1/10/13

Έβαλε λουκέτο η Αμερικανική κυβέρνηση

Άτυχος ο φον Αντωνάκης. Έπεσε πάνω στον κακό χαμό

Ο δημοσιονομικός γκρεμός είναι εδώ, αλλά το χρηματηστήριο το είχε προβλέψει και αντέδρασε ψύχραιμα. Αλλωστε όλοι περιμένουν το κακό να κρατήσει 2-3 βδομάδες το πολύ.
Το έργο το έχουν ξαναδεί οι αμερικανοί πριν από 17 χρόνια, και δεν έπαθαν τίποτα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε «κλείσει» ξανά το 1995-96, επί Κλίντον, επειδή οι ρεπουμπλικάνοι και ο πρόεδρος της Βουλής Newt Gingrich δεν ψήφιζαν και τότε τον προϋπολογισμό.

Από τα μεσάνυκτα λοιπόν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έβαλε λουκέτο, καθώς την 1η Οκτωβρίου αρχίζει το νέο οικονομικό έτος και πιστώσεις γιόκ. 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι μπαίνουν σε υποχρεωτική αργία και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θα δουλέψουν χωρίς αμοιβή. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού προσωπικού.

Ο Ομπάμα διαβεβαίωσε τους στρατιωτικούς ότι θα παραμείνουν κανονικά στην υπηρεσία τους κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. «Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κονγκρέσο», δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Goldman Sachs έχει εκτιμήσει το εβδομαδιαίο κόστος για την αμερικανική οικονομία από τη διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στα 8 δισ. δολάρια. Άλλοι θεωρούν ότι το λουκέτο θα επιβραδύνει τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά 1.4%, στο τέταρτο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...