4/10/13

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΗΦΙΝΓΚ

Με σκονάκι θα απαντάει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ρεπορτάζ http://www.styx.gr

Απόπειρα ιδιωτικοποίησης του μπρήφινγκ των πολιτικών συντακτών στη ΓΓ Επικοινωνίας-Ενημέρωσης, είναι σε εξέλιξη, με ανάθεση ακόμη και της απομαγνητοφώνησης, με μορφή εργολαβίας, σε εταιρία ημετέρων της πολιτικής ηγεσίας. Ήδη έχει μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό από το συγκεκριμένο τμήμα, προφανώς για να δικαιολογηθεί η ανάθεση.

Αυτό καταγγέλθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή γενική συνέλευση των δημοσιογράφων που εργάζονται στη γενική γραμματεία. Αποκαλύφθηκε επίσης η ύπαρξη σχεδίου εκχώρησης συγκεκριμένων αντικειμένων των δημόσιων ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, γραφεία τύπου εσωτερικού εξωτερικού) σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής, στο πρότυπο που ήδη λειτουργεί η δήθεν δημόσια τηλεόραση «ΔΤ».

Σάλος έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη του Matrix24 ότι χρησιμοποιώντας το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, ο γενικός γραμματέας Α. Κατσανιώτης, προφανώς σε συνεργασία με τους αρμόδιους υφυπουργούς Σ. Κεδίκογλου και Π.Καψή αναθέτει σε ιδιωτικά συνεργεία τηλεοπτικές καλύψεις και παραγωγές, επιφυλάσσοντας προνομιακή μεταχείριση σε ιδιωτικό κανάλι από το οποίο προέρχεται. Με άλλα έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους οι ενώσεις συντακτών, αποκαλύπτεται επίσης ότι με υπογραφή του ίδιου γενικού γραμματέα πληρώνονται, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ακόμη και οι μετακινήσεις ιδιωτικών τηλεοπτικών συνεργείων αλλά και δημοσιογράφων ιδιωτικών καναλιών για να καλύψουν τις μετακινήσεις του Πρωθυπουργού, με άλλοθι την αδυναμία της «ΔΤ».
Πρόκειται για ζήτημα που αφήνει μέχρι στιγμής αδιάφορο τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή καθώς και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, τις οποίες η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ αποφεύγει να ενημερώσει, επειδή προσπαθεί να συγκαλύψει τις συγκεκριμένες σκανδαλώδεις ενέργειες, λόγω πολιτικής συγγένειας.
Από νέα έγγραφα (ΑΠ 17617/2013 ΑΠ1761/2013) προκύπτουν κραυγαλέες δαπάνες αεροπορικών εισιτηρίων.
Προκειμένου για μετακίνηση στις Βρυξέλλες η σχετική χρέωση υπερβαίνει τα 1000 ευρώ ανά άτομο και για κάθε μετακίνηση, ενώ η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της βελγικής πρωτεύουσας ανέρχεται σε 350 ευρώ για ένα βράδυ. Στις δαπάνες αυτές δεν υπολογίζεται ημερήσια αποζημίωση και αμοιβές που καταβάλλονται ξεχωριστά.
Σχετικά με τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα των απασχολουμένων στη « ΔΤ» και ειδικά μετά την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Γ. Γ. Επικοινωνίας, επισημαίνουν ότι ο ΣΕΠΕ θα πρέπει να πραγματοποιήσει ειδικό έλεγχο στη ΓΓ Επικοινωνίας.

Στο ισόγειο του κτιρίου της ΓΓ , απασχολείται στην αίθουσα κινηματογραφίας με βάρδιες πολυάριθμο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό αλλά ουδείς γνωρίζει τις ακριβείς συνθήκες απασχόλησης τον τρόπο αμοιβής και ασφάλισης και τον πραγματικό εργοδότη τους.
Σημειώνεται ότι η αίθουσα εκπομπής του σήματος της «ΔΤ» βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην αίθουσα, όπου θα γίνεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Η διαδικασία όμως έχει κολλήσει προς το παρόν στη σκηνοθεσία αφού έχει τεθεί ως προϋπόθεση η προέγκριση ερωτήσεων οι οποίες θα πρέπει να κατατίθενται εκ των προτέρων από τους πολιτικούς συντάκτες, ώστε ο υφυπουργός να είναι «διαβασμένος» και προετοιμασμένος, αλλιώς δεν θα δίνονται απαντήσεις.
Την επιστημονική και γραμματειακή υποστήριξη της διαδικασίας μάλλον αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρία.
Δεν αποκλείεται επίσης η διαδικασία της ενημέρωσης να μαγνητοσκοπείται, στο πρότυπο των συνεδριάσεων της Βουλής από εταιρία παραγωγής που συνεργάζεται με την « ΔΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  19/5/23 Η 19η Μαΐου στην Ιστορία Η 19η Μαΐου είναι η 139η ημέρα του έτους . Απομένουν 226 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου. 1051  . Ο Ερ...