20/12/23

Ζαχάροβα: Η Δύση επιθυμεί ένα νέο Μαϊντάν στη Σερβία

ΜΟΣΧΑ. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι η Δύση έχει μεγάλη επιθυμία να «δημιουργήσει  χάος» στα Δυτικά Βαλκάνια και να επαναλάβει το Μαϊντάν στη Σερβία. 

 «Όλες αυτές οι υποτιθέμενες συγκεντρώσεις δεν είναι συγκεντρώσεις, αλλά απλά βγάζοντας τους ανθρώπους στους δρόμους για να επιτύχουν στόχους που δεν είναι σύμφωνοι με τις δημοκρατικές διαδικασίες και προκειμένου να προωθήσουν τα δυτικά συμφέροντα με τη βοήθεια αντισυνταγματικών μέσων που έρχονται σε αντίθεση με τους εσωτερικούς νόμους.

 Όλα αυτά μιλούν για το γεγονός ότι η Δύση έχει μια τεράστια επιθυμία να επαναλάβει το Μαϊντάν στα Βαλκάνια και αυτό που οδηγεί φαίνεται καλύτερα στο παράδειγμα της Ουκρανίας», δήλωσε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι "ο λαός της Σερβίας θα λύσει τα πάντα μόνος του, επειδή έχει δει πόσο μακριά έχει φέρει η Δύση την Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες". «Θυμούνται πολύ καλά τι έκανε η Δύση στην ίδια τη Σερβία και σε άλλα βαλκανικά κράτη. Κάθε λαός οποιασδήποτε χώρας θα πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία του σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα πρέπει να αποτελεί μέρος της στάσης της κοινωνίας των πολιτών - προστατεύοντας την κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε η Ζαχάροβα. 

Ο συνασπισμός που συγκεντρώθηκε γύρω από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα κέρδισε σχεδόν 130 έδρες στις κοινοβουλευτικές εκλογές και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας, ο εταίρος συνασπισμού των Προοδευτικών, κέρδισε άλλες 18, οι οποίες, όπως είπε, "μιλούν από μόνες τους". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...