28/12/23

Πούτιν: Υποκλίνομαι βαθιά στους δασκάλους των στρατιωτών μας. Θα επαναφέρουμε από το σοβιετικό εκπαιδευτικό σύστημα όλα όσα ήταν καλά

 Η Εκπαίδευση είναι η βάση της Λαικής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Ο εκσυγχρονισμός της Παιδείας πρέπει να έχει στραμμένο το βλέμα στο καλό παρελθόν

 « Υποκλίνομαι στους δασκάλους των στρατιωτών μας που πολεμούν σήμερα στην πρώτη γραμμή, επειδή συνέβαλαν  στην εκπαίδευση μιας ολόκληρης γενιάς νέων, υπεύθυνων ανθρώπων»,, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Κρατικού Συμβουλίου.
 «Σήμερα, εργαζόμαστε για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση της κυριαρχίας μας, καθώς η βάση της ανάπτυξής μας είναι η εκπαίδευση, η οποία θα εξασφαλίσει τη δημιουργία επαγγελματικού προσωπικού και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας», δήλωσε ο Πούτιν. 
«Σήμερα επιστρέφουμε στις παραδόσεις (του παρελθόντος μας). Παίρνουμε ό, τι ήταν καλύτερο ήταν  τόσο το σοβιετικό εκπαιδευτικό σύστημα όσο και αυτό που ήταν μέχρι την επανάσταση (1917). Θα ανανεώσουμε την εκπαιδευτική συνιστώσα σε σχολεία, πανεπιστήμια, τεχνικές σχολές και κολέγια. Αυτό είναι τόσο σημαντικό για την κυριαρχία μας όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και την εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία», υπογράμμισε. 
 Ο Πρόεδρος της Ρωσίας  υπενθύμισε ότι το 2012 αποφασίστηκε η αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών και το μέτρο αυτό, όπως εκτίμησε, επηρέασε κάπως τη βελτίωση της κατάστασής τους στη χώρα. Αποκάλυψε επίσης ότι το σχέδιο είναι να αυξηθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών σε εκείνες τις περιοχές όπου οι μισθοί τους είναι χαμηλότεροι από τους μέσους μισθούς των εκπαιδευτικών αλλού.
 Είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνονται τα καθήκοντα που έχουμε θέσει, αλλά και να εργαστούμε για την ένταξη ενός αυξανόμενου αριθμού νέων επαγγελματιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, υπογράμμισε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...