9/10/18

ΣΚΟΠΙΑ: H «αμερικανική πρεσβεία & Συνεργάτες», αναζητά τους προθύμους να ψηφίσουν τις συνταγματικές τροποποιήσεις

Μέσα σε ένα εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα ο Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι δεν προσέφερε χρήματα σε βουλευτές για να ψηφίσουν

 Ο Ζόραν Ζάεφ ακολούθησε σήμερα την Φωνή του Κυρίου του (His master voice) και δήλωσε, ότι, «η ρεαλιστική επιλογή είναι το Κοινοβούλιο να ψηφίσει την τροποποίηση του Συντάγματος και όχι οι πρόωρες εκλογές». «Η ψήφος των βουλευτών θα καθορίσει το μέλλον της Μακεδονίας», είπε, τονίζοντας ότι, «δεν πρέπει να χαθούν μήνες με νέες εκλογές».

« Οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τις εκλογές, που θα επηρεάσουν σοβαρά την οικονομία»,είπε, και επανέλαβε ότι «ούτε μια μέρα δεν πρέπει να χαθεί για το κράτος». 
Ο Ζάεφ το έπαιξε ανώτερος λέγοντας ότι αν πάει σε εκλογές θα πάρει άνετα την πλειοψηφία των δυο τρίτων αλλά προτιμά να συνεννοηθεί με τους νυν βουλευτές. Όταν τον ρώτησαν για τις φήμες ότι έχει εξασφαλίσει τις ψήφους βουλευτών της αντιπολίτευσης, είπε ότι δεν πρόκειται για μαθηματικά αλλά για μια πολιτική διαδικασία, και ότι «θα φανεί στη βουλή». 
Είπε ακόμα ότι μίλησε προσωπικά με τους βουλευτές και διαπίστωσε ότι υπάρχει μια «προοδευτική συνιστώσα». «Κάθε Βουλευτής είναι εξίσου σημαντικός»,είπε ο Ζάεφ, που διέψευσε τις διαδόσεις ότι προσέφερε χρήματα για την εξαγορά της ψήφου, βουλευτών της αντιπολίτευσης. 
Εις την αρχαίαν διάλεκτο ΑΣΝΟΜ 1944 που ομιλούν είπε: Νε σε νουντάτ πάρι να πρατέντσιτε ζα ντα γκλασάτ. Ηγουν, δεν προσφέρθηκαν (νουντάτ) χρήματα,(πάρι) στους πρατέντσιτε για να ψηφίσουν. 

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της SDSM γενικής Αλεξάνταρ Κιρασόφσκι απέστειλε επιστολή προς όλους του βουλευτές και τους κάλεσε όσους είναι για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να αναλάβουν κοινή δράση. Ο Κιρασόφσκι δήλωσε ότι (οι εξαγορασμένοι) βουλευτές από το VMRO-DPMNE «δεν υποκύπτουν σε πιέσεις και απειλές» και θα ψηφίσουν με ελεύθερη βούληση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχει πεί ποτέ το "Βόρεια Μακεδονία", απ' τις Πρέσπες και μετά ; Ούτε μία. Ούτε τα προσχήματα δεν βαστάνε...!