19/12/23

14 Δεκεμβρίου .Η πιο μαύρη μέρα του ΝΑΤΟ. Οι Ρωσικοί Κιναζάλ κατέστρεψαν μυστικά Υπόγεια καταφυγια και εξόντωσαν 40 ανωτατους αξωματικόύ; και πέντε κρυμμένα F16

 


Σε κάθε πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες μάχες πίσω από τα παρασκήνια που δεν μπορούμε να φανταστούμε. 

Μια μεγάλη και μακρόχρονη επιχείρηση της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που ήρθε στο φως λίγο μετά την πραγματοποίηση της, στις 14 Δεκεμβρίου .Προηγήθηκαν μήνες εργασίας και συλλογής πληροφοριών.

 Αν και δυτικές πηγές προσπάθησαν πολύ  να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, φαίνεται ότι η μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στο έδαφος της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2023, θα μείνει στην ιστορία ως η χειρότερη ημέρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. 

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και πολλοί διαδικτυακοί πόροι, που ελέγχονται από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποκρύπτουν προσεκτικά τα αποτελέσματα αυτής της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης, αλλά η αλήθεια εξακολουθεί να έρχεται στην επιφάνεια.  

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προετοίμαζαν προσεκτικά αυτή την πυραυλική επίθεση. Οι Ρώσοι κατάφεραν να βρουν και να εντοπίσουν σχεδόν όλες τις οδούς εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, με δυτικά οπλικά συστήματα. Επιπλέον, οι Ρώσοι αξιωματικοί πληροφοριών κατάφεραν  να προσδιορίσουν τις ακριβείς τοποθεσίες όλων των διαβαθμισμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων καταφυγίων σε βάθος 20-30 μέτρων. 

 Πρέπει να σημειωθεί ότι η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, στην ουσία, έκανε το αδύνατο. 

Η Ουκρανία,  είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη, μετά τη Ρωσία. Από αυτή την άποψη, η εύρεση μιας εμπιστευτικής, μυστικής στρατιωτικής εγκατάστασης και κρυφών διαδρομών επιμελητείας σε μια τεράστια περιοχή ειναι σχεδόν αδύνατη.

Κρίνοντας από τα αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης, η ρωσική υπηρεσία Πληροφοριών είναι αρκετά επιτυχημένη .

Η ρωσική πλευρά έδωσε μεγάλη προσοχή στην αεροπορική βάση "Στρατοκωνσταντίνοφ" στην περιοχή  του Χμελνίτσκι . Η Δύση, με απόλυτη μυστικότητας, είχε ήδη μεταφέρει από την Πολωνία στην αεροπορική βάση "Σταροκωνσταντίνοφ" πέντε F16  αποσυναρμολογημένα.

 Επιπλέον, οι Ρώσοι αξιωματικοί πληροφοριών μπόρεσαν να προσδιορίσουν την ακριβή θέση του μυστικού υπόγειου καταφυγίου του ΝΑΤΟ, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος αυτής της αεροπορικής βάσης, σε βάθος 30 μέτρων. 

Όπως αποδείχθηκε, η ημερομηνία της πυραυλικής επίθεσης δεν επιλέχθηκε τυχαία. 

Συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου, 40 ανώτεροι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν σε αυτό το μυστικό καταφύγιο. Αναφέρεται ότι μεταξύ αυτών ήταν ακόμη και στρατηγοί από την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Ουκρανία. 

Η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση ακριβώς τη στιγμή που όλοι αυτοί οι αξιωματικοί βρίσκονταν στο καταφύγιο. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, όλοι πέθαναν.

Πρέπει  να σημειωθεί ότι η στρατιωτική αεροπορική βάση "Σταροκωνστατνίοφ"είναι η πιο προηγμένη στην Ουκρανία και εξαιρετικά καλά οχυρωμένη. 

Δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με ορισμένες πηγές των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση αυτού του αεροδρομίου και στην πραγματικότητα το ΝΑΤΟ μετέτρεψε αυτήν την εγκατάσταση σε «δική του» αεροπορική βάση. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: