21/12/23

Ο γόης σύντροφος Δημήτρης Μπαρτζώτας ο αδελφός του "Φάνη" και ο η εκτέλεση της Ελένης Παπαδάκη ως Δώρο στην Ασπασία






Από το βιβλίο του Μάξιμου Δρακούλη τα Οικογενειακά του ΚΚΕ

Ο ΓΟΗΣ Δημήτρης, ο αδελφός του Βασίλη, του "Φάνη", συνδέθηκε ερωτικά με την ηθοποιό Ασπασία Π. και για το λόγο αυτό ο Φάνης άνοιξε το κομματικό θησαυροφυλακειο και έδωσε τις χρυσές λίρες στην Νύφη του, που νοίκασε το Θέατρο  που έπαιζε  το Λαϊκό Θέατρο τον Χειμώνα του 1944.
Η Ασπασία Π. που μισούσε την Ελένη Παπαδάκημ ζήτησε από τον Δημήτρη,  να εκτελέσει το Κόμμα την απόφαση του Λαοδικείου, και ο Δημήτρης το ζήτησε από τον Βασίλη και η Παπαδάκη εκτελέστηκε.
Τόσο απλά.
Και η Ασπασία Π. Μετά την Μεταπολίτευση γύρισε στην Ελλάδα  ως μεγάλη Κομμουνίστρια Τραγωδό

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, πρέπει να ψάξεις στην ντουλάπα της Ασπασίας για το πειστήριο του εγκλήματος, το παλτό…

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΑΦΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 2020 ΣΕ ΥΠΕΡΓΗΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ 102 ΕΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ; ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΣΑΝ ΚΑΛΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ. ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΦΥΓΗ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΒΙΤΣΙΑ ΚΡΥΦΑ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΖΩΗ.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...