23/11/18

Ο Ελληνισμός , ο Ραγιδισμός, και η Εβραιουργιά

Διάβασα μια άποψη του κ. Βιλιάρδου, ότι «Ο Ελληνισμός μεγαλουργούσε ανέκαθεν, όταν προόδευαν οι έμποροι κ οι ναυτικοί». 
Και πρέπει να σας πω ότι διαφωνώ πλήρως με τέτοιους αντιεπιστημονικούς αφορισμούς. 
Οι «έμποροι και οι ναυτικοί» της Ύδρας, Γεώργιος Κουντουριώτης, Ιωάννης Ορλάνδος, Δημήτριος Βούλγαρης, και ο Σταμάτης Μπουδούρης που χρηματοδότησαν την δολοφονία του Καποδίστρια, δεν είναι «Ελληνισμός». 
Το αίμα τους ήταν της Εταιρείας της Ανατολής. 
Οι Κουντουρώτες-Κοέν, οι Σαχίνι-Κοχίνι, και οι Ορλάντο, δεν ήταν καν Μιξοελληνες.

 Οι αυτόχθονες έμποροι σταφίδας και ενοικιαστές φόρων, Δεληγιανναίοι, Νοταράδες, Ζαΐμηδες, Λόντος, Κανακάρης-Ρούφος κλπ, ταύτιζαν την αναπαραγωγή του κοινωνικού τους ρόλου με τα συμφέροντα της πατρίδας στη Νέα Τάξη πραγμάτων, και εμφανίστηκαν ως κοινή πολιτική ομάδα των ιδιοτελών. Δίπλα τους οι «αυτόχθονες» ντονμέδες της Ύδρας, με τον ντονμέ Μαυροκορδάτο, που είχε λάβει το χρίσμα από την μητέρα Πατρίδα. 
Όλοι τους ταλαρίσιοι. 

Το τι μπούρδα και ανοησία γράφεται για αυτόν τον συνασπισμό ντονμέδων, προδοτών και καθαρμάτων δεν περιγράφεται. Ήθελαν, «να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο πολιτικής κυριαρχίας», «τη δημιουργία συγκεντρωτικού διοικητικού μηχανισμού», «την εισαγωγή φιλελεύθερων πολιτικών θεσμών», τη «δημιουργία κράτους δικαίου», μεχρι και τη «διάκριση κράτους – Εκκλησίας», και «τη συγκρότηση σύγχρονου και δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος». 

Από όσα υποτίθεται ότι «ήθελαν» , πάντως δεν έκαναν απολύτως τίποτα. 

Εκείνο που πράγματι ήθελαν το πέτυχαν. Κατέκλεψαν το δημόσιο ταμείο, και ενεθυλάκωσαν το προϊόν των «δανείων της υποτέλειας», και την Εθνική Γη

Ότι έκαναν εκείνοι έκαναν και οι αργυρώνητοι και ανάλγητοι των Αθηνών τον Απρίλιο του 1941, που βούτηξαν τον εθνικό χρυσό και την κοπάνησαν στην Αίγυπτο και το συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. 

Οι καπετάνιοι και οι έμποροι της Λεβάντ Κομπανυ, οι ταλαρίσοι και οι αργυρώνητοι των Αθηνών δεν ήταν και δεν είναι Ελληνισμός.Όταν εκείνοι προόδευαν ο ελληνισμός υπέφερε. 

Σπύρος Χατζάρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το 1453 χάθηκαν όλα , χρειάζονται άλλα 500 χρόνια για να καθαρίσουμε και να αποβάλλουμε τα χουγια της στέππας.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστό το σχολιο σας!! Που να δειτε τι γινεται στον..."ελληνικο" εφοπλισμο και την "ελληνικη" ναυτοσυνη!! Ο συμφεροντολογισμος στο ζενιθ!!! Οι Χιωτες ναυτικοι π.χ.(καπεταναιοι κ.τ.λ.) ειναι κανονικοι "εβραιοι"! Ετσι τους εχουν μαθει!