, μπήκαν μέσα και με την απειλή όπλου πήραν από τους υπαλλήλους τα χρήματα που είχε το ταμείο.

-Στις 09:07 ένας ληστής μπήκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Λεωφόρο Συγγρού και με την απειλή όπλου πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

Σωρεία κλοπών στο Ναύπλιο

Χρήματα, αξεσουάρ, ανταλλακτικά, εξαρτήματα αυτοκινήτων (μέχρι και τάσια από ζάντες), κότες, ακόμα και μπίρες περιλαμβάνει ο κατάλογος των κλοπιμαίων το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου. Η περιοχή που μαστίζεται περισσότερο από τις κλοπές στην Αργολίδα, είναι η Αγία Τριάδα Μιδέας, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο.
Οι κλοπές, οι ληστείες κι οι επιθέσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Τη ληστεία και τον ξυλοδαρμό του ιδιοκτήτη ενός περίπτερου, στην κεντρική πλατεία του Ναυπλίου διαδέχτηκαν αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών. Λίγα μέτρα, δίπλα από το κτίριο του δημαρχείου, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα καφενείου και εισέβαλαν στο κατάστημα, και άρπαξαν από την ταμειακή μηχανή 200 ευρώ. Οι δράστες εκτός από τα χρήματα άρπαξαν τυρόπιτες, αναψυκτικά και μπίρες.
Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη απ' αυτήν που περιγράφεται, καθώς υπάρχουν κι άλλα περιστατικά τα οποία ο κόσμος δεν τα καταγγέλλει, επειδή είναι φοβισμένος και τρομοκρατημένος. Ακόμα κι η Αστυνομία δηλώνει αδυναμία να επιλύσει τέτοιου είδους προβλήματα.

Πηγή: press-argolida.blogspot.com

.
Σε κολόνα φωτισμού προσέκρουσε Αλβανός οδηγός κλεμμένου αυτοκίνητου

"Σε κολόνα φωτισμού προσέκρουσε ο οδηγός κλεμμένου αυτοκίνητου στην είσοδο του τούνελ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων πριν λίγα λεπτά .
Το όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα έλεγχου αστυνομικών και ακλούθησε καταδίωξη στην προσπάθεια να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς οι δυο επιβαίνοντες , ο οδηγός έχασε των έλεγχο λόγο μεγάλης ταχύτητας και προσέκρουσε σε κολόνα ...
Από την σύγκρουση ο συνεπιβάτης και συνεργός στην κλοπή του οχήματος ,εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο και τραυματίστηκε , ενώ ο οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να διαφυγή .
Αυτή την στιγμή αστυνομική δύναμη με 6 περιπολικά και πεζούς αστυνομικούς ερευνούν την περιοχή γύρο από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων για των εντοπισμό του οδηγού .
Ο συνεπιβάτης με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο ΠΠΓΝοσοκομείο Ιωαννίνων φρουρούμενος .
Συμφώνα με πληροφορίες οι δράστες είναι αλβανικής υπηκοότητας και έκλεψαν το αυτοκίνητο για να πάνε στην Αθήνα."

http://www.epiruschannel.gr/

πηγή http://eglimatikotita.blogspot.com/


«Ανάσταση» για διαρρήκτες στην Πάτρα

Την ώρα που οι Πατρινοί αντάλλασσαν ευχές για το «Χριστός Ανέστη», οι «ποντικοί» είχαν πιάσει δουλειά στο κέντρο της πόλης.Οι δράστες εισέβαλαν με τη μέθοδο του ριφιφί στο κτίριο όπου φυλάσσεται μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Κανακάρη, και το διέρρηξαν.
Από τον πρώτο όροφο του κτιρίου «τρύπωσαν» στο ισόγειο κατάστημα, όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν υποκατάστημα της Τράπεζας, και με τη συνδρομή διαρρηκτικών εργαλείων άνοιξαν το ΑΤΜ και πήραν τα χρήματα που υπήρχαν στο εσωτερικό του.
Αν και έγιναν αντιληπτοί από περίοικους λόγω του θορύβου που έκαναν, κατάφεραν να διαφύγουν, προτού φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Αλβανίδα Τραγουδίστρια συνελήφθη για εμπόριο ηρωίνης στα Δυτικά προάστια της Θεσσαλονίκης

H ντίβα του μοντέρνου Αλβανικού τραγουδιού Λιλιάνα Κονταξί, καταζητούμενη απο την Ιντερπόλ για εμπόριο ηρωίνης, συνελήφθη στα Δυτικά προάστια της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να εκδοθεί στην Ιταλία καθώς το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης προέκυψε για αδικήματα που η 58χρονη διέπραξε στη χώρα όπου έχει γίνει συνώνυμο της μαφίας. Στη Δυτική Θεσσαλονίκη η Λιλιάνα έχει δυο ιδιόκτητα σπίτια αλλά στην καθημερινότητα της ήταν πολύ διακριτική, καθώς γνώριζε πως σε ευρωπαικό έδαφος αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο. Οι Ιταλοί καραμπινιέροι στην Αλβανίδατραγουδίστρια είχαν προσδώσει το υποκοριστικό όνομα "Μάμι" από την κωδική ονομασία που είχε η ίδια στον υπόκοσμο της Ιταλικής μαφίας.

πηγή crimesonair.blogspot.com………………………………………………………………

-Τρεις ληστές οπλισμένοι με μαχαίρια και πιστόλια ακινητοποίησαν τους φύλακες της καφετέριας στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα. Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν ότι το κατάστημα διέθετε και κλειστό κύκλωμα, αφού όπως κατέθεσαν οι φύλακες έσπευσαν αμέσως να σπάσουν τις κάμερες ασφαλείας. Στη συνέχεια οι δράστες αφού έδεσαν τα χέρια των φυλάκων σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο, το μετέφεραν μέχρι το αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν.
Λίγη ώρα αργότερα οι φύλακες κατάφεραν να λυθούν, ειδοποίησαν την αστυνομία,
-------------------------------------------
Δημοσκόπηση της «Alco», για «ΘΕΜΑ», επιβεβαιώνει πλήρως τη διάθεση ενός μεγάλου μέρους των πολιτών να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αφού είναι εμφανής η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εγκληματικότητα.
Στην ερώτηση «αν μπορούσατε, θα αγοράζετε όπλο για να προστατεύσετε εσάς και την οικογένειά σας;», οι άνδρες , δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν όπλο (ποσοστό 45,1%), ενώ κατά ηλικία πιο αποφασιστικοί για αυτοάμυνα δείχνουν όσοι είναι από 18 έως 24 χρόνων (ποσοστό 41,6%) και οι πάνω από 65 (ποσοστό 40,3%).

Το δεύτερο συμπέρασμα της δημοσκόπησης είναι πως οι πολίτες συνδέουν την έξαρση της εγκληματικότητας με την οικονομική κρίση (ποσοστό 39,9%), τη μαζική παρουσία μεταναστών (ποσοστό 21,6%) και τους λάθους χειρισμούς των πολιτικών που έχουν ή είχαν την ευθύνη για την προστασία του πολίτη.

Η έκπληξη είναι πως οι πολίτες πιστεύουν ότι η ανεπάρκεια και τα λάθη της Αστυνομίας έχουν τη μικρότερη ευθύνη (ποσοστό 14,3%).

Στην ερώτηση αν θεωρούν αποτελεσματική την αντιεγκληματική αποστολή του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το 53,6% απαντά «όχι» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...