7/4/10

Το χρονικό της Κουγκέστας. Ληστείες ,ληστείες, παντού

Ένοπλες ληστείες σε Τράπεζες, σε σούπερ μάρκετ, σε βενζινάδικα σε κομμωτήρια, και σε… τουριστικό γραφείο .Στο Χαϊδάρι , στο νεκροταφείο του Πειραιά, στη Νέα Ιωνία, στα Άνω Λιόσια, στη Νίκαια στο Μενίδι την Κηφισιά, σε Αγία Βαρβάρα και Νέο Κόσμο,στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , στην Ήπειρο, στην Ηλεία, Βέροια, την Θήβα, στην Κρήτη στην Πάτρα, την Νεμέα. Το πρωί, το μεσημέρι, το βράδυ, τα ξημερώματα, σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα μαγαζιά Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνουν οι κλοπές και οι διαρρήξεις.. Κλοπές σε σπίτια, σε καταστήματα , στο δρόμο, στο αυτοκίνητο ακόμη και στο Νεκροταφείο. Κλέβουν και τους τάφους ακόμη. Κλέβουν, λουλούδια, βάζα καντήλια και οτιδήποτε έχει κάποια, έστω και την πιο μικρή αξία.
Το χρονικό μέχρι το απόγευμα στο http://ta-mavra-nea.blogspot.com

Οπλισμένοι κλέβουν και ρημάζουν τον Δήμο Τανάγρας!!!

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους...
Φθορές στα αντλιοστάσια και στα καλώδια του ρεύματος, καθώς και διαρρήξεις προξενούν «άγνωστοι» στα τέσσερα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Τανάγρας (Άρμα – Ασωπία – Τανάγρα – Καλλιθέα) με τους κατοίκους να δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους!
Αγανακτισμένοι μιλούν για «αγνώστους», πιθανόν τσιγγάνους και αλλοδαπούς, που τις νύχτες προβαίνουν σε διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων, αφαιρώντας χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
Οι δράστες είναι οπλισμένοι και μπαίνουν στα σπίτια τις ώρες που οι ιδιοκτήτες κοιμούνται με αποτέλεσμα εκτός από την περιουσία τους να κινδυνεύει άμεσα κι η ζωή τους.
Οι κλέφτες δεν αρκούνται μόνο σε αυτά, συνεχίζοντας την δράση τους και στην ύπαιθρο, προκαλώντας φθορές στα αντλιοστάσια, κόβοντας καλώδια μεταφοράς ρεύματος, παίρνοντας αγροτικά μηχανήματα και οτιδήποτε βρούν στο πέρασμά τους.
Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, οι δράστες διαπρέπουν στις κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που εκτός από τις διακοπές στην υδροδότηση που προκαλούνται, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πυρκαγιάς!
Τι κάνουν; Δένουν λάστιχο γύρω από τον μετασχηματιστή, τον τραβούν, αυτός πέφτει και σπάει, οπότε μαζεύουν τον χαλκό και τον πωλούν.
Ευτυχώς, που ο Δήμος έχει εναλλακτική πηγή, διαφορετικά θα αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα με το νερό.
Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες αγρότης στην Καλλιθέα παρακολουθούσε το πότισμα των καλλιεργειών από το σπίτι του, μέσω της ένδειξης φωτός από την γεώτρηση, όταν είδε πως αυτό έσβησε ξαφνικά….
Θεωρώντας πως ήσαν οι δράστες εκεί, άρχισε να πυροβολεί για εκφοβισμό στον αέρα, εκείνοι όμως δρούσαν στον κοινοτικό μετασχηματιστή, τον οποίο παράτησαν πεσμένο στο έδαφος και τρομαγμένο τράπηκαν σε φυγή…..
Συνεργεία της ΔΕΗ στο μεταξύ, αλλάζουν διαρκώς τους μετασχηματιστές, προειδοποίησαν όμως, πως την επόμενη φορά το κόστος θα επιβαρύνει τους κατοίκους και τον Δήμο!
Ο Δήμαρχος Τανάγρας Π. Κυριάκου είχε στείλει σχετική επιστολή στην Αστυνομική Δνση Βοιωτίας, με την οποία γνωστοποιούσε όλα τα περιστατικά, που έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους του Δήμου κι έχουν δημιουργήσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα για την σύλληψη των δραστών και την εξάλειψη του σοβαρού αυτού προβλήματος που μαστίζει την περιοχή και τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Με έγγραφη απάντηση του ο πρ. Αστυνομικός Δ/ντής του Νομού γνώρισε στον Δήμαρχο Τανάγρας πως έχουν δοθεί εντολές για εποχούμενες περιπολίες και συστηματικούς ελέγχους από την Ο.Π.Κ.Ε, πλην όμως «τα τηρούμενα στην υπηρεσία στοιχεία δεν συμφωνούν με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Δήμου και δεν δικαιολογούν αιτιάσεις για ιδιαίτερη έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή».
Έτσι, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία.

http://thiva-press.blogspot.com/2010/04/blog-post_3077.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βουρ στο Νταβλά με τα Κουλούρια

  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΚ9 ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΑΤΚΙ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΔΟΤ...