3/4/16

Οι σωστές ερωτήσεις και τα ψέματα των απαντήσεων

Η εταιρεία μετρήσεων «Bridging Europe» με έδρα τις Βρυξέλλες δουλεύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, και στην πρόσφατη έρευνα της διαπίστωσε ότι το 74 % θέλουν περισσότερο χτύπημα κατά των φοροδιαφυγής, ότι το 53% θεωρεί πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε αποτελεσματικά το προσφυγικό, ότι το 41% είναι ευχαριστημένο με την πολιτική κάθαρσης του ΣΥΡΙΖΑ και ότι το 39% περιμένει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία από την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης».

Ο Νίκος Μαραντζίδης όμως βρήκε ότι το 64% δεν συμφωνεί με την κυβερνητική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, (πριν από ένα μήνα οι δυσαρεστημένοι για αυτό το ζήτημα δεν ξεπερνούσαν το 53%), ενώ το 71% των Ελλήνων προβλέπει πως η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αναφορικά με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 87,5% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένο.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις είναι ότι ακριβώς και τα απομνημονεύματα Μακρυγιάννη και Ξάνθου . Ψεύτικες. Σημασία δεν έχουν οι απαντήσεις αλλά οι ερωτήσεις. Και οι ερωτήσεις ακολουθούν τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης.

Οι οπαδοί της κυβέρνησης βλέπουν ΕΥΠ και Χαρίτο και οι αντίπαλοι βλέπουν Παναθηναϊκάκια. Η πολιτική ουσία είναι ότι το πόπολο νομίζει ότι το «προσφυγικό» είναι ζήτημα χειρισμών, και ότι χρειάζονται και άλλοι φόροι όπου λέει η Δρακουλέσκου και ο Τόμσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: