Στις φυλακές η αγράμματη καθαρίστρια, στο σπιτάκι τους οι μπαχαλάκηδες .
Στις φυλακές Θηβών οδηγήθηκε μια 53χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου. και πλαστογράφησε απολυτήριο του Δημοτικού.
Ελεύθεροι με περιοριστικό όρο αφέθηκαν.....μετά τις απολογίες τους οι 8 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.Ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε είναι να μην πλησιάζουν στο Πολυτεχνείο και γενικότερα στην περιοχή των Εξαρχείων.
Ανοιχτή επιστολή του
Σωτήριου Καλαμίτση, δικηγόρου
Τα ένδικα μέσα έχουν θεσπισθεί για να διορθώνονται λάθη και να εξοβελίζονται αδικίες. Και τούτο, διότι και οι δικαστές είναι άνθρωποι, άρα.......
κάνουν λάθη είτε συγγνωστά είτε ασύγγνωστα.
Σίγουρα εκδίδονται καθημερινά δικαστικές αποφάσεις που τις διαβάζει κανείς και τρελλαίνεται, επειδή έρχονται σε αντίθεση με το ίδιο το γράμμα του νόμου, το οποίο είναι τόσο σαφές που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και δεν χρειάζεται οποιουδήποτε είδους ερμηνεία. Τις διαβάζεις και σκέφτεσαι πόσα έξοδα και πόσος χρόνος θα απαιτηθούν για να διορθωθεί μία εξωφθάλμως λανθασμένη απόφαση με την άσκηση ενός ενδίκου μέσου. Και τούτο, παρά τις αλλεπάλληλες μνημονιακές παρεμβάσεις του νομοθέτη για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.
Σεις, λοιπόν, η ταπεινή καθαρίστρια, καταδικασθήκατε σε 10ετή κάθειρξη, επειδή προ 20ετίας αλλοιώσατε, κακώς, το απολυτήριο της Ε΄ Δημοτικού, ώστε να γράφει ΣΤ΄ Δημοτικού, για να μπορέσετε να διορισθείτε.
Προφανώς το σεβαστόν δικαστήριον δεν δέχθηκε ότι δεν τελέσατε απάτη, επειδή σε αντάλλαγμα του μισθού σας παρείχατε υπηρεσίες καθαρισμού, ήτοι ισάξια αντιπαροχή.
Διότι η αντιπαροχή σας, λέει, ήταν μη νόμιμη.
Από την άλλη μεριά, όταν ένας εργαζόμενος παρέχει τις υπηρεσίες του σε έναν εργοδότη με βάση άκυρη σύμβαση, ουδείς δικαστής είπε ποτέ ότι ο εργοδότης δικαιούται να μην καταβάλει τις αποδοχές του, επειδή η σύμβαση εργασίας ήταν άκυρη, άρα οι υπηρεσίες του εργαζόμενου μη νόμιμες.
Σε Σας πήγε ο νους μου καθώς διάβαζα σε νομικό περιοδικό απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών που αθώωσε υπάλληλο της Βουλής.
Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό: η κατηγορουμένη προσέφερε επί τόσα έτη τις υπηρεσίες της παρασχούσα, έτσι, ισάξια αντιπαροχή, εξ ου και το Δημόσιον δεν υπέστη περιουσιακή βλάβη, η οποία αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για την κατάφαση της διάπραξης της απάτης δια της νοθεύσεως του πτυχίου.
Είχε μεν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου, για να διορισθεί, όπως και Σεις, αλλά οι υπηρεσίες που προσέφερε δεν απαιτούσαν ιδιαίτερες δεξιότητες. Άρα, το Δημόσιο που την πλήρωνε δεν ζημιώθηκε, απεφάνθη το σεβαστόν δικαστήριον.
Ενώ, προφανώς, οι δικές Σας υπηρεσίες απαιτούσαν ιδιαίτερες δεξιότητες.
Τί να είναι, άραγε, αυτό που οδηγεί διαφορετικούς δικαστές σε διαφορετικές κρίσεις με τα ίδια κατ’ ουσίαν πραγματικά περιστατικά;
Οι περί δικαίου αντιλήψεις; Η αυστηρότητα σε αντίθεση προς την επιείκεια;
Ο βαθμός καλλιέργειας; Η διαφορετική συνείδηση; Προσωπικά βιώματα;
Είπαμε πως και οι δικαστές είναι άνθρωποι και λάθη κάνουν. Τόσο κραυγαλέα όμως;
Δεν πρόκειται για την εφαρμογή μίας διάταξης που είναι δυσνόητη ή αντιστρατεύεται μία άλλη διάταξη εξ ίσου ισχυρή, ώστε να απαιτούνται ιδιαίτερες νοητικές διεργασίες για την αποκρυπτογράφησή της με την προσφυγή και σε σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου, αν υπάρχει, ως οδηγό για την ερμηνεία της.
Η ελευθερία του ανθρώπου είναι το υπέρτατο αγαθό, εξ ου και το αξίωμα: καλλίτερα 100 ένοχοι ελεύθεροι παρά ένας αθώος στη φυλακή.
Κάποτε άκουγα στους δικηγορικούς κύκλους τη φράση: κάθε δικαστής πρέπει να περνά μία βδομάδα στη φυλακή μαζί με άλλους κρατούμενους, πριν ανέβει στην έδρα, ώστε να ξέρει τί σημαίνει στέρηση της ελευθερίας, έστω και για μία ώρα.
Αγαπητή άγνωστη καθαρίστρια, ακόμη και ο στυγνός δολοφόνος Κουφοντίνας απολαύει του προνομίου να ζη μερικές ημέρες ελεύθερος.
Υπέρτατο αγαθό η ελευθερία, έστω και για μία ώρα.
Ουρανομήκης η κατακραυγή για τη στέρηση της ελευθερίας, έστω και για μία ώρα.
Το μόνο που μπορώ να πω σε Σας είναι: κουράγιο. Ήσασταν άτυχη.
Εικάζω βασίμως πως έχετε ασκήσει αναίρεση και εύχομαι το σεβαστόν δικαστήριον να αναστείλει την έκτιση της ποινής σας, μέχρις ότου αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για την υπόθεσή σας.
Είχατε, όμως, οφείλω να σημειώσω με ιδιαίτερη έμφαση, και μία πρόσθετη ατυχία: να μην είσθε καθαρίστρια της Βουλής των Ελλήνων.
Ειλικρινώς υμέτερος
Σωτήριος Καλαμίτσης
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
22 Δεκεμβρίου 1940: Η δεύτερη απελευθέρωση της Χειμάρρας που παραμένει υπόδουλη
Τις πρωινές ώρες, της Κυριακής 22ας Δεκεμβρίου,την 56η ημερα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, τα πρώτα τμήματα του 6ου Συντάγματος Πεζικού ,(της...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Οι πρώτες (ιατροδικαστικές) εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέστη έμφραγμα.
5 σχόλια:
Το τραγικό δεν είναι ότι οδηγήθηκε στη φυλακή. Πολύ καλά κάνανε και την φυλακίσανε και να επιστραφούν όλα τα λεφτά που έλαβε.
Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ υπάλληλοι του δημοσίου, είτε ενεργοί[δούλευουν δηλαδή] είτε συνταξιούχοι πλέον.
Το τραγικό λοιπόν είναι ότι οι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ αυτοί δεν βρίσκονται στην φυλακή.
Τους μισθούς τους εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα τους πληρώνουμε καθώς και τις συντάξεις τους.
Να φυλακιστούν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ λοιπόν.
Και τα πολλά δις € που θα επιστρέψουν στο κράτος να δωθούν για να γίνουν δουλειές/θέσεις εργασίας στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα.
Αλλιώς η φοροδιαφυγή που θα κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε θα είναι άνευ προηγουμένου.
Εχω επανειλημμένα τσακωθεί με αριστερούς διότι υποστηρίζω ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία έπρεπε να πάνε 20 χρόνια φυλακή για τα πολλαπλά εγκλήματα της παραχάραξης και της εξαπάτησης του δημοσίου και να επιστρέψουν τα μισθά στο κράτος.
Η απάντηση είναι ότι τόσα χρόνια ξέρουν καλά την δουλειά.
Αυτοί θα πάνε να ξαναψηφίσουν και αυτοί απαρτίζουν την "δημοκρατία ρεεεεεε !!!!!" που φωνάζεις.
Στὴν περίπτωση αὐτή, ἡ ποινή, νὰ εἶναι μὲ ἀναστολή. Ἔπρεπε νὰ εἶχε γραφτεῖ τόσα χρόνια, σ'ἕνα δημοτικό, ὥστε νὰ εἶχε ἐν τῶ μεταξύ, πάρει τυπικὰ τὸ χαρτί της. Ἀλλά, ὄχι τόση αὐστηρότητα σὲ κατατρεγμένους ἀνθρώπους. Ἤμαρτον!
Καλα κανανε και την βαλανε φυλακη την παλιο-απατεωνισα πλαστογραφα.
Dr. Χερουβειμ Γιαννακακιος-Γασπαριγνατιος
Καθηγητης London School of Economics
Ειλικρινά, λυπάμαι για τους δυο πρώτους προλαλήσαντες... είπατε να ξεράσετε όλη την χολή σας, επειδή δεν είστε δημόσιοι υπάλληλοι και ρίψατε στην πυρά, σχεδόν άπαντες τους δημοσίους υπαλλήλους.
Πόσος φασισμός πιά... ούτε στο ελάχιστο διαβάσατε τα όσα έγραψε ο έγκριτος νομικός κύριος Καλαμίτσης... ούτε στο ελάχιστο κατανοήσατε το πνεύμα της νομικής του ερμηνείας.
Για όλους σας, ίσχυσε το ... άρον άρον σταύρωσον αυτήν...
Για σας, το ανάθεμα έπρεπε να πέσει στην καθαρίστρια και στο τεράστιο έγκλημά της...
Ούτε ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ να ήσασταν...
@asepites, μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πληρώνουν τις κομπίνες σας ως ιδιώτες;;;
Αυτά που κρύβετε από την εφορία;
Εις θάνατον, λοιπόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όλοι οι συνταξιούχοι... λες και δεν πληρώνονται όλοι αυτοί από τις κρατήσεις που τους γίνονται... λες και μπορούν στην πλειψηφία τους έστω και ένα εύρώ.
ΑΝΟΗΤΕ... Η ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
Αλλα για να το σκεφθείς αυτό, θα πρέπει να έχεις μυαλό, ψυχή και να είσαι ακομπλεξάριστος.
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ, ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΡΥΠΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΕΒΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ.
Επωνύμως πάντα
Καλλιόπη Σουφλή
Δημοσίευση σχολίου