2/10/16

Χρόνια Πολλά Σνούπυ

2 Οκτωβρίου στον 20 αιώνα
1910.Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον εναέριο χώρο πάνω από το Μιλάνο. 1915. Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος Ο ρωσικός στρατός εκκένωσε τη Βίλνα. 1919.Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Γουίλσον υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. 1922. Τέθηκε σε κυκλοφορία το λιθουανικό εθνικό νόμισμα «λίτας».
1924. Η Κοινωνία των Εθνών υιοθέτησε το Πρωτόκολλο της Γενεύης για την ειρηνική επίλυση των διεθνών διαφορών. 1928. Ιδρύθηκε στη Μαδρίτη η ιδιωτική καθολική οργάνωση «Opus Dei».
1935. Η Ιταλία εισέβαλε στην Αβησσυνία
1936. Η μέγιστη ποινή φυλάκισης στη Σοβιετική Ένωση αυξήθηκε από 10 σε 25 χρόνια. Στις ΗΠΑ ξανάρχισε την παραγωγή αλκοολούχων ποτών μετά την κατάργηση της απαγόρευσης.
1941. Οι Γερμανοί εξαπέλυσαν την «Επιχείρηση Τυφώνας» εναντίον της Μόσχας
1944. Οι επαναστάτες της Βαρσοβίας μετά από 65 μέρες μάχης με τους Γερμανούς. κατά τις οποίες σκοτώθηκαν σχεδόν 200.000 Πολωνοί παραδόθηκαν αφού δεν έφθασε ο Κόκκινος Στρατός.

1950 .Οι εικονογραφημένες ιστορίες του Σουλτς με τον Σνούπυ, «Peanuts» δημοσιεύτηκαν πρώτη σε 7 αμερικανικές εφημερίδες

1953. Η Δυτική Γερμανία έγινε δεκτή στο ΝΑΤΟ.
1958 Η γαλλική αποικία της Γουινέας, ανακήρυξε την ανεξαρτησία.
1963. Άφιξη της Ζακλίν Κένεντι στην Αθήνα, και έμεινε στην έπαυλη Νομικού. Έκανε κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά και την Κωνσταντινούπολη με τη θαλαμηγό Χριστίνα του Αριστοτέλη Ωνάση.
1964. Υπογράφηκε η Συμφωνία Τομ Πάπας ελληνικού δημοσίου για τη δημιουργία βιομηχανικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη. Εκ μέρους της κυβέρνησης υπογράφουν οι Ανδρέας Παπανδρέου και Ιωάννης Ζίγδης.
1965 . Νέος πρεσβευτής των Η.Π.Α. στην Αθήνα ο Φίλιπ Τάλμποτ. 1967.Καθιερώθηκε η εξαετής υποχρεωτική εκπαίδευση και οι 2 βαθμίδες εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
1968.Πραξικόπημα στο Περού.Στην Πόλη του Μεξικού στρατός και αστυνομία διέλυσαν με τη βία διαδηλώσεις για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων.(Σφαγή του Τλατελόλκο). Οι νεκροί από την αιματηρή καταστολή υπολογίστηκαν τότε από 200 έως 1.000.
1972. Η Δανία με δημοψήφισμα (65,5% υπέρ) αποφάσισε την ένταξή της στην ΕΟΚ
1975. Οι ΗΠΑ ήραν μερικώς το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί από την Γερουσία στην Τουρκία.
1978 . Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας ζήτησε την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου.
1980. Ο δικηγόρος της Συνομοσπονδίας εργαζομένων (DISK) Αχμέτ Χιλμί Βεζίρογλου εκπαραθυρώθηκε από την ασφάλεια της Προύσας. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό. Ο Μοχάμεντ Άλι έχασε στον 25ο και τελευταίο του αγώνα για τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών από το Λάρι Χολμς στον 10ο γύρο στο Λας Βέγκας

1990. Οι Σέρβοι της Κράινα μπλόκαραν τις σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές από το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ. Προφυλακίστηκε ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας.
1991. Άρχισαν οι συγκρούσεις των Κροατικών Δυνάμεων και του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού γύρω από το Ντουμπρόβνικ
1992. Κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Αιγαίο, δύο πύραυλοι από αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ χτύπησαν τουρκικό αντιτορπιλικό. 5 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους. Μαζί τους και ο διοικητής του πλοίου.
1996. Άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Αντρέι Λουκάνοφ έξω από το σπίτι του στη Σόφια. Έναρξη της δίκης του Γεωργίου Κοσκωτά στο πενταμελές Εφετείο Αθηνών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 32 δισ. δρχ. από την Τράπεζα Κρήτης
1997. Υπογράφηκε στο Άμστερνταμ, από τους υπουργούς εξωτερικών της Ε.Ε., η ομώνυμη συνθήκη.
2000. Διάγγελμα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προς το έθνος από την εθνική τηλεόραση κατά τη διάρκεια της μετεκλογικής κρίσης στη Γιουγκοσλαβία ενώ έχει κηρυχτεί γενική απεργία και έχει τα παραλύσει η Σερβία.
2001. Χρεοκόπησε η ελβετική αεροπορική εταιρεία «Σουισέρ»
2002. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε το πράσινο φως στον Μπους για επίθεση κατά του Ιράκ. Η πρώην Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μπιλιάνα Πλάβσιτς δήλωσε ένοχη μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης με το δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και η Εισαγγελία απέσυρε τις υπόλοιπες επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης εκείνης για γενοκτονία.
2009. Το 58% των εγγραμμένων ιρλανδών ψηφοφόρων σε δεύτερο δημοψήφισμα επικύρωσαν με 67,13% τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

-2002. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε το πράσινο φως στον Μπους για επίθεση κατά του Ιράκ.-

Ποτε, εππαναλαμβανω ΠΟΤΕ το κογκρεσο ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ το ΟΚ στον Μπους ν' αρχισει τους πολεμους στην Μεση Ανατολη το 2003. ΠΟΤΕ.
Απλα οι εβραιοι παρεκαμψαν τον συνταγμα και το Αμερικανικο κογκρεσο για να επιτυχουν αυτο το παγκοσμιο χαλι που επικρατει σημερα.
Ο Μπους (και τα καρακωλια του οι εβραιοι) πρεπει να συλληφθουν και να δικαστουν για εσχατη προδοσια.

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...