10/8/20

Ο Λουκασένκο για 6η φορά Πρόεδρος της Λευκορωσίας

Οι εκλογές που έγιναν χθες στη Λευκορωσία είναι συνταγματικά νόμιμες αφού ψήφισαν πάνω από το 79% των εγγραμμένων. Ο Λουκασένκο σύμφωνα με τα Εξιτ Πολ θα εκλεγεί με 79,7%. Το 9,2% ψήφισε «μαύρο» σε όλους τους υποψηφίους. 6,8% ψήφισε για την Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, 2,3% για την Άνα Κανόπσκαγια, 1,1 τοις εκατό για τον Αντρέι Ντιμίτριεφ, 0,9 τοις εκατό για τον Σεργκέι Τσέριτσεν.
Η  τελική προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 84,05%. 
Κατά την αντιπολίτευση, τις εκλογές κέρδισε η Τιχανόφσκαγια με το 70% των ψήφων.
Οι Ρώσοι  δημοσιογράφοι  Βασίλι Πολόνσκι, Βλάντιμιρ Ρομενόφσκι και Νικολάι Αντίποφ, που κρατούνταν στο Μινσκ, βρίσκονται ήδη στη Ρωσία. Την Κυριακή, οι ανταποκριτές Βλάντιμιρ Ρομενόφσκι και Βασίλι Πολόνσκι, και ο εικονολήπτης Νίκολα Αντίποφ συνελήφθησαν στο Μινσκ από άτομα με πολιτικά ρούχα. Σύμφωνα με τη Μαρία Κολέσνικοβα, εκπρόσωπο του  υποψηφίου Βίκτορ Μπαμπαρίκο, οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν αφού είχαν μιλήσει  στο δρόμο με την υποψήφια Σβετλάνα Τιχάνοφσκαγια. 
Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Ανατόλι Γκλας δήλωσε από την πλευρά του, ότι οι δημοσιογράφοι εργάζονταν χωρίς διαπίστευση.
 Μετά το πέρας της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών , ξέσπασαν την Κυριακή το βράδυ στο Μινσκ, καθώς και σε άλλες πόλεις της Λευκορωσίας συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και της αστυνομίας 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δωσε κι εμενα μπαρμπα!

ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΣΙΑΣ: ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΓΕΝΙΚΟ LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ!

Μια φοβερή καταγγελία έκανε ο Πρόεδρος της Λευκορωσσίας, Λουκασένκο!
Όπως υποστήριξε, δέχθηκε δελεαστικές οικονομικές προσφορές για να επιβάλλει αυστηρό lockdown στην χώρα του, όπως είχε επιβληθεί στην Ιταλία! Και πιο συγκεκριμένα, η πρώτη προσφορά έφτανε τα 92 εκατομμύρια δολάρια κι έγινε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας! Η δεύτερη προσφορά ήταν πολύ αυξημένη, κι έφτανε τα 900 εκατομμύρια δολάρια, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το ίδιο πάντα αντάλλαγμα: «κάντε το όπως στην Ιταλία».
Και δεν ήταν ο μόνος ηγέτης που δέχτηκε τέτοιες προσφορές. Όπως αποκάλυψε: «γνωρίζω από πηγές πληροφοριών ότι παρόμοιες προσφορές έγιναν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Σέρβου προέδρου Βούκσιτς, που δεν δίστασε για λίγο να αποδεχτεί αυτήν την προσφορά».
Γιατί άραγε οι διεθνείς αφέντες προσφέρουν τόσα πολλά λεφτά για την επιβολή lockdown στις διάφορες χώρες; Μήπως γιατί ξέρουν πως θα τα πάρουν πίσω «διπλά και τρίδιπλα», μετά την οικονομική καταστροφή που θα επιφέρει στις χώρες αυτές το lockdown;

Υ.Γ.
Πάντως, ένα είναι σίγουρο: αποκλείεται να έγιναν τέτοιες προτάσεις στονυϊον της αδελφης τοτυ!
Είναι τόσο… έντιμος που ούτε στο χιλιόμετρο δεν θα τολμούσαν να τον πλησιάσουν τα διεθνή κοράκια για παρομοιου ειδους "προσφορες"!

Τι, όχι;
Ρε; Λετε;

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...