4/10/13

Οι Χαιβάν φελλοί ψάχνουν επενδύσεις

Το καλό νέο είναι ότι η «μανδάμ Ανάπτυξις» θα αργήσει μόνο ακόμα έναν χρόνο. Η   Standard & Poor’s  εφόσον τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραμένουν αποφασισμένα να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη, προβλέπει   ύφεση 4% για το 2013, ύφεση 1% και για το 2014 και επιστροφή στην «ανάπτυξη» το 2015 με 1%, ενω η ανεργία το 2014 θα ανέβει στο 28,5%.
Από την άλλη, ή ύφεση φέρνει μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αφού πέφτουν τα μεροκάματα. Όλα αυτά βεβαίως εφόσον η κυβέρνηση παραμείνει δεσμευμένη στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές που φέρνουν τη «δημοσιονομική εξυγίανση».
Η ιαπωνική Nomura, «βλέπει» και αυτή περιορισμό της ύφεσης, που το 2013 θα διαμορφωθεί στο 3,8%, και θα συνεχιστεί το 2014 με 0,9%.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Handelsblatt», είπε ότι ο ρόλος του ΔΝΤ στην Ευρώπη θα αναθεωρηθεί μόνον όταν «όλες οι χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση μπορέσουν και πάλι να αναχρηματοδοτηθούν μόνες τους στις αγορές» και προέβλεψε ότι αφού θα συνεχιστεί η ύφεση η Ελλάδα το 2014 δεν θα μπορέσει βγει στις αγορές με δικά της ομόλογα, οπότε θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

Το κακό νέο, είναι ότι η «κυβέρνηση των φελλών» ψάχνει επενδύσεις για  ανάπτυξη τρώγοντας με «φιλάνθρωπους», «μεγαλοεπενδυτές» «φραγκο-φονιάδες» στο αμέρικα, ενώ ο μεσιέ Kastaniotis πληρώνει 350 ευρώ διανυκτέρευση στα ιδιωτικά συνεργία που κουβαλάει μαζί του ο μεσιέ Επικοινωνιολόγος.

Ο υπέροχος Νότης (Mitarakis), ως αρμόδιος υφυπουργός επί των επενδύσεων, στο προηγούμενο επενδυτικό σαφάρι στις ΗΠΑ (Μάϊος 2013), είχε πει ,
«η καλύτερη χρονιά για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι το 2013».
Τώρα, τόνισε (Οκτώβριος 2013): «(Σπεύσατε –σπεύσατε! Τώρα)… Χτίζουμε τις επενδύσεις του 2014 και του 2015».
Επιβεβαίωσε έτσι την ιστορική φράση του Αβραάμ Λίνκολν. «Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να σε θεωρούν βλάκας, παρά να μιλάς και να διαλύεις κάθε αμφιβολία».
Ιδού η εξήγηση του «Success Story» των επενδυτικών σαφάρι tων υπουργών και υφυπουργών. Οι φελλοί δεν βυθίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

18 Μαΐου 1792. Ο διαμελισμός της Πολωνολιθουανίας που διέσωσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Η Γερμανίδα που κυβερνούσε τους Ρώσους άκουσε το Λονδίνο αλλά και το μάθημα από τη Γαλλική «Επανάσταση» και εγκατέλειψε τους Έλληνες και την...