23/12/23

Η Χριστουγεννιάτικη «αγορά» του 1945. Το Κόλπο Γκρόσσο των Κλεφτολουμπινέ από τους οποίους η ΟΠΛΑ δεν "έσφαξε" κανέναν.


 Λόγω της ραγδαίας υποτίμησης της δραχμής και της ανατίμησης της Λίρας το ψωμί και οι πατάτες ακρύβηναν 100%.Το Λάδι 180-200% η Ζάχαρη 250% όσο και το Τυρί.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής το ΚΚΕ μάζεψε 100.000 Ανθρώπους  μεσα και γύρω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, όχι για την ακρίβεια αλλά για Γενική Πολιτική Αμνηστεία  και για να ξαναμπεί η Αριστερά στην κυβέρνηση.

Απολαύστε και το ψήφισμα της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Νεολαίας  που ζητούσε να βγούν οι δολοφόνοι οπλατζήδες από τη φυλακή για να πάνε στο Πανεπιστήμιο να "σπουδάσουν"

Απαντώ και σε έναν ηλίθιο «Άγνωστο» από την Κόκκινη Φυλή που μου έγραψε: «Η κατηγορία κατά της Παπαδάκη ήταν ότι διατηρούσε σχέση με τον κατοχικό Πρωθυπουργό Ι. Ράλλη και κατέδιδε συναδέλφους της. Η κατηγορία κατά της οργανώσεως Χ ήταν ότι τα μέλη της κατέδιδαν κομμουνιστές στους Γερμανούς. Επί των κατηγοριών αυτών έχεις να πεις τίποτα κ. Χατζάρα;»

Βέβαιως έχω να πω.

 Οι Κομμουνιστές κατέδωσαν στους Γερμανούς τον Περρίκο και την ΠΕΑΝ καθώς και τον Τσιγάντε. Οι Κομμουνιστές αγόραζαν μς αγγλικές λίρες Γερμανικό Χαρτί για να εκδίδουν τον «Ριζοσπάστη». Οι Κομμουνιστές παρακαλούσαν τους Βουλγάρους να μένουν στην Μακεδονία και την Θράκη για να σφάξουν μαζί τους Έλληνες. Οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι πολέμησαν μαζί με τον ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανά.

Αλλά, μόνο και μόνο που ο Παλιάνθρωπος αναφέρεται σε «κατηγορίες» των ψευτών και λωποδυτών μαρτυράει για το ότι δεν είναι απλά ηλίθιος αλλά βαθειά Κόκκινος Παλιάνθρωπος.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποφεύγεις να απαντήσεις στο ερώτημά μου κ. Χατζάρα. Κατέδιδαν Έλληνες πολίτες στους Γερμανούς οι Χίτες ή όχι; Σε βαραίνει ακόμη το στίγμα του πατέρα καταδότη…

Μαικ είπε...


Μπράβο,Σπύρο τον εκμηδένισες διά της πλαγίας οδού!

Αρκεί να δουλεύει το μυαλό...

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...