30/11/18

Η Φιλολογική Γωνιά. Η Αλίτ και η Αλήτ

Η Αλίτ,  εκ του «Ελίτ», είναι οι «Άνωθεν» ιστάμενοι. Οι παρφέ, 
οι ρετιρέδες, το καϊμάκι.
 Η Αλήτ, αποτελεί την πλεμπάγια, τους αλητήριους, τους πολύ «κάτωθεν», τους δεύτερο υπόγειο και βάλε. Τους Ρατέ. Τη Μούργα. Για παράδειγμα: Η Αλίτ διέταξε την Αλήτ να κάνει διαδήλωση στα Προπύλαια υπέρ της προδοσίας των Ψαράδων και των προδοτών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Κινεζος ο καμπουρης και οι ραβδοι

Ανώνυμος είπε...

Σωστος, σωστωτατος ο Σπυρος περι Αλιτ και Αλητ.
Υπαρχει φυσικα και το "ισραλητ" αλλα αυτο ειναι απο αλλο εργο.

Αλλα εδω εχουμε αλλους νταλκαδες και σεκλετια.
Πιασανε τον "αγαπημενο μας φιλανθρωπο" αργυραμοιβο εκ Σαρωνιδας, και τους συνεταιρους του, που ολοι μαζι βοηθουσαν τα φτωχα και τους κατατρεγμενα κλεφτρονια και πρεζονια.
Ευτυχως που τα ΤιΒια εκρυβαν το προσωπο του και δεν τον κατονομαζαν οπως εκαναν με κεινους τους ...τρομοκρατες της ΧΑ που τους παρηλαυναν με χειροπεδες και φορα παρτιδα μπροστα στο ....κενον για να μαθει και να καταλαβει (το κενον) οτι πρεπει να αναπροσαρμοσει την ψηφον του οπως εκραξε απ' τα παραθυρια και η ΛΟΑΤΚΙ της Εκαλης.

Κι εκει που καθομουν σκεΦτικος στον καναπε κι αναλογιζομουν αν ο συλληφθεις εχει καποια συγγενεια, με τους φιλανθρωπους τραπεζιτες της Αγγλετερας που βοηθησαν οικονομικα, με το κλεφτοαζημιωτο βεβαια, τους τρομοκρατες του 1821, ακουσα την γλυκεια φωνουλα της Ναυσικας να μου λεει:
"Γιουφτακο μου ολο πικρα και μαραζι μου εισαι αποψε. Βαλε κατι στο ΤιΒι να γελασει λιγο το χειλακι σου. Βαλε Μυλωνακι"!




Περηφανος Γιουφτος απο 6μιλια Κορινθιας