1/10/18

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νενικήκαμεν!

Οι Αμερικανοί ακούνε ότι τους αρέσει. Αυτούς που έκαναν μπουκοτάζ, δεν τους λογαριάζουν. Η «γραμμή» είναι , ότι , «τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι πολίτες με την ψήφο τους». 
Μόνο όσοι ψηφίσαν είναι «Πολίτες». Επομένως με 90% και βάλε, οι πολίτες, είπαν ΝΑΙ. Οι «άλλοι» , οι περισσότεροι, δεν πιάνονται. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε: 
« Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Μακεδονία».
 «Οι (Αλβανοί) πολίτες έδωσαν υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με την αποδοχή της συνθήκη της Πρέσπας μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας»
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Πρέσπας, η οποία παρέχει στη Μακεδονία μια εγγυημένη θέση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η οποία θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα».
 Για την περιφερειακή «σταθερότητα», με την αναγνώριση της «Μακεδονίας» και του «Μακεδονικού λαγού» μίλαγε και η Κομμουνιστική Διεθνής, το 1924. 


Στη γραμμή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τα «αδέρφια» στη Σόφια. 

Σε ανακοίνωσή του, το βουλγαρικό υπουργείο εξωτερικών για το δημοψήφισμα, ανέφερε ότι «το 90% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι θέλει την είσοδο του κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», και ότι « η απόφαση των ψηφοφόρων είναι σαφής και δεν μπορεί να αγνοηθεί». «Είναι πλέον καιρός, ολόκληρη η πολιτική ελίτ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να επιδείξει ωριμότητα και να βρει έναν τρόπο επίλυσης των δύσκολων προβλημάτων. Το ζήτημα είναι σοβαρό για το μέλλον του κράτους και το μέλλον όλων των πολιτών του. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η απώλεια χρόνου δεν συμφέρει ούτε τη χώρα ούτε την ευρύτερη περιοχή. Η Βουλγαρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα αδέλφια μας από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και την ένταξη της χώρας στην ευρώ-ατλαντική οικογένεια», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Βουλγαρίας. 

Η Κρατική Εφορευτική Επιτροπή στα Σκόπια  έχει επεξεργαστεί το 98,61% των εκλογικών τμημάτων και ανακοίνωσε ότι το 91,48% ή 605,016 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ και το 5,64% δηλαδή 37.312 ψηφοφόροι ψήφισαν εναντίον. 

Το VMRO-DPMNE δήλωσε ότι ο Ζόραν Ζάεφ και η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση απώλεσαν την πολιτική τους νομιμοποίηση και πρέπει να σεβαστούν τη βούληση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....