23/11/18

Ους ο λαός συνέζευξε οι ευρωεκλογές χωριζέτω! Η τρισυπόστατη συμμαχία των «Πατριωτών» στην Βουλγαρία τρίζει

Η κρίση στο εσωτερικό του λεγόμενου «μικρού συνασπισμού», των τριών εθνικιστικών Κομμάτων στη Βουλγαρία δεν έχει λήξει, και πολλοί θεωρούν πιθανό μέχρι τα Χριστούγεννα να γίνουμε μάρτυρες και άλλων σκηνών αντιπάθειας μεταξύ των τριών ηγετών που συναποτελούν τον συνασπισμό. Τα πρόσφατα πολιτικά δράματα, είναι στοιχείο μιας διαδικασίας αναδόμησης του πολιτικού χώρου των «Ηνωμένων» ως τις ευρωεκλογές. 
Τον Οκτώβριο , το «Ατάκα» αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τον Συνασπισμό Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στην Ευρώπη, αφήνοντας την κ. Λε Πεν στον κ. αντικομφορμιστή κ. Μάρεσκι. Στον συνασπιμσό βρίσκεται ήδη ο ευρωβουλευτής του κ. Καρακατσάνοφ που ειχε εκλεγεί το 2014 σε συνασπισμό με τον βούλγαρο Θεοδωράκη Νικολάι Μπαρενκοφ.
 Ο ηγέτης του «Ατάκα» Βόλεν Σίντεροφ, εξέφρασε ήδη από τον Μάιο, τη φιλοδοξία του να ηγείται της λίστας των Πατριωτών στις ευρωεκλογές, αλλά ο Βαλέρι Συμεώνοφ του Εθνικού Μετώπου απέρριψε αμέσως αυτήν την ιδέα, ενώ ο αρχηγός του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να ηγηθεί της Κοινής Λίστας ο ευρωβουλευτής του VMRO, Άνγκελ Τζαμπάζκι.
 Απ’ ό, τι φαίνεται διαμορφώνονται δυο στρατόπεδα με το «Ατάκα» από την μια πλευρά και το VMRO και το ΕΜΣΒ από την άλλη, που θα κατέβουν χωριστά ως μέλη των Συντηρητικών ενώ στον εθνικιστικό χώρο θα στοχευει και ο αντικομφορμιστής Μάρεσκι, που είναι ένα είδος του  ιταλικού κινήματος Πέντε Αστέρων .Από ότι φαίνεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κρίνει και την τύχη του κ. Σίντεροφ αλλά και το μέλλον της κυβέρνησης Μπορίσοφ. 
Στο Βουλγαρικό Κοινοβούλιο το «Ατάκα» έχει 7 βουλευτές, έναντι των 11 του ΕΜΕΟ και 9 του ΕΜΣΒ . Η σίγουρη κυβερνητική πλειοψηφία ΓΚΕΡΜΠ (95), VMRO (11) και ΕΜΣΒ (9) δεν επαρκεί για την δεδηλωμένη των 121 ψήφων , και οι 7 ψήφοι του «Ατάκα» είναι καθοριστικοί, ενώ (εναλλακτικά) θα μπορούσαν να έχουν ρόλο οι 12 βουλευτές του κόμματος «Βόλια» του Μάρεσκι. 
Μετά τις ευρωεκλογές θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...