1/10/13

ΩΧ! Success Soryyyyy

To be or not ro be : Προϋπολογισμός ή εκλογές.

Καλά την έβγαλαν με την «χρυσαυγίτιδα». Ο Μαύρος Σεπτέμβρης και μπήκε
 ο Μαύρος Οκτώβρης.
Στη Νέα Υόρκη ο Success Story , φον Αντωνάκης, με την ευλογία του Δαβίδ Χάρις έχει συναντήσεις με τους αρχικλέφτες της JP Morgan, της Goldman Sacks της Blackrock , την Oppenheimer Funds, τον αρχιλωποδύτη της Paulson & Co, και άλλες εβραϊκές τοκογλυφικές προσωπικότητες. Στόχος του να δημιουργήσει προσβάσεις στην αγορά ομολόγων, καθώς στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα επιχειρήσει να βγει στις αγορές για δανεισμό.

Από την Κέρκυρα ώς τη Ρόδο και από την Αλεξανδρούπολη ώς τα Χανιά όμως πωλούνται ξενοδοχεία. Oι προς πώληση μονάδες είναι εκατοντάδες . Από εμβληματικά συγκροτήματα, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης μέχρι τα Ξενία. Μεγάλο μέρος των πωλητηρίων έχει μπει από τις τράπεζες σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους από την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων των ιδιοκτητών τους. Το Success Story της Ολγας δεν φαίνεται να μπορεί να ανακόψει την χρεοκοπία πολλών τουριστικών μονάδων.

- Η «Τρόικα», που θα επανέλθει μετά το Γιούρογκρουπ της 14ης Οκτωβρίου , (διότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση έως ότου σχηματιστεί η νέα γερμανική κυβέρνηση και βρεθεί λύση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος), είναι αμετακίνητη στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης όλων των επαγγελματικών μισθώσεων, νέων και παλαιών, επειδή « η προστασία που υπάρχει σήμερα δημιουργεί δυσκαμψίες στην αγορά των ακινήτων».

-Η Τρόικα που εντοπίζει τρύπα 1,2 δισ ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία για το 2014, χωρίς να συνυπολογιστούν τα ελλείμματα του ΕΟΠΠΥ, έστειλε και άλλο μήνυμα στην κατοχική κυβέρνηση: «Ανοίξτε το ασφαλιστικό και μειώστε κι άλλο συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα». Η Τρόικα πιέζει για μειώσεις επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, αλλά και κύριων συντάξεων εάν χρειαστεί διότι με το μνημόνιο συμφωνήθηκε ότι τα ελλείμματα των ταμείων θα καλύπτονται από το επόμενο έτος αυτόματα, δηλαδή με «διόρθωση» μέσω της μείωσης των παροχών, χωρίς πρόσθετη κρατική επιχορήγηση.

-Η Τρόικα ζητά ακόμα λίστα με 4.000 ονόματα που θα απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους, και δεν δέχεται να συμπεριληφθούν όλοι οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αφού ακόμη δεν λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ και επομένως δεν είναι γνωστός ο αριθμός όσων θα προσληφθούν και δεν δέχεται επίσης να περιληφθούν ούτε όσοι εργαζόμενοι σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αποχωρήσουν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης εν λειτουργία, με το επιχείρημα ότι αυτοί οι οργανισμοί τελούν υπό ιδιωτικοποίηση.

Για τον προϋπολογισμό του 2014 οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων υπολογίζουν ότι λείπει 1,5 δισ. για να επιτευχθεί ο στόχος για «πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ ευρώ το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: