26/12/23

Ο Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν του έδωσε «τακτικά πυρηνικά». Έτσι ΟΛΟΙ κατάλαβαν ότι η Ρωσία διαθέτει «πυρηνικά όπλα» Πεδίου Μάχης. Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις για την επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης με πολιτικά μεσα.

 

 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη  ότι , «τώρα έχει  φτάσει η ώρα των στους πολιτικών» και ότι «στο Κίεβο έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι ο πολιτικός τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι ο μόνος τρόπος». «Πιστεύω ότι εάν το Κίεβο δεν εκμεταλλευτεί αυτή την μοναδική  ευκαιρία, θα υπάρξει πλήρης  κατάρρευση », είπε ο Λουκασένκο.

Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις «πληροφορίες» των “ΝΥ. Times” για τα μηνύματα ΠΟΥ εκπέμπει η Μόσχα δήλωσε ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις σχετικά με το ουκρανικό θέμα μόνο για την επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης».

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας στη συνάντηση του οικονομικού μπλοκ της Ευρασιατικής Ένωσης  είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση τακτικών πυρηνικών όπλων στη χώρα του, και είπε ότι «οι παραδόσεις ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο». Παρόλο που ρωτήθηκε δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πόσα όπλα στάλθηκαν ή και δεν είπε πού αναπτύχθηκαν.

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για χρήση στο πεδίο της μάχης, έχουν μικρή εμβέλεια και χαμηλή ισχύ σε σύγκριση με τις πολύ πιο ισχυρές πυρηνικές κεφαλές που τοποθετούνται σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων που στέλνει στη Λευκορωσία με την μέθοδο του «διπλού κλειδιού».

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι η ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη χώρα του είχε ως στόχο την αποτροπή της επιθετικότητας από την Πολωνία,.

Τα μέλη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης υπέγραψαν νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ιράν. Η σύμβαση θα αντικαταστήσει την προηγούμενη , η οποία είχε προσωρινό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας το αμοιβαίο εμπόριο της Ρωσίας με το Ιράν και το έφθασε σε 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι Ουκρανοί μη συλλαμβάνοντας τον Ζελένσκι και μη κατάσχοντας τα περιουσιακά του στοιχεία, ξεπέρασαν σε καφρίλα την Γραικία όπου ποτέ δεν λυβερνάνε οι επαναστάτες και αυτοί που έχουν τα όπλα παρά τρέχουν αμέσως να παραδώσουν την εξουσία σε άοπλους, αστράτευτους, άκαπνους κοινοβουλευτικούς από τζάκια της Μονεμβασιάς και άλλων περιοχών

Ανώνυμος είπε...

Ο αλαφουζολ προσέλαβε τον Φατίχ Τεριμ!! Τώρα τί θα κάνεις Χατζαρα; Θα αλλάξεις ομάδα;

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...