20/12/23

. Εκλογές στη Σερβία: Πράκτορες , Δημοκρατία και Ψυχίατροι

 

Ο πράκτωρ Άλεκσιτς ,  δεν έκανε απεργία πείνας, όταν ο Κούρτι έκανε εκλογές στους σερβικούς Δήμους στο Κόσσοβο και με τις ψήφους του 3,4% που συμμετείχε  εξέλεξε αλβανούς Δημάρχους.

(Ο πράκτωρ Άλεκσιτς πριν αρχίσει την μέχρι θανάτου απεργία πείνας)
 

Η Δύση, η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο,  το Βερολίνο είπαν τότε ότι οι εκλογές του Κούρτι ήταν «νόμιμες» παρόλο που το 96% αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Τώρα που ο πράκτωρ  ‘Αλεκσιτς έχασε πανηγυρικά στις σερβικές εκλογές η Δύση, η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο,  το Βερολίνο λένε ότι οι εκλογές δεν ήταν ελεύθερες.

Το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ODIHR) ανέφερε κατάχρηση δημόσιων πόρων, εκφοβισμό ψηφοφόρων και υποθέσεις εξαγοράς ψήφων.

Εκπρόσωποι των τεσσάρων  διεθνών αποστολών παρατήρησης δήλωσαν χθες το βράδυ στο Βελιγράδι ότι «αν και οι ψηφοφόροι μπορούσαν πράγματι να επιλέξουν μεταξύ εναλλακτικών πολιτικών επιλογών στις πρόωρες εκλογές στη Σερβία και η ελευθερία της έκφρασης και του συνέρχεσθαι έγινε σεβαστές γενικά, η πίεση στους ψηφοφόρους, καθώς και η συμμετοχή του προέδρου αλλά και το συστημικό πλεονέκτημα του κυβερνώντος κόμματος στο σύνολό του, υπονόμευσαν την εκλογική διαδικασία». 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι για μια χώρα με καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατάχρηση δημόσιων πόρων, ο εκφοβισμός των ψηφοφόρων και η εξαγορά ψήφων που διαπίστωσαν οι διεθνείς παρατηρητές στη Σερβία είναι απαράδεκτα.

 Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης πράκτωρ Στέφαν Σέναχ, (Stefan Schennach), που ειναι Κουλτουρμάνατζερ, ως   επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που παρακολούθησε τις εκλογές της Σερβίας, δήλωσε ότι οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες, και ότι οι ψήφοι χειραγωγήθηκαν. «Αυτό που είδαμε ήταν μια ολόκληρη εκστρατεία στην οποία κυριαρχούσε ο πρόεδρος. Δεν είναι δουλειά του προέδρου. Ο πρόεδρος είναι ένα ουδέτερο πρόσωπο που πρέπει να εγγυηθεί για τη χώρα και για όλους τους ανθρώπους. Αλλά ο σημερινός πρόεδρος ηγήθηκε των εκλογών και ήταν υποψήφιος σε όλα τα επίπεδα, είτε ήταν ένα χωριό είτε ολόκληρη η δημοκρατία», δήλωσε.

Η Σερβία μετατρέπεται μερα τη μέρα  σε «απέραντο ψυχιατρείο».

 Οι «Ευρωατλαντισταί»  μυκτηρίζουν τον λαό που δεν τους ψήφισε αλλά και τα άλλα  κόμματα για τα οποία ψήφισε ο λαός. Μετά το ανύπαρκτο «μυστικό εκλογικό τμήμα» στην «Αρένα» κατέρρευσε και το ψέμα για τους 40.000 που έστειλε ο Ντόντικ να ψηφίσουν στο Βελιγράδι. Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία από όλες τις μεθοριακές διαβάσεις. Στην Σερβία εισήλθαν την Κυριακή λιγότεροι από 20.000. Σε αυτό τον αριθμό βρίσκονται και οι Αλλοδαποί και τα παιδιά. Μετά τις καταγγελίες για εξαγορά ψήφων, οι συλληφθέντες ακτιβιστές μετά την επίθεση στην εφορευτική επιτροπή, ομολόγησαν ότι είναι έμμισθοι «χούλιγκαν» και ότι λαμβάνουν 150 ευρώ από τον επιχειρηματία κ. Τζίλας.

Όταν οι ηγέτες της λίστας «Σερβία κατά της βίας» μιλάνε για νοθεία και λένε πώς ψήφισαν φανταστικοί ψηφοφόροι σε αυτές τις εκλογές, «40.000 από τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα», «άνθρωποι που πέθαναν το 1815», «ένα άτομο ψήφισε σε 28 εκλογικά τμήματα...» παρόλο που οι εκλογικοί τους αντιπρόσωπο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν υπέβαλαν καμία ένσταση  , και ειδικά στο Βελιγράδι, όπου η αντιπολίτευση είχε περισσότερους εκλογικούς αντιπροσώπους ελεγκτές από το SNS , οι εκπρόσωποί τους προσυπέγραψαν  τα πρακτικά σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Αν είχε συμβεί κάτι από τα παραπάνω,   οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα έπρεπε να έχουν υποβάλει ενστάσεις και να καταγράψουν τις επιφυλάξεις τους στο πρακτικό της ψηφοφορίας!

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εκ μέρους της κινεζικής ηγεσίας για την «επιτυχή διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και τοπικών εκλογών στη Σερβία» και «τη νίκη του συνασπισμού «Αλεξάνταρ Βούτσιτς - Η Σερβία δεν πρέπει να σταματήσει». «Συγχαίρουμε τη Σερβία για την ομαλή διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών και τοπικών εκλογών. Πιστεύουμε ότι η Σερβία, υπό την ηγεσία του Προέδρου Βούτσιτς και της νέας κυβέρνησης της Σερβίας, θα συνεχίσει να προοδεύει στην εθνική οικοδόμηση», αναφέρει το συγχαρητήριο μήνυμα του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Πάντως η Σερβία θα έπρεπε να ζητήσει βοήθεια από τον ΟΑΣΕ βοήθεια σε ψυχίατρους για να περιθάλψουν την Ευρωνατοϊκή παράταξη που τα «έπαιξε».

Οι Ευρωπαίοι επίτροποι Josep Borrell και Oliver Varhelyi ζήτησαν να εκλεχθούν  με διαφανή τρόπο από τις σερβικές αρχές οι "αξιόπιστες αναφορές παρατυπιών" που εκανε ο γνωστός ψεύτης Μπάρμπας.


 Σπυρίδων Χατζάρας

 

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

500.000 Πακιστανοί, νόμιμα, δημοκρατικά και ειρηνικά.....

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...