6/10/18

Στην επέτειο του Μπαϊρακτάρη

Στις 6 Οκτωβρίου 1955 , αφού μετά το θάνατο του Παπάγου έλαβε από τον αμερικανικό παράγοντα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αντί του μαμάκια Στεφ-Στεφ,, ο φίλος του Ευταξία , ορκίστηκε πρωθυπουργός και ορκίστηκε να εγκατάλειψει τον αγώνα των Κυπρίων.
Το 1958 στην Κύπρο,  μεταξύ των χωριών Σπήλια και Λαγουδερά,έπεσε μαχόμενος εναντίον των Εγγλέζων ο μαχητής της ΕΟΚΑ Χαράλαμπος Πεττεμερίδης, που είχε ορκιστεί στην Ένωση. 
Στα 49 χρόνια, μετά την ορκωμοσία του Θείου, ο ανιψιός Κωνσταντίνος ο Νωθρός, από την ταβέρνα «Μπαϊρακτάρης» ερριξε το γάντι στη διαπλοκή. Ο κ. Καραμανλής φέρεται οτι είπε: «Δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε άλλα κέντρα να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, γιατί είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα. Αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά». Αλλά, οι Νταβατζήδες και τα «πέντε άλλα κέντρα» τον νίκησαν εύκολα και μας οδήγησαν στα μνημόνια. 
Σαν σήμερα Το Βαθύ Αμερικανικό Κράτος του Βαθέως Αμερικανικού Δικαίου σκότωσε 73 ανθρώπους. Για να στείλει μήνυμα στο Κάστρο. Ήταν ένα από τα πολλά Αμερικανικά εγκλήματα. 
Σαν σήμερα στις 6η Οκτωβρίου/23η Σεπτεμβρίου 1910 έγινε (επιτέλους) πρωθυπουργός ο Λεφτεράκης, ο Περιούσιος. Όλα τα γεγονότα της 6ης Οκτωβρίου/23ης Σεπτεμβρίου θα τα διαβάσετε εδώ http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/10/6-23.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένας από τους λόγους για την ανελέητη επίθεση των τραπεζιτών στη Ελλάδα σε σχέση με τα άλλα τα άλλα μνημονιακά κράτη είναι οι ηλιθιότητες που έκανε ο Μπουχέσας με τον Πούτιν και η άνευ όρων παράδοση του στο τέλος εξασφαλίζοντας μόνο το τομάρι του και το σόι του.
Και τον πληρώνουμε ακόμα τον δειλό Μπουχέσα.
Η αρχή της επίθεσης των "αγορών" ήταν η ηλίθια απογραφή της οικονομίας που έκανε ο σκατοσκούφης του.