17/11/18

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. «Η ορθόδοξη εκκλησία είναι συνοδική και όχι ενός ανδρός αρχή όπως η Παπική .Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο πρώτος μεταξύ 81 ίσων. Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας»,

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε συνέντευξη του τόνισε ότι «Η ορθόδοξη εκκλησία είναι συνοδική και διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού «όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοί μας τον παρέδωσαν», και τόνισε ότι στην ορθόδοξη εκκλησία δεν ισχύει η αρχή του ενός όπως η Παπική .
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο πρώτος μεταξύ 81 ίσων, και δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι έπραξε καθ’ υπέρβαση της εξουσίας του.

 Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, είπε ότι , «η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας». 

«Πήγαν να παγιδεύσουν την εκκλησία πετώντας μας από το μισθολόγιο, αλλά θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους», συμπλήρωσε. «Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυρη την εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και συνέχισε λέγοντας πως αν κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο, θα καταθέσει άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 
«Δεν ζητούμε χαριστική συμπεριφορά και αντιμετώπιση αλλά νομιμότητα και ηθική διάσταση των πραγμάτων, αν προσφύγουμε στα δικαστήρια θα δικαιωθούμε», κατέληξε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΦΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει «κανονικά» τη συμφωνία Τσιπρέσκου- Κοπρώνυμου, ανοίγοντας μέτωπο με τους «σκληρούς» και «ακραίους». Κυβερνητικές πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να νομοθετηθεί μονομερώς η εκχώρηση της μισθοδοσίας των ιερέων στην Εκκλησία με επιδότησή της από το κράτος, παρ’ ότι αυτό θα σημάνει και την κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου στον σκληρό άξονα της Ιεραρχίας.

2 σχόλια:

dimiki είπε...

Σπῦρο λαλίστατοι ὅλοι τους ὅταν πρόκειται γιὰ τὴν τσέπη τους καὶ ἐνωμενοὶ φυσικά.

Γιὰ τὴν Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν μὲ τὰ Σκόπια καὶ τὸν Κωνσταντῖνο Κατσίφα σκασμὸς στὴν στρούγκα.

Ὅλοι μιλᾶνε μόνον καὶ μόνον ὅταν θίγεται ἡ τσέπη τους καὶ τὸ καμποϋλίκι τους.

Γιὰ ἐθνικὰ συμφέροντα σκασμὸς ὅλοι τους, ἐκτὸς ἀπὸ τὸν Ἀμβρόσιο

καὶ κάποιους παπᾶδες τῆς γιετονιᾶς. Φοβοῦνται μὴν ἔχουν τὴν τύχη τοῦ

Μακαριστοῦ Χριστόδουλου ἢ τὶς βρωμιὲς ποὺ ἔχουν κάνει

πιὸ παλιὰ καὶ βγοῦν στὴν φόρα καὶ τοὺς κρατᾶνε ἀπὸ τὸ χέρι.

Ὅπως εἶπε καὶ ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἱτωλὸς, περισσότερο

ἀπὸ ὅλους θὰ σιχαθῆτε τοὺς παπᾶδες.

Ὅλα βγαίνουν καὶ θὰ βγοῦν κατὰ γρᾶμμα.

Μὰ ὅλα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε dimiki σπέρνεις τον διχασμό; Τι να κάνουν δηλαδή οι παπάδες; Να κάτσουν στα αυγά τους και να μην αντιδράσουν;